Uutiset

LASSE PIRJETÄ HERMEKSEN VALMENNUSTIIMIIN

18.8.2017

Hermeksen valmennustiimi asettui lopulliseen muotoonsa kun Lasse Pirjetä saapuu Kokkolaan 1+1 vuotisella sopimuksella. Lisäksi seuran A- nuorten valmennustiimi täydentyi kun Juuso Laakso, 25, toimii A- nuorten apuvalmentajana.

Edustusjoukkueen valmennustuumiin saapuva Lasse Pirjetä on valmentanut viimeiset neljä vuotta sekä kouluttanut itseään samalla valmentajana. Ensimmäisen valmennusvuoden Pirjetä toimi Heinolan Peliittojen apuvalmentajana ja kolme seuraavaa vuotta on mennyt Jokereiden B- nuorten valmennustiimissä.

Pelaajaurallaan kookas keskushyökkääjä pelasi lukuisia pelejä mm. SM-liigassa (Kärpät, HIFK ja TPS), Elitserienissä (Malmö, Västra Frölunda) ja Suomen maajoukkkueessa (3 MM-kisat). Lisäksi ammattilaisuraan mahtuu kolme kautta NHL:ssa seuroina Columbus Blue Jackets ja Pittsburgh Penguins.

Pirjetä aloittaa tehtävässään tulevana maanantaina ja työnkuvaan kuuluu edustusjoukkueen lisäksi valmennus keskiasteen aamujäillä, keskipohjanmaan urheiluakatemian lajivalmentajana.

Lasse Pirjetän mietteitä Mestiksestä ja Hermeksestä:

Kahden Jokerit- vuoden jälkeen Hermekseen, miksi Hermes valikoitui seuraksi?

– En ole pitänyt kiirettä edetä valmentajaurallani ja olen tykännyt toimia lahjakkaiden nuorten parissa omien opiskelujeni ohessa. Koen myöskin oppineeni paljon kokeneilta juniorivalmentajilta. Nyt koulut on hyvällä mallilla ja halusin lisää haasteita. Kun nyt sitten tarjoutui mahdollisuus tulla Hermekseen, niin innostuin heti asiasta, eikä päätöksen teko lähteä Kokkolaan ollut vaikea.

Juteltuani Tuukkasen ja valmentaja Karhulan kanssa, koin heti, että seurassa tehdään hyvää määrätietoista ja pitkäjänteistä työtä. Sellaiseen ympäristöön on hieno tulla tekemään töitä ja pyrin auttamaan parhaani mukaan omalla panoksellani ja kokemuksellani joukkuetta menestymään ja pelaajia kehittymään.

Onko Mestis tuttu sarja?

– Mestis sarjana on minulle tuttu toimittuani vuoden Heinolan Peliittojen valmennustiimissä. Sarja on erittäin kova ja kilpailullinen ja pelaajille hyvä ponnahduslauta kohti kirkkaampia valoja. Pelaajat ovat erittäin sitoutuneita ja motivoituneita kehittymään, oppimaan uutta ja etenemään urallaan. Sellainen on valmentajan näkökulmasta erittäin tärkeää ja se tekee jokapäiväisestä arjesta ja kovasta harjoittelusta todella mielekästä.

Odotukset ja tavoitteet tulevaan?

– Kuten aikaisemmin jo totesin, niin keskusteltuani päävalmentaja Karhulan kanssa vaikutuin heti yhtenevistä ajatuksista minkälaista peliä haluamme pelata. Hän ajettelee peliä paljolti hyökkäyspelin kautta ja rohkaisee pelaajia luoviin ratkaisuihin ja kannustaa heitä luottamaan itseensä. Uskon tämän hyökkäysvoittoisen pelitavan kehittävän pelaajia ja myöskin viihdyttävän yleisöä ja toivottavasti kannattajat voivat olla ylpeitä joukkueestaan ja viihtyvät peleissä. Tavoitteeni valmentajana on saada siitä ammatti ja pystyä kehittämään mahdollisimman montaa pelaajaa niin pelaajana, kuin myöskin ihmisenä

Urheilujohtaja Pasi Tuukkanen:

– Koko kevään ja kesän kestänyt hakuprosessi saatiin nyt päätökseen ja olemme nyt hyvässä tilanteessa kun pääsimme kuitenkin yli kuukausi ennen sarjan alkua päätökseen tässä asiassa. Lasse Pirjetä on juuri sen tyypin valmentaja mitä tehtävään haimmekin, eli pelaajaura takana ja valmennusura edessäpäin.

– Päävalmentaja Antti Karhula saa hyvän ja kokeneen kollegan päivittäiseen työhön vierelleen ja keskipohjanmaan urheiluakatemia ja varsinkin nuoret tulevaisuuden kiekkoilijat saavat hyvää oppia aamuisin Kokkolan jäähallissa.