Uutiset

SAMUEL JUKURI JA LEEVI LAAKSO HERMEKSEEN

21.4.2017

Hermeksen tulevan kauden maalivahtikaksikkona Samuel Jukuri ja Leevi Laakso

Samuel Jukuri ja Leevi Laakso siirtyvät Hermekseen vuoden mittaisilla sopimuksilla.

Leevi Laakso pelasi viime kaudella Hermeksen paidassa yhteensä kahdeksan ottelua ja edellisellä kaudella kaksi ottelua. Laakso siirtyy Hermekseen Vaasan Sportista, jossa hän oli yhteensä kaksi vuotta. Pelejä liigan puolella ei kuitenkaan kertynyt vaan Kuopiolaisen KalPan kasvatti pelasi ottelunsa seuran A-nuorissa ja Hermeksessä. Seurajoukkuepelien lisäksi Laakso on kuulunut koko uransa 1998 syntyneiden maajoukkueryhmään. Leijona paidassa Laakso voittikin 15/16 kaudella alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuden päästettyjen maalien kesiarvolla 1.96/ottelu.

Samuel Jukuri siirtyy Hermekseen Joensuun Jokipojista, jossa maalivahti pelasi kaksi viimeisintä kautta. Ensimmäisellä kaudella Jukuri löi itsensä miesten peleissä toden teolla läpi, sillä hän voitti kaudella 15/16 koko Mestiksen torjuntatilaston 93% ja päästettyjen maalien keskiarvon ollessa 1.99. Kauden päätteeksi Jukuri valittiin sarjan kakkostähdistöön sekä palkittiin kauden päätteksi pronssimitalilla. Viime kaudella Jukuri torjui kiekkoja Jokipojissa päästettyjen maalien keskiarvolla 2.23 joka oli sarjan viidenneksi paras.

Maalivahdit kohtasivat toisensa viimeksi U20 maajoukkueturnauksessa Slovakiassa, johon Suomi osallistui. Leevi Laakso oli Suomen maajoukkueen maalivahti ja turnaukseen osallistui myös seurajoukkue Salzburg, jota oli vahvistettu pelaajilla ympäri Eurooppaa. Salzburgin maalissa pelasi Samuel Jukuri kun he kohtasivat Suomen U20 MM- ryhmän ja Suomen maalissa tuossa ottelussa pelasi Leevi Laakso.

Optioita ei käytetty

Viljami Wacklinin, Jesperi Viikilän ja Jesse Koskelon sopimuksissa olleet optiot jäivät käyttämättä ja pelaajat ovat vapaita neuvottelemaan muiden seurojen kanssa.

Urheilujohtaja Pasi Tuukkanen:

-Molemmilla maalivahdeilla on kokemusta Mestiksestä ja he tietävät sarjan vaatimustason. Kun tavoitteena on pelata Mestiksen mitaleista niin se tarkoittaa +60 peliä talven aikana ja siihen tarvitaan kaksi hyvää maalivahtia, jotka Hermeksellä nyt on.

-Joukkue on rakennusvaiheessa ja varmasti uusista pelaajasopimuksista tiedotetaan ensi viikon aikana. Lisäksi ajankohtaisena asiana on valmennustiimin nimeäminen.

Sopimuspelaajat 2017-2018

MV

Samuel Jukuri, Leevi Laakso

P

Nico Lehto, Samuel Sikstus

H

Saku Kivinen, Matias Kinnunen, Daniil Fursa