Uutiset

IPK-Hermes (harjoitusottelu) 17.8. Pyhäjärvi

17.8.2017

Paikalle Pyhäjärvelle oli saapunut lähes hallin täydeltä katsojia. Kyseessä oli kummallekin joukkueelle kauden ensimmäinen harjoitusottelu. IPK oli käynyt jäällä viikon Hermestä kauemmin. Pyhäjärvellä ottelu sai arvoisensa aloituksen Maamme-lauluineen.

1. erä

IPK sai ottelun avausmaalin kun kiekko muutti suuntaa ohjauksen jälkeen. Viimeisenä kiekkoon koski Henri Fomin syöttäjinä Juha Virtanen, Janne Katosalmi.

Kumpikaan joukkue ei saanut hyödynnettyä ensimmäisiä ylivoimiaan ottelun ensimmäisessä erässä. Pelaaminen oli muutenkin hyvin sekavaa, kuten odottaa saattaa. IPK oli käynyt viikon Hermestä kauemmin jäällä ja oli terävämpi ottelun alussa.

Hermeksen toinen ylivoima oli jo huomattavasti parempaa. Maaleja se ei tarjonnut, mutta Janne Pälveen upea “spin-o-rama“ oman pään haussa puhuttaa Pyhäjärvellä vielä pitkään.

Hermeksen kone lämpeni erän edetessä ja maalipaikkojakin oli ihan tarvittavasti tasoitusmaalin tekoon. Kiekko kävi kertaalleen jopa IPK-maalin tolpassa.

Pirteästi esiintynyt Wiljami Myllylä laukoi edustusdebyytissään Hermeksen tasoitusmaalin. Korkeasta polviasennosta painettu häkki muistutti elävästi Patrik Laineen urotekoja isommissa ympyröissä. Esityön maaliin teki maalin takaa maestro Mikko Virtanen. Myllylän tuuletus oli täynnä iloa ja siitä sai osakseen paikalle saapuneet “Myllylä Fan Club“-jäsenetkin.

2. erä

Toinen erä alkoi Hermeksen osalta taas alivoimalla. Tästä jäähystä Hermes selvisi, mutta seuraavakin tilastomerkintä oli Hermeksen kahden minuutin jäähy. IPK loi ylivoimalla hyviä tilanteita, mutta Hermes kesti välillä kuin ihmeen kaupalla.

Myllylä, Virtanen ja Ville Ahlgren loivat paikkoja IPK-päädyssä ja ainoastaan IPK-puolustuksen viime hetken häirintä esti nuoren Myllylän toisen maalin synnyn Virtasen timanttisesta esityöstä.

Samu Markkula oli myös pirteällä päällä. Jalka liikkui ja halli raikasi miehen taklauksista useampaan otteeseen. Markkulan vitja saikin palkinnon ajassa 28:06 kun Markus Korkiakoski sai hassuttaa kiekon ilman estelyitä IPK-maaliin Markkulan ja Nico Lehdon esityöstä. Korkiakoski (Markkula, Lehto)

Löysän puolustamisen jälkeen IPK:n Jussi Viitanen polki puolittaiseen läpiajoon ja viimeisteli kylmästi. Maalin syöttäjänä oli Pyhäjärven oma poika Pasi Kouvalainen.

Hermes sai ottelussa rangaistuslaukaksen Niko Korhosen koukkaamisesta. Nico Lehdolle erityismaininta vapauttavasta syötöstä. IPK-vahti Tuomas Tolonen oli tällä kertaa etevämpi ja Matti Kaarlelan laukaus päätyi päätylaudoitukseen.

Hermes siirtyi pienen mylläkän jälkeen  johtoon. Maalinteijänä oli kovan väännön jälkeen Mikko Virtanen. Esityön maaliin tekivät Jaska Ojanperä ja Wiljami Myllylä.

Hermes oli saada jo neljännen maalinsa kun ilmiliekeissä pelannut Myllylä karvasi kiekon yksin IPK-päädystä ja syötti Sampo Paulaharjun vapaaseen paikkaan. Tällä kertaa maalissa hyvin pelannut Tolonen oli kuitenkin etevämpi.

3. erä

Kolmas erä alkoi Hermeksen osalta murheellisesti kun puolustusalueen lepsuilu johti IPK-maaliin. Maalintekijänä Valtteri Pihlajamäki ja esityön maaliin tekivät Tatu Kokkola ja Aatu Hämäläinen.

Ottelussa koettiin myös mielenkiintoinen hetki kun kaukalon pleksit hajosivat lähes heti IPK:n tasoitusmaalin jälkeen. Joukkueet luistelivat jäällä pitkän tovin ottaen lämpöä kunnes ottelua taas päästin jatkamaan.

Kolmannen erän alkupuolella nähtiin myös pieni yhteenotto jossa tanssiin lähtivät Hermeksen Eetu Andersson sekä IPK:n Janne Katosalmi.

Ottelun upein maali nähtiin kun hyvää ottelua pelannut Jesse Huhtala dominoi kärkiveivillään kiekon IPK-maaliin. Tätä maalia voi kuvailla ainoastaan sanalla “maaginen“, syöttäjänä maaliin Samuel Sikstus.

Hermeksen osuman jälkeen IPK lisäsi painetta, mutta Hermes-maalilla kelpo ottelun pelannut maalivahti Samuel Jukuri piti maalin puhtaana. Pienen suvantovaihteen jälkeen Hermes sai taas pelattua kiekkoa syvälle IPK-alueelle ja korkea paine johtikin muutamaan hyvään tilanteeseen. Yli-innokas pelaaminen kuitenkin johti taas kerran Hermes-jäähyyn joita ottelussa tuli valitettavan paljon. Matti Kaarlela sai tilanteesta 2+10 minuuttia selästä taklaamisesta.

Jäähyn jälkeen iskee Hermes! Upea pyöritys hyökkäyspäässä johti Janne Pälveen ”one timer“-laukaukseen joka upposi vastuttamattomasti IPK-maaliin. Maalin syötti jo toisen tehopisteen ottelussa kahminut Samuel Sikstus. Ottelu tilanteessa 5-3!

Ottelun loppuun Hermes sai vielä kahden minuutin ylivoiman. Ensimmäistä kertaa ylivoimapeli näyttikin ylivoimalta. Hermes pääsi kaunistelemaan lukemat 6-3, kun Sampo Paulaharju ohjasi kiekon maaliin Samu Markkulan ja Wiljami Myllylän esityöstä.

Hermes aloitti ottelun kesäterässä, mutta paransi menoaan loppua kohden. Ottelu antaa valmennukselle hyvän pohjan tulevia koitoksia varten. Eritysmaininta miesten tason debyytissään 1+2 tykittäneelle Wiljami Myllylälle.

17.8.2017 / N-J Tuominen

Ottelun tilastot