Uutiset

HERMES – PELIITAT RAPORTTI

1.3.2017

Toiseksi viimeinen kotipeli käsillä, runkosarjan osalta. Niin se vaan matka taittuu. Vieraita Heinolasta, eli heti saadaan revanssi niukan vierastappion jälkeen. Kangas takaisin rosterissa, Edelmann vielä tämän pelin sivussa tanssi itsesi juutuubiin tempauksen johdosta. Asetelmat runkosarjan lopun osalta ovat sellaiset, että vaatii kyllä jo hyvää yritystä jos kotiedun onnistuu hävittämään.

Pikemminkin kolmannen paikan varmistaminenhan tässä toki todennäköisesti projektina onkin. Myös sähköä säästetään, sillä alkurytinä tuli tänään ilman kattovalojen lediräiskettä. No, mikäs siinä, onneks edes musiikki soi ja valot saatiin sentään peliä varten päälle.

Vahtivuorossa jatkaa hyvän pelin Heinolassa pelannut Laakso. Tukena kaukaloon palannut Holly, eli veskareiden osalta tilanne alkaa olla playoffvalmiina. Mutta eipä jauheta niistä vielä vaan pelataan tää peli ensin. Varsin tiiviin tunnustelevasti ottelu lähti käyntiin, mutta neljän minuutin jälkeen alkoi veri kiertää. Ensimmäinen torjunta vierasmaalia vartioivalle Niemelle kirjattiin tosin vasta reilun kuuden minuutin pelin jälkeen, perään heti toinen. Sitten oltiin jo tekemässä maalia ihan tosissaan, kun hiukan optimistisesti hyökkäyssinisellä neppaileva peliitta menetti kiekon ja päästiin kolmekakkoseen. Parin pitkän jälkeen päästiin taas rytmiin, mutta kyllä vieraat aika hyvää painetta pääsivät luomaan. Ilman kunnon maalipaikkoja tosin vielä. Mainosten jälkeen Hermekseltä pitkä hallintajakso, mutta todella tiiviisti valkopaidat sumputtivat omalla alueellaan keskustan. Tämä luonnollisesti hiukan hankaloittaa maalintekoa. Sitten omissa aivan karmea harhailu ja kun veskarikin pelattiin jo vähän sivuun, jäi maali syntymättä ainoastaan vastustajan rajallisen laukaisutarkkuuden johdosta. Seuraava tilanne tulikin toiseen päähän. Hetken aikaa jo katseltiin, ettei päästä paikoille millään. Mutta sitten kiekko ajautui Markkulan ja Virtasen kautta pisteiden välissä liukuvalle Huoviselle. Vähän lambadaa ja kiekko reppuun. Ajassa 15.58 numeroiksi 1-0. Viimeisellä minuutilla kerkeää Mestispelissä muuten tapahtua paljon. Vuorotellen hyvät paikat ja kun Kangas kaadettiin läpiajoa rakentavassa tilanteessa tarpeeksi aikaisin, ei tullut rankkaria vaan jäähy. Puoli minuuttia ylivoimaa tähän erään. Vielä ei päästy rakentamaan, mutta erätauon jälkeen aikaa on riittämiin.

Peliittojen hätäisenhuonon purkuyrityksen jälkeen saatiin ylivoima käyntiin ja kiekkoa vietiin maalille. Tämän vierasvahti selvitti. Aloituksen jälkeen näytti jo hetken että kaveri hyökkää kolmella yhtä vastaan, mutta tämä kääntyi meidän vastahyökkäykseksi, kun valkopaita jätti kiekon takakarvaajalle. Joukkueet täysilukuisiksi ja Laaksokin pääsi osallistumaan peliin. Pienen pelailun jälkeen lähti Rantala nostamaan laidalta hyökkäystä saatuaan kiekon pakkikaveriltaan Laitamäeltä. Ja kun kyseessä on tarkkakutinen maalintekijä, ei lähtenyt suotta enää syöttelemään, vaan pisti kiekon pömpeliin. Kello pysähtyi aikaan 24.45 ja oltiin 2-0 edellä. Seuraavaa ylivoimaa päästiin pelaamaan ajassa 27.38, kun Niemi kolasi kiekon katsomoon. Ylivoima käyntiin, vähän huolimaton poikkisyöttö viivalla, josta vastustajan kultakypärä karkumatkalle. Keskeltä jatkettiin, tilanne alivoimamaalilla 2-1, aika 28.10. Tästä eteenpäin ja Wacklin läpi kauheasta mailaviidakosta. Osuihan siinä lapa ehkä päähänkin, mutta tilanteesta ei minkäänlaisia merkintöjä. Vielä saatiin hetkeksi mylly käyntiin, mutta tasavahvoina jatkettiin. Pienen tuomarivirheen johdosta päästiin hyökkäyspään aloitukseen ja tästä tehtiin maali. Kello pysähtyi aikaan 31.27 kun Appelgren löi tilanteeksi 3-1. Syöttöpisteitä korjausten jälkeen saivat Sikstus ja Kangas. Eikä menty kuin sekunnin reilu minuutti, kun tuli taas maali, tosin väärään päähän. Tilanne 3-2. Tästä 49 sekuntia ja toisessa päässä livahti kiekko längistä kyllä luvattoman helposti. Maalintekijänä Paavilainen. Syöttäjäksi Franssila, tilanteeksi 4-2. Erän viimeisellä kakkosella valkopaidat saivat aikaan aika vaarallisen näköistä painettakin, mutta Laakso selvitti nämä. Tauolle mars.

Kolmas ja viimeinen erä, uskokaa pois. Hermesmerkeissä mentiin ja Ikosen vauhdissa kun ei kerkeä, niin monesti ottaa pattiin ja se on penalti. Nyt pyöritettiin maltilla ja toisen viisikon toimesta numeroiksi 5-2. Harald vierasmaaliin, Niemi penkille, syy Nättinen. Syöttäjinä yllättäen Franssila ja Kangas. Kellossa tässä vaiheessa vasta 44.32. Hetki vain ja taas oltiin ylivoimalla. Tässä vaiheessa alkoi valkopaitojen pelihuumori olla jo sen verran maitohapoilla, että ei purkukiekotkaan lähteneet. Maaliin ei kuitenkaan kiekkoa saatu. Kotijoukkueen alivoimaakin päästiin harjoittelemaan ja hyvinhän se sujui, meinattiin kaksykkösellä värkätä maalikin. Peliitat kuitenkin tästä iski takaisin ja lyhyen pyörityksen jälkeen taas jäi molari vähän yksin selviytymään, valkopaita irtokiekolle, tilanne 5-3. Ennen mainoksia hyvät paikat molemmille ja vauhti kiihtyi. Niin vain vastustajallekin yhtäkkiä tekemisen usko palautui ja käsillä oli hyvä lätkämatsi. Niin vain kuulkaas pieni löysääminen johtaa siihen, että keskelle mentiin ajassa 52.12 sen merkiksi, että tilanne oli 5-4. Mitäs teki meidän Hermes? Meni tietysti satasella maalille. Ensin Kivistä tuupittiin kahden miehen toimesta ja kun nuorukainen ei antanut periksi, tuli talkoisiin vielä kolmaskin. Ei vaikutusta. Aloituksen jälkeen uusi paine, maalin siirtäminen ja kotijoukkueen ylivoima. Nyt pyörii. Väsynyt rystypurku katsomoon, 26 sekuntia kahden miehen ylivoimaa. Tätä ei tosin menty kuin 13 sekuntia. Virtanen oli paikalla, joka rakentui tyhjälle kulmalle Huovisen ja Huhtalan esityöstä. Aika 54.36, tilanne 6-4. Ylivoima jatkui, mutta tässä vaiheessa kotijoukkue otti vähän happea ja pelasi aikaa pois. Viimeinen kakkonen käyntiin ja ei tässä vierailla ollut enää mitään palaa. Aikalisän kautta kuitenkin vielä jotain juonivat, kuudella tietysti pelaten. Vieraskoutsin puhetta säesti Loyals. Pari paikkaa saivat luotua, mutta nyt pääsi Laakso vähän tyylittelemäänkin. Antaa tulla vaan. Ei maaleja, meidän päähän. Tyhjiin nimittäin aloituksen jälkeen kiekko taas lyötiin. 13 sekuntia ennen loppua loppunumerot 7-4. Maalin tekijänä Franssila, syöttö Wacklinille.

Kolme pistettä jälleen vahvalla esityksellä. Hetkittäisistä nukahduksista huolimatta oltiin kyllä vahvempia, sanoisin että joka osa-alueella. Tämä voitto oli sikälikin hyvä, että vastassa oli mahdollinen playoffpari. Maaleja nähtiin paljon ja sehän on se yleisön suola. Oli myös kamppailua ja vauhtia, joten ei valittamista taaskaan.

Perjantaina Hermes matkustaa vielä Jyväskylään ja 10.3 saadaan vieraaksi IPK. Iisalmesta tulee varmasti kovaääninen kannattajaryhmä mukana, eli kiivetäänpäs mekin sankoin joukoin lauteille ja huudetaan ne kumoon. Siitä saadaan katsomoonkin hyvät fiilikset pleijareita varten.

1.3.2017/ K

Tilastot