Uutiset

HERMES – IPK OTTELURAPORTTI

10.3.2017

Viikonlopun alkajaisiksi odotettiin runkosarjan viimeistä ottelua. Vastassa IPK, joka kovasta loppukiristä huolimatta näytti jatkavan kauttaan vielä karsintojen tiimoilta. Joku voisi äkkiä kuvitella, että helppo ja merkityksetön ottelu tulossa. Vaan mietitäänpäs uudestaan.

Pikainen vilkaisu sarjataulukkoon nimittäin kertoo sen, että ottelu on nelospaikalle kirjatuille isännille runkosarjan viimeinen. Viidentenä oleva Espoo on 4 pisteen päässä. Kun Espoolla on vielä kuuden pisteen edestä pelejä tarjolla, alkaa merkitystä yhtäkkiä tulla vai mitä? Eli voitolla kotietu varmistuisi ja siitähän tänään lähdettäisiin, että hyvä peli on jo valmistautumista ensi viikon keskiviikkona, eli 15.3. alkaviin playoffeihin. Jyväskylässä loukkaantunutta Hollyä tuuraa loppukauden ajan Laakso ja kun Lehtokin on tänään merkattu omalle paikalleen, ei oikein malttaisi odottaa keskiviikkoa. Mutta pakkohan se on ja livelätkän parissa aika kuluukin parhaiten.

Vahtivuorossa Edelmann, yleisöä lehtereillä 841