Uutiset

OTTELURAPORTTI HERMES – ROKI

27.10.2017

HERMES – RoKi (Rovaniemi) 1 – 5 (0-1, 0-2, 1-2)

Niin vaan oli saatu vuoden 2017 viikonloppu numero 43 alkuun ja sitä lähdettiin viettämään isännöimällä perjantai-iltana pohjoisesta saapunutta vastustajaa. Kyseessä ensimmäinen osa revanssi-otteluparista, eli heti seuraavana päivänä, siis huomenna, vastassa sama porukka, tosin Lappi Areenalla. Haastava tilanne siis, ei niinkään tämän pelin, mutta huomisen kannalta. Etu molempiin peleihin kotijoukkueella paristakin syystä. Ensinnäkin päästään tänään pelaamaan ilman bussijalkoja ja toiseksi meidän joukkue on parempi. Eli eipä tässä juuri parempaa saumaa voittoputken rakentamiseen voisi tarjota.

Maalissa jatkoi Jukuri. Ykkösketjun sentteriksi Kärpistä hetkeksi siirtynyt Aku Kestilä siirsi Kivisen laitaan, joka on ainakin omasta mielestä hyvälle laiturille se omin paikka. Kun toista laitaa viilettävä Paulaharjukin on piristynyt pikkuhiljaa, oli siihen 4-sylinteriseen Hermesmoottoriin lupa odottaa tehokasta ykköspyttyä. No avausviisikko ei vielä maalia tehnyt, mutta kun kakkoskenttä pääsi aloittamaan hyökkäyspäästä niin oli kiekko ja vierasvahtikin maalissa. Aikaa kulunut vasta 26 sekuntia kun jo mentiin puhelimeen. Videolta katsottiin ajan perusteella muutakin kuin epäselvä tilanne, mutta lopulta päätös tuli, ei maalia. Johan lähti peli kuitenkin Hermekseltä sähäkästi käyntiin, mutta vieraiden uinahdus ei kahta vaihtoa kauempaa kestänyt. Erän ensimmäisen puoliskon aikana Jukuri joutui nimittäin huomattavasti virkaveljeään enemmän torjuntatöihin vaikka osa RoKin kohtalaisen hyvistä paikoista tuhrittiin ohilaukauksin, onneksi. Viivalaukauksen riparista sitten kotirysä heilahti, kun ajassa 7.01 viime kaudelta tuttu Kangas kirjasi numeroiksi 0-1. Mainosten aikaan oltiin jo täydessä Mestisvauhdissa, eli kyllä tänäänkin saatiin nauttia. Ajassa 10.25 otti Rajala jäähyn jarruttamalla lumikasan vierasvahdin päälle. Vieraiden mylly pyöritti ensimmäisen minuutin, jonka päätteeksi Jukuri nappasi varman kopin ja päästiin vaihtamaan tuore nelikko jäälle. Alivoima selvitettiin hyvin, eipä kaverilla toisella minuutilla mitään paikkoja ollut vaikka mylly pyörikin alueella koko ajan.  Erän loppukin mentiin vieraiden hienoisessa hallinnassa, eli nyt tarvittaisiin sitten kotijoukkueen kopissa taikajuomaa ja kenties joku hyvä läppä sillä eihän yhden maalin johto ole mitään.

Toista erää ei kauaa menty, kun saatiin aika kevyt jäähy. Lehto kaatui kaverin kanssa ja tulkinta oli tällä kertaa näin päin. No ei siinä. Alivoimalla ensimmäinen paikka Kuirille läpiajon muodossa, mutta tämän vierasvahti selvitti. Hermeksen alivoima puolestaan selvitti jäähyn helposti, kaveri pääsi rakentamaankin vasta viimeisen puoliminuuttisen aikana. Heti tasaviisikoin saatiin sitten ykkösketjun luomalta paraatipaikalta yrittää tasoitusta, mutta vielä vierasvahdin tuuri piti. Ja heti perään jo kolmas jäähy. Tällä kertaa boksiin komennettiin Pälve, syy päähän kohdistunut taklaus, eli summana 2+10. Kakkosen liukui istumaan Rajala. Eikä tälläkään ylivoimalla vierailla mitään edes semipaikkaa, eli alivoima toimi. Eipä näitä silti kannata viljellä, sillä tilastot ne aina jossain vaiheessa iskevät kynsille. Seuraavaksi iski kynsille Hölsän sirkusparaatiseivi, jossa tyhjään maaliin lauotun kiekon eteen liiteli keltapaitainen mörkö kuin liito-orava konsanaan. Olihan temppu. Hyvä Hermesflow kuitenkin oli nyt päällä, joten mainokset kenties osuivat hiukan huonoon saumaan. Friis käytti ajan hyödyksi kenties kertaamalla Jukurille miten spaghettikastike maustetaan oikeaoppisesti tai sitten käytiin läpi jotain pelillisiä hienouksia, mene ja tiedä. Joka tapauksessa kotijoukkueen hyvä paine jatkui. Nyt kyllä pelastuivat vieraat jo tuurillakin, sillä umpimaskin takaa suoraan rintaan leijaillut kiekko säikäytti vierasvahdin sen verran perusteellisesti, ettei tuota kiekkoa kyllä varmasti nähnyt. Kuutisen minuuttia ennen taukoa avasi Rantala loistavan paikan, mutta vielä ei Rajalan tämän kauden maalitili Hermespaidassa auennut. Seuraavasta hyökkäyksestä sitten tuli maali, kun ajassa 34.49 tilanteeksi kirjattiin 0-2. Tämä ei muuttanut mitään vaan seuraavan tilanteen päätteeksi oltiin jo vierasmaalin edustalla sähisemässä. Valitettavasti hyvä sähinä ei riitä. Tästä osoituksena 0-3 maali, joka saatiin iskeä parhaalta paikalta, näennäisesti vaarattoman ja varsin lyhyen hyökkäyksen päätteeksi. Kellossa 37.41. Kun loppuerän aikana ei kirjattu tämän kummempaa jäi kolmanteen aika paljon kirittävää. Ei toki mahdotonta matkaa, mutta nyt ei ainakaan saisi tempo laskea yhtään.

