Uutiset

HERMEKSEEN UUSI VALMENNUSTIIMI – MALKAMÄKI JA KIVINEN MEILLE

28.11.2017

Kokkolan Hermekseen tekevät paluun seuran omat kasvatit Miko Malkamäki ja Niko Kivinen.

Miko Malkamäki palaa Hermekseen yli kymmenen vuoden tauon jälkeen kun hän nuorena miehenä lähti kasvattajaseurastaan kohti Tamperetta ja Tapparaa tarkalleen kaudeksi 2003-2004. Sen jälkeen onkin tapahtunut paljon miehen uralla. On useita poikien ja nuorten maaotteluita, lainapelejä Mestiksessä Lekissä, kevät Tshekin pääsarjassa, 240 ottelua Liigassa Tapparan ja Ässien riveissä, sekä sopimukset Sportiin ja Lukkoon joissa ei kuitenkaan pelejä kertynyt loukkaantumisen vuoksi. Pelaajauran ehdottomana kruununa on kuitenkin Liigassa kaudella 2012-2013 voitettu Suomen Mestaruus Ässien paidaassa.

Malkamäki on aloittanut valmentajauransa Vaasan Sportin organisaatiossa, jossa hän kaudella 2016-2017 toimi B-nuorten joukkueen apuvalmentajana. Matka jatkui siitä Sportin liigajoukkueen videovalmentajaksi ja nyt Hermeksen ja Kokkolan kasvatti palaa kotia. Hermeksessä vastuualueena on videovalmennus sekä myöhemmin tarkentuvat lajivalmentajan vastuualueet.

Miko Malkamäki:

-Fiilikset on tosi jännittävät ja ihmeelliset, koska jonkilainen kierros on nyt tullut päätökseen ja on aika antaa opittua takaisin, Malkamäki kommentoi tuoreeltaan

-Hermeksen pelistä näkyy joukkueen taitopotentiaali, sillä peli on näyttävän näköistä hetkittäin. Ailahtelevaisuus toistaiseksi vaivaa ja haluan tuoda pelaamiseen lisää tasaisuutta, iloa ja rauhallisuutta.

-Mestis sarjana tarjoaa vauhdikasta jääkiekkoa, jossa tapahtuu paljon. Lisäksi liigaan pelipaikkaa tavoittelevan pelaajan on hyvä kasvaa ja ansaita kannuksensa pääsarjaan.

Toinen paluumuuttaja on Hermeksen entinen hyökkääjä ja edustuksen varakapteeni Niko Kivinen. Kivinen aloittaa Hermeksessä päävastuualueenaan fysiikkavalmennus, mutta hän osallistuu myös valmennustiimin lajivalmennusprosessiin ja vastuualueet siellä tarkentuvat myös tämän viikon aikana.

Niko Kivinen:

-On mahtavat fiilikset! Tämä on iso juttu mulle Kokkolalaisena ja arvostan tätä mahdollisuutta ja aion näyttää että olen luottamuksen arvoinen.  Odotan innolla tulevaa ja ennenkaikkea työskentelyä kollegoiden kanssa.

-On ollut aina kunnia kantaa Hermes- paitaa ylpeydellä ja kova on halu kehittää toimintaa edelleen.  En olisi voinut löytää parempaa paikkaa sen tekemiseen, kun täällä kotikaupungissa. Tavoitteena on olla auttamassa Hermes sinne minne se kuuluu, eli Play-off joukkueeksi!

Molempien valmentajien sopimukset ovat mallia 1+1, eli on mahdollista että Malkamäki ja Kivinen nähdään myös seuraavalla kaudella valmennustiimissä.

Urheilujohtaja Pasi Tuukkanen:

-Tällä kaudella ollaan nähty kuten Miko totesi ailahtelevainen Hermes kaukalossa. Hyvän ja huonon päivän ero on valtava ja valmennustiimin merkitys tässä asiassa on myös merkittävä. Halutaan kohdentaa uusien valmentajien myötä enemmän yksilötasolle apua ennenkaikkea arkeen, mutta myös peliin.

-Miko tuo osaamista videovalmennukseen sekä luontaisesti myös puolustajien yksilökohtaiseen valmennukseen sekä pari- kolmikko ja viisikkotason tekemiseen. Työnkuvaa tarkastetaan lisää kunhan tiimi on päässyt tutustumaan ensin toisiinsa

-Niko taas tuo osaamista fysiikkapuolelle, jossa on myös työtä läpi kauden pelaajien kanssa. Arjen fysiikkaharjoittelu vaatii lajiharjoittelun lisäksi tänä päivänä paljon, ennen jääharjoitusta ja jääharjoituksen jälkeen sekä vielä illalla. Kun tähän lisätään pelipäivät ja arjen ruokailut ja levot niin tehtäväalue on laaja. Niko osallistuu myös lajivalmennusprosessiin myöhemmin määritellyin vastuualuein.

-Edustusjoukkueen menestyksen ohella seuran arvomaailmaan kuuluu kasvattaa myös omia osaajia eri tehtäväalueille. Tästä olen erittäin mielissäni että maailmalla ja kotikaupungissa oppia saaneet entiset pelaajat halauavat tulla takaisin ja antaa meidän käyttöön sitä tietoa mitä on vuosien varrella koettu ja opittu.