Uutiset

HERMES – IPK RAPORTTI

18.10.2017

HERMES – IPK (Iisalmi) 2–3 ja (0-0, 1-1, 1-1)

Synkkää syksyistä sadesäätä päästiin jäähallin lehtereille suojaan ja edellisessä pelissä jo lähellä ollut pistepussin suu oli tänään mahdollista avata Iisalmelaisryhmän kustannuksella. Pisteitä kotijoukkue alkoi pikkuhiljaa kaivata, sillä kuuden ottelun jälkeen oltiin edelleen nollilla.

Alku näytti todella hyvältä. Hermes vei peliä, vaikka jonkin verran kenties vastustajakin sumputti meidän alkuintoa pois. Oli sitten bussijalkaa tai taktiikkaa, se onnistui siinä mielessä, ettei maaleja saatu aikaiseksi. Kun erää katsoo tilastojen valossa, näyttää tasaiselta. Tämä johtuu siitä, että ensimmäinen puolisko pelattiin meripäädyssä, mutta tämän jälkeen kaveri pääsi peliin mukaan. Erän ainoa tilastomerkintä oli IPK-jäähy, jonka aikana ei kuitenkaan saatu avausosumaa aikaiseksi, ihan kohtalaisesta pyörityksestä huolimatta. Kotirysää vartioinut Jukuri otti tyynen rauhallisesti tarvittavat kopit ja erätauolle mentiin tasanollilla.

Toisessa erässä pelissä olikin sitten jo alusta asti kaksi joukkuetta. Mitään katastrofaalista ei nähty, vaikka luvattoman usein vastustaja pääsi kääntämään 2-1, 3-2 ylivoimahyökkäyksiä. Ensimmäinen maali nähtiin ajassa 33.11, kun tilanteeksi kirjattiin 0-1. Hermes ei tästä näyttänyt hetkahtavan, vaan oma touhu jatkui. Erän lopulla saatiin hyvä tasoitusmahdollisuus, kun vierailijan puolustajalla naksahti päässä, pelikatkon aikana ja siitä ottelun toinen ylivoima. Ja tulihan se sieltä. 28 sekuntia ennen summeria, Lehto pelasi tilanteen maskimiehen tontilta loppuun ja tauolle päästiin 1-1 tilanteessa. Äärimmäisen tärkeä maali, johon esityötä tekivät muun muassa Korkiakoski ja Andersson.

Kolmannessa erässä tasainen tahti jatkui. Tuntui olevan illan teemana, että harhasyötöstä johtuva tekopaikka palkittiin toisen joukkueen harhasyötöllä ja tekopaikalla. Ensimmäinen maali tuli kuitenkin hyvän pörrän jälkeen, kun ajassa 45.24 Virtanen siirsi kotijoukkueen 2-1 johtoon. Osuman raknteli Markkula. Tämä kaksikko on kyllä kauden mittaan ollut selkeästi toimiva parivaljakko, eli ei sinänsä kyseessä mikään jymy yllätys. Paikkoja saatiin erässä enemmänkin, mutta ei edes ylivoimalla kiekkoa enää saatu vierasrysään. Huippupaikkojen osalta syötöt menivät ehkä juuri sen viisi senttiä sivuun tai muuten hiukan pyörien, mutta keskivertopaikkoja oli kyllä riittävästi pelin naulaamiseksi. Erän toisella puoliskolla pieni virhe, josta kääntyi sen verran paha tilanne omiin, että Sikstus joutui hiukan judolla pitämään maalille rynnistävää vierailijaa aisoissa. Tästä kakkonen. Alivoima toimi hyvin, nyt muuten ne purkukiekotkin löysivät toiseen päätyyn. Tasoitusmaali kuitenkin pomppi heti täyttymyksen jälkeen. Toimita kiekkoa maalille niin hyviä asioita tapahtuu. Tässä tapauksessa ei toki kovin hyviä, koska ajassa 57.05 peli oli tasan 2-2. Varsinaisella peliajalla ei sen kummempaa, eli kauden avauspiste oli plakkarissa. Pienet on ilot, mutta askel kerrallaan ja olihan edessä vielä jatkoaika.

Kolmella kolmea vastaan peli on kurinalaista, näennäistä rusettiluistelua ja neppailua, jossa käytännössä odotetaan vuoron perään virheitä. Tuodaan peli pois hyökkäyspäästä, että päästään vaihtamaan kiekollisena, pidetään aina pelin alus miehitettynä jne. Virheen merkitys korostuu tässä ratkaisutavassa, koska periaatteessa täysin mahdottomalta tuntuva ylivoimatilanne rakentuu sitten hetkessä kun se on rakentuakseen. Tänään se virhe nähtiin kotijoukkueen toimesta ja niinpä lisäpisteen vei IPK ajassa 63.03 isketyllä komealla maalilla.

Piste. Oliko tarjolla enemmän, no ehkä, mutta sitäkin suuremmalla huomiolla itse näin sen, ettei Hermes ruvennut missään vaiheessa varomaan tai tutisemaan. Pelattiin rohkeaa omaa peliä ja tästä ehkä johtui se, että nähtiin esimerkiksi positiivisen paljon hyvää syöttöpeliä. Taklauksia oli ihan ok määrä, eli kyllä tänään oltiin pelissä mukana. Seuraava kotimatsi onkin jo tulevana lauantaina, kun vieraaksi saapuu rakas vastustaja Jokipojat. Joukkue jonka kanssa ei olla varmaan koskaan pelattu tunteetonta rutiinipeliä. Hyvä vastus on sytyttänyt ja varmasti sytyttää nytkin. Eli lauantaina puoliltapäivin aamupalaksi vahvaa kahvia ja vaikkapa muna-anjovisleipä. Siitä sitten pienen happihyppelyn kautta hallille ja huudetaan porukalla pisteputki käyntiin.

18.10.2017/K

Ottelutilastot