Kolmanteen Upi teki hiukan säätöjä kärkiketjuihin, eli kyllä siellä hereillä ollaan ja voitostahan näissä aina pelataan. Ensimmäinen vaihtokierto jälleen täysin kotijoukkueen hallinnassa, mutta tämän jälkeen keltapaidat olivat taas pelissä mukana. Hermes sai kuitenkin varsin pitkän pätkän pelattua meripäädyssä siten, että kaveri joutui purkamaan pitkillä ja sekös kerää happoa jalkoihin. Tätä ei saatu hyödynnettyä, mutta paine jatkui. Tänään vaan tuntui olevan sellainen ilta että ei uppoa, sama miten ja mistä pääsee yrittämään. Vähän kuin allekirjoittaneen hakurepliikit tiskin ääressä. Illan viimeinen mainoskatko, jonka jälkeen palttiarallaa cooperin verran aikaa lyödä maali kerrallaan peli tasoihin. Ylämäki tosin piteni ajassa 48.42, kun Jukuri yllätetään 0-4 maalin merkeissä. No niin, eipä siinä mitään. Kiekko keskelle ja taas mennään. Avausmaalia päästiin hakemaan ylivoimalla 50.02 alkaneen kakkosen johdosta. Hermes haki maalia raivolla ja taidolla, mutta sitkeästi ja uhrautuvasti vastannut vierasjoukkue selvitti tämänkin pätkän. Nyt alkoi aika käymään vähiin ja kun vielä ajassa 53.46 ajauduttiin alivoimalle Mattilan kampilla, oli haastetta pikkuhiljaa varsin tarpeeksi. Ilmeisesti haaste maistuu, sillä ajassa 54.34 syntyi alivoimalla 1-4 kavennus. Virtanen käynnisti 2-1 hyökkäyksen, jossa Markkula toimitti Blombergin nokikkain vierasvahdin kanssa. Ja kun veivillä on mittaa kolmisen metriä, ei siinä molarille paljon jää mahdollisuuksia. Toista maalia haettiin tyhjentämällä kotirysä jo reilu kolme minuuttia ennen erän loppua. Tämä johtaa aina johonkin, tällä kertaa ottelun voittaja varmistui ajassa 56.44, kun kiekko lipui viidennen kerran Hermesmaaliin.

Ei pisteitä tänään vaikka peliä ehkä silmien perusteella vietiinkin. Parin kiekkopeliä kulminoivan peruspilarin osalta oltiin kuitenkin heikompia ja niinpä voittaja oli tänäänkin se joka voiton ansaitsi.

Hermeksen ottelut jatkuvat siis jo huomenna Rovaniemellä samaa vastusta vastaan, eli nyt joukkuetta punnitaan taas oikein urakalla. Kotona ei ihan hetkeen pelata, sillä ensi perjantaina matka suuntaa kohti Imatraa ja paluumatkalla pysähdytään lauantaina Lempäälässä. Seuraava kotipeli pelataan vasta keskiviikkona 15.11, kun K-Rauta Dream Builder Areenalle matkustaa KeuPa HT. Pitkä on siis aika ilman kotimatseja, mutta onneksi kiekkoa tulee vaikka kuinka monelta kanavalta, joten eiköhän me pärjätä.

27.10.2017/K

Ottelutilastot