Uutiset

LAUANTAINA JATKUU – JOKIPOJAT KOKKOLAAN

20.10.2017

Hermes – Jokipojat lauantaina 21.10. kello 17:00!

Kokkolan Hermes kohtaa lauantaina K-Rauta Dream Builder Areenalla Joensuun Jokipojat. Ottelu on kauden ensimmäinen kohtaaminen perinteisille kilpakumppaneille, sillä joukkueet ovat pelanneet viime vuosina erittäin värikkäitä otteluita sekä sarjoja.

Suomi-sarjassa kaudella 2014-2015 molemmat joukkueet pelasivat erittäin hienon kauden urheilullisesti ja viimeisessä vaiheessa, eli finaalissa joukkueet kohtasivat. Jokipojat voitti mestaruuden ja Hermes oli hienosti toinen, mikä oli nykymuotoisessa Suomi-sarjassa Hermeksen paras suoritus. Kauden päätteeksi molemmat finaalijoukkueet nousivatkin Mestikseen. Lisäksi sarjaan nostettiin sijalta viisi Rovaniemen Kiekko. Ensimmäisen Mestis-kauden päätteeksi joukkueet pelasivat puolivälierissä vastakkain, jonka joensuulaiset voittivat myös tiukasti otteluvoitoin 4-3.

Tälle kaudelle kotijoukkue Hermeksen peli ei ole lähtenyt toivotulla tavalla liikkeelle ja sijoitus onkin tällä hetkellä viimeinen sarjassa. Viimeisin viikko on kuitenkin antanut lupauksia siitä että parempaakin on luvassa. Joukkueen peli-ilme on ollut parempi ja varsinkin puolustuspää on tiivistynyt sekä hyökkäyksien rakenteeseen ja huolellisuuteen on saatu parannuksia. Isona asiana on myös maalivahtipelin oleellinen parantuminen, sillä Samuel Jukuri on päästänyt kahdessa edellisessä ottelussa yhteensä viisi kiekkoa selkänsä taakse ja se antaa jo mahdollisuuden sinänsä taistella otteluiden voitosta. Hermeksen pörssikärjen paikan jakavat 2+2 tehoin Jimi Nylund ja Mikko Virtanen.

Vierasjoukkue Jokipojat on perinteikäs Divari- ja Mestis-joukkue jolla on meriittejä historiassa jopa sarjan voitosta saakka. Joukkue on aloittanut kauden totutun varmasti ja onkin sijalla neljä ennen tämän illan kierrosta, missä se kohtaa kotikaukalossaan SaPKon. Hermes ei pelaa illan kierroksella, eli lauantain ottelu on joukkueelle viikon toinen kun taas Jokipojat pelaa tällä viikolla kolme ottelua. Jokipojat on pelannut aika vähämaalisia otteluita, ja heidän päästettyjen maalien määrä (17) onkin tällä hetkellä sarjan paras. Maalinsuulla Jonathan Iilahti on pelannut 93,75% varmuudella ja Hermes- kasvatti Timo Niemi 87,23% tarkkuudella. Viimeisimmän ottelun Jokipojat pelasi keskiviikkona Rovaniemellä, jonk he hävisivät maalein 4-2. Joukkueen paras pistemies on tällä hetkellä Joonas Larinmaa 3+6.

Tiesitkö että…

-Joensuun Kiekko- Karhuina ja Joensuun Kiekko-Poikinakin tunnettu Jokipojat on voittanut 2010- luvulla mestaruuden sekä Mestiksessä, että Suomi-sarjassa ja nimenomaan tässä järjestyksessä. Kaudella 2010-2011 joukkue voitti Mestiksen mestaruuden ja pelasi liigakarsinnassa Ilvestä vastaan häviten sarjan 1-4 tamperelaisille. Kauden 2013-2014 jälkeen seura ei saanut lisenssiä Mestikseen, jonka jälkeen Jokipojat pelasi kauden Suomi-sarjassa, josta tuloksena sarjan mestaruus.

Seuraa heitä!

Markus Korkiakoski, Hermes

-Vaikean alun jälkeen alkanut löytämään itseään ja peliään. Viime ottelussa hyvää taistelua ja voitettuja kaksinkamppailuja. Kentällisen maalipaikat 4-0 ”Korkiakoskille”. Lauantaina nähdään vieläkin parempaa!

Risto Mattila, Hermes

-Sama juttu kuin Korkiakosken kohdalla. Peli parantunut huomattavasti ja paranee edelleen. Liike sulavempaa ja uskaltaa syöttää kiekkoa vauhdissa oleville hyökkääjille. Puolustaa jo melkein kuin hänen kokoisen miehen pitääkin parantuneen liikkeen myötä. Harjoituksissa tekee jo hienoja maaleja hyvällä laukauksella, nyt vain sekin asia peliin mukaan.

 

HERMES – JOKIPOJAT K-RAUTA DREAM BUILDER AREENALLA LAUANTAINA 21.10. KELLO 17:00. OVET AUKEAVAT KELLO 16:00. TERVETULOA KANNUSTAMAAN HERMES VOITTOON!