Uutiset

HERMES – JOKIPOJAT OTTELURAPORTTI

21.10.2017

Lauantaivieraita oli saapunut K-Rauta Dream Builder Areenalle kaukaa, Joensuusta asti.

Kotimaalissa jatkoi Jukuri, joka on parissa edellisessä ottelussa saanut pelihuumorista hyvin kiinni ja kiekosta myös. Peli käyntiin ja ensimmäiseen vaihtoon tapahtumia ihan Mestistapaan. Ensin Hermeksen hyökkäys josta kiekko tolppaan ja tästä perään heti kaverille 4-2 ylivoimahyökkäys. Ei maaleja, mutta ottelu lähti kyllä heti käyntiin. Mainoksille asti mentiin vauhdilla, mutta ihan mitään huipputontteja ei vielä kummallekaan järjestynyt. Paine siirtyi selkeämmin kohti meripäätyä ja niin vain joutui valkopaita rikkomaan joten ajassa 09.18 alkoi kotijoukkueen ensimmäinen ylivoima. Ja heti saatiinkin aivan loistava paikka, mutta tähän väliin esitti vierasvahti Iilahti varsinaisen paraatipelastuksen. Seuraava kohahdus kävi, kun pelattiin omissa hiukan lepsusti ja Jokipojat meinasi rankaista alivoimalla. Ylivoima ei tuottanut tulosta ja saman tien ote siirtyi vuorostaan hiukan vieraille. Vähän tuntui että ratkaisuhalukkuus oli hakusalla valkopaidoilla, eikä näinollen mitään perustorjuntoja kummempaa kotivahdilta tarvittu. Kotijoukkue sai juonesta nopeasti jälleen kiinni ja ennen erätaukoa nähtiin maalikin. Ajassa 18.45 tehty Hermesosuma kuitenkin oli mitätön, koska tilanteessa oli hiukan käsipeliä.

Toisen erän alkajaisiksi pelattiin alivoimaa, kun Rajala istui pari minuuttia huitomisesta. Jälleen tilanteita molempiin päihin, eli kyllä vieraidenkin ylivoima hiukan lepsuili. Jukuri napsi Jokipoikien ylivoimayritykset helpon näköisesti ja niinpä mentiin edelleen tasanollilla. Muutama sekunti tästä, niin Hermespelaaja ajetaan ihan pystyyn. Taklaus kohdistuu päähän, tästä 2+10 eli kotijoukkueelle hyvä mahdollisuus siirtyä johtoon. Ja tilannehan käytettiin hyväksi hienolla sommitelmalla. Maalintekijänä Korkiakoski, Markkulan ja Lehdon syötöistä, joiden jäljiltä ei juuri muuta ollut tehtävissä kuin pistää kiekko verkkoon. Aika tuolloin 24.33 ja tilanne 1-0. Tämä antoi kotijoukkueelle energiaa ja eipä kauaa, kun oltiin taas ylivoimalla. Jälleen saatiin heti kakkosen alkuun hyvä paikka, mutta sen jälkeen Jokipojat toimitti kiekot varmasti pois alueelta. Mainoksilla otettiin vähän happea ja taas mentiin. Ote oli hyvin hallussa ja vähän jo toinen maali roikkui ilmassa, jos tällainen perustermi sallitaan. Maali nähtiinkin, pari minuuttia ennen taukoa vierasjoukkueen toimesta. Nyt vuorostaan oli meidän vuoro huokaista, koska tätäkään osumaa ei hyväksytty. Tunteetkin alkoivat hiukan kuumentua ja 14 sekuntia ennen summeria oltiin alivoimalla, kun Rantala istahti boksiin kampituksesta. Pitkän palaveroinnin jälkeen saatiin aloitus vihdoin aikaiseksi josta Jokipojat iski 1-1 tasoituksen ajassa 39.53.

Kolmatta erää mentiin vauhdikkaasti muutama minuutti. Molempiin päihin pari paikkaakin, mutta ei sen kummempaa. Vieraiden ylivoima alkoi ajassa 43.11 Kuirin poikittaisen mailan johdosta. Nyt Hermeksen alivoima oli rautaa, eivätkä vieraat meinanneet saada kuviota käyntiin niin millään. Kakkonen pelattiin pois ja nyt vain sitten kaasu pohjaan. Pitkän vieraspaineen jälkeen kiekko saatiin vihdoin meripäätyyn. Kaikenlaisen pomppimisen lopuksi kiekko saatiin maaliin. Hyrräkiekon viimeisen suuntiman iski Kaarlela. Myös Tiala ja Mattila olivat osallisena, muun muassa. Joka tapauksessa juuri ennen mainoksia tilanne 2-1, aika 48.28. Tästä saatiin jälleen virtaa ja hetken päästä oli vierasmaalilla sellainen ryminä, että kahden maalin johtoa ja kauden avausvoittoa haettiin kyllä isolla sydämellä. Erän puolivälissä Sammalmaa saa vaihtoaition edessä poikittaisen mailan suoraan naamaan ja siitä päästiin ylivoimalle. Jokipojat taisteli hyvin ja tekopaikkoja ei juuri tässäkään suotu. Sen sijaan heti tasaviisikoin oli sitten Rajala yrittämässä maalitekoa ihan tosissaan. Vahvaa ja röyhkeää maalia kohti pelaamista. Vielä ei kuitenkaan saatu hengähtää, sillä Rantalan huitomisrangaistuksen johdosta oltiin alivoimalla. Ja heti nousi syke, kun vieraat saivat mylläkkää. Mutta Jukuri oli edessä, ties monettako kertaa jo. No sitähän ei tarvi arvailla, sen voi katsoa tilastoista, kunhan kerkeää. Hyvin taisteli alivoima jälleen ja niinpä tasaviisikoille siirryttiin edelleen tiukassa maalin johdossa. Kovan Hermespaineen jälkeen laitettiin kotivahti lujille, mutta niin vain tilanne säilyi muuttumattomana. Ajassa 57.28 oltiin taas alivoimalla, tällä kertaa koukkaamisesta istui Friman. Jokipojat aikalisä ja maali tyhjäksi. Mielenkiintoista. Hermes sai kolmekin paikkaa pistää kiekko tyhjään maaliin, mutta ei mene. Tästä Jokipojille kova pyöritys jonka Hermes kestää. Purkukiekon jälkeen peli sitten ratkesi, kun Markkula riisti kiekon ja löi vihdoin kiekon tyhjään maaliin ja samalla taululle 3-1 voittonumerot. Kello pysähtyi tuolloin aikaan 59.27.

Kauden avausvoitto ja vielä Jokipojista. Olihan ottelu, kerta kaikkiaan. Tästä on hyvä lähteä nyt sitten rakentamaan vaikka voittoputkea, sen verran iso apina taisi hartioilta valahtaa. Eikä onneksi tarvi ihan viikkoakaan odottaa, kun jo päästään taas nauttimaan. Perjantaina 27.10. saadaan vieraaksi nimittäin RoKi. Sama halli, sama fiilis ja ennen kaikkea nyt jäälle ilmaantunut Meidän Hermes!!

21.10.2017/K

Ottelutilastot