Uutiset

HERMES – LEKI (LEMPÄÄLÄ) 2–5 (1-0, 1-2, 0-3)

7.10.2017

Kauden neljäs matsi, toinen kotipeli. Pistesarake näyttää nollaa ja sijoitus numeroa 12, eli viimeinen.

Alkuspekulaatioissa päällimmäisenä ilmassa kysymys siitä, miten joukkueen kantti kestää tilanteen ja kuinka paine käännetään energiaksi. Etenkin kun ollaan kotiluolassa, jonka yleisölle jumalrinnat haluavat varmasti antaa jo ilon aiheitakin. Pelitason mittariksi oli K-Rauta Dream Builder Areenalle saapunut sarjakakkonen LeKi, eli nyt oli maukas sauma niistää. Lisämielenkiintoa otteluun tuo nuori Hermeskasvattipari, joista Myllylä kirmaa kotijoukkueen ykköskentän laidassa ja Utunen luutii vastustajan ykköspakkiparissa. Aivan mahtava kokemus nuorukaisille ja näistähän tarinoita riittää muisteltavaksi vielä senioreinakin. Mutta siihen on niin kauan aikaa, että en osaa edes laskea.
Hermesmaalilla tänään Laakso.

Peli käyntiin, eikä kauaa ihmetelty vaan jo toinen kenttä rakensi maalipaikan. Sivuverkko heilui. Tästä hetki eteenpäin ja kovan Hermespaineen vuoksi mentiin aivan kotijoukkueen tahtiin. Palkinto saatiin onneksi nopeasti, kun jo ajassa 02.09 Tiala tinttasi Paulaharjun ja Anderssonin alustuksesta numeroiksi 1-0. Erittäin tärkeä maali. Maalin jälkeen löivät molemmat joukkueet kaasun pohjaan ja mentiin päästä päähän. Positiivista kuitenkin se, että kotijoukkue peliä vei ja vastustajan tekopaikat olivat Laaksolle lähinnä rutiinia. Erän puolivälin vaiheilla tilanteet vaihtuivat sitten jo vähän haastavammiksi, kun LeKi sai parikin laatupaikkaa. Lisäapuja tarjottiin koukkausjäähyn muodossa, boksiin Paulaharju. Hermesalivoima toimi, jopa siinä määrin, että saatiin vähintään yhtä hyviä tekopaikkoja kuin vastustaja. Hyvältä näyttää. Hyvän alivoiman myötä kotijoukkue otti pelin hallinnan käsiin ja erä pelattiin loppuun pääosin meripäädyssä. Ja kun tällä vauhdilla mennään, niin pelikin etenee, tässähän kerkeää kotiin uutisille.

Jos ensimmäinen erä alkoi nopealla maalinteolla, niin toisessa pantiin paremmaksi. Ajassa 20.17 viivasta maskin takaa pomppinut laukaus tosin lipui kotimaaliin, tilanne 1-1. Seuraavalla sekunnilla Hermeksellä jo avopaikka, mutta vierasvahdin takajalka venyi viime hetkellä kiekon eteen. Ilmeisesti pelin luonne ei tulisi muuttumaan, sillä vauhtia pidettiin yllä molempiin suuntiin. Seuraava Hermesmaali kirjattiin sitten toivotusti ja odotetusti Wiljami Myllylälle. Kello pysähtyi aikaan 23.08, kun tämä vauhtilaituri meni sinne missä tapahtuu, eli maalin eteen ja löi kylmän viileästi riparin verkkoon. Tilanne rakentui Nylundin ja Kuirin esityöstä. Tilanne 2-1. Maalin jälkeen molemmat pääsivät osittain pelitemmon seurauksena aiheutuvista pienistä virheistä johtuen rakentelemaan tekopaikkoja. Parvella huokailtiin ja nautittiin, tämä on Mestiskiekon suola, näissä matseissa tapahtuu. Illan toinen tasoitusmaali syntyi ajassa 29.09. Tämä ehkä säikäytti hiukan, koska peliote siirtyi vieraille. Minuutti tasoitusmaalista oltiin vajaalla. Nyt vieraiden ylivoima sai rullan pyörimään ja aivan viime sekunneilla kiekko kotimaalin ylärimaan. Ei maalia, jalat alle ja toiseen päähän. Karmea virhe LeKi puolustuksessa johti Hermesylivoimaan, joka jauhoi vieraiden ensimmäisen nelikon maitohapoille. Tasaviisikoin jatkettiin kuitenkin tasalukemissa. Toinen ylivoima saatiin aloittaa ajassa 36.55, eli klassista pukukoppimaaliahan tässä oikein tarjottiin. Ennekuin tuo kakkonen oli pelattu loppuun, oli maalipaikkoja molemmissa päissä, vierailla alivoimaisena jopa läpiajo, jonka seurauksena kilahti tällä kertaa pystytolppaan. Erän viimeinen minuutti pelailtiin pois ja mentiin mehulle.

Kolmannen erän ensimmäinen merkintä ajassa 42.34, Pälve kaksi minuuttia kiinnipitäminen. Nyt ei onneksi vieraiden ylivoima meinannut saada mitään aikaan, ellei pitkää kiekkoa lasketa. LeKi ylivoima ei toiminut, mutta kun kotijoukkue sai viidennen miehen jäälle, oltiin hetki omissa aivan hukassa ja loppuviimein paraatipaikalta kiekko lyötiin käytännössä tyhjään maaliin. Kellossa 44.45, tilanne 2-3. Hetken päästä Sammalmaa ajautui vierasvahdin päälle ja oltiin alivoimalla. Vahinkotilanne, mutta eipä tuomarilla tuossa ole vaikeuksia kättä nostaa. Tämä alivoima piti kestää, se on selvää. LeKi sai hyrrän kuitenkin pyörimään. Muutaman pelastetun tilanteen jälkeen kiekko oli jo varmassa purkupaikassa. Meripäädyn sijaan se kuitenkin pelattiin suoraan valkopaitojen lapaan ja pikku siirrolla tilanteeksi kirjattiin 2-4, aika 47.28. Aikaa oli vielä, mutta nyt virheet pitää saada kuriin. Erän puolivälissä mentiin mainoksille, joiden aikana Upi antoi penkin takaa rauhallisesti mutta määrätietoisesti ohjeita. Ihan toivotusti ei kenties viesti mennyt perille, sillä melkein heti aloituksen jälkeen kaverille 2-1 hyökkäys, joka purettiin jäähyn arvoisesti. Jos edellinen alivoima oli tärkeä niin tämä oli pakko kestää. Ja se onneksi kestettiin. Hermes sai jalat liikkeelle ja jokunen maalipaikkakin rakentui. Hyvä oli kyllä sitten vieraiden purkukiekolla rakennettu hyökkäyskin ja nyt selvittiin jo hiukan tuurillakin. Samaa voi sanoa heti perään toisessa päässä nähdystä tlanteesta, joka meinasi rakentua kaukalon toimesta. Tästä selvisi vuorostaan valkopaitainen joukkue säikähdyksellä. Kolme minuuttia peliaikaa. Ja kotijoukkue taistelee. Kaksi minuuttia aikaa, Laakso aitioon, kuudes ukko jäälle ja varma maalipaikka. Jostain kuitenkin taas vierasvahti venytti suojansa eteen ja tilanne säilyi muuttumattomana. Seuraavan aloituksen jälkeen pelin ratkaisumaali leijaili tyhjään kotirysään ajassa 58.35. 2-5 jäi lopputulokseksi.

Ei vielä auennut pistepussi. Onneksi seuraava peli tulee pian, eli keskiviikkona Turussa. Perjantaina päästään ottamaan vauhtia viikonlopulle kotihallin kautta, kun vieraaksi saapuu SapKo. Silloin voitais muuten myös me ottaa hanskat pois käsistä ja herättää halli eloon, nimittäin tänään oli aika hiljaista. Eli ensi perjantaina 18.30 porukalla lauteille.

7.10.2017/K

Ottelutilastot