Uutiset

JOUKKUE VALMIS TULEVAAN KAUTEEN – NICO FRIMAN HERMEKSEEN

29.6.2017

Hyökkääjä Nico Friman siirtyy Jokipojista Hermekseen. Lisäksi kuukauden koeajalle saapuu puolustaja Jaska Ojanperä.

Hermeksen tulevan kauden ryhmä on valmis elokuuussa alkavaan harjoituskauteen kun hyökkääjä Nico Friman, 23, ja puolustaja Jaska Ojanperä, 26, liittyvät mukaan vahvuuteen.

Nico Friman pelasi viime kaudella Jokipojissa 41 ottelua tehopisteillä 13+14=27. Yhteensä pääkaupunkiseudun kasvatti on pelannut Mestistä 77 ottelua ja tehnyt niissä 27+29=56 tehopistettä. Kokemusta löytyy myös Liigasta, sillä Friman on pelannut HIFK:n ja Bluesin riveissä yhteensä 13 ottelua tehoin 0+3. Ikäkausimaajoukkueiden mukana pelejä on kertynyt 38, joissa 28 tehopistettä.

Nico Friman:

– Hyvillä mietteillä Kokkolaan. Pääsee aloittamaan puhtaalta pöydältä uuden kauden. Myös valmentaja Antti Karhula vaikutti asiaan että päätin Kokkolaan siirtyä.

– Haluan olla tulevalla kaudella yksi sarjan parhaista hyökkääjistä ja auttaa Hermestä niin paljon että menemme joukkueena eteenpäin viime kausista. Kahtena viime kautenahan Hermeksen tie on päättynyt puolivälieriin, nyt mennään siitä eteenpäin.

Puolustaja Jaska Ojanperä siirtyy Hermekseen Seinäjoen S-Kiekosta. Puolustaja pelasi viime kaudella Suomi-sarjaa 36 ottelua tehoin 22+13=35. Yhden ottelun Ojanperä kävi lainalla Mestiksessä, jossa Jokipoikien paidassa hän teki myös yhden maalin. Ojanperän sopimus on mallia 1+1 sisältäen elokuun kestävän koeajan.

Päävalmentaja Antti Karhula on mielissään että joukkue on nyt valmis tulevaan sarjakauteen ja odottaakin jo että pääsee työskentelemään ryhmän kanssa.

– Joukkueesta on hyvä ja luottavainen fiilis. Ollaan saatu rakennettua joukkuetta siihen suuntaan mihin oli tarkoituskin. Vaihtuvuus oli toki ehkä ennakoitua isompi, mut eipähän ole oma naama ja jutut kuluneita kaikille.

– Joukkueen rakennuksessa lähdettiin siitä liikkeelle, että saataisiin leveyttä, sekä myös pidettyä joukkueen ydintä mukana. Mielestäni näissä asioissa onnistuttiin, sekä saatiin mukaan vähän kokoa ja luisteluvoimaa. Uskon, että joukkue on tasaisempi kuin aiemmilla kausilla ja sen pitäisi näkyä erikoistilanteissa, sekä jääajoissa. 
 
– Aloitus tulee olemaan haastavampi, koska kotihalli on remontissa useiden viikkojen ajan. Käydään maakunnassa jäällä ja touhutaan muita juttuja Kokkolassa. 
Pyritään saamaan joukkueesta yhtenäinen, niin kentällä, kuin sen ulkopuolellakin, jotta ollaan valmiina kun sarja alkaa.
 
Urheilujohtaja Pasi Tuukkanen:
 
– Joukkueen pelaajisto on nyt valmis kauteen. Elokuussa katsotaan sitten yhdessä Kärppien kanssa ketkä pelaajat siirtyvät Kokkolaan.
 
– Valmennustiimin rakennus on vielä kesken ja tavoitteena onkin heinäkuun aikana löytää edustusjoukkueen valmennustiimiin kaksi valmentajaa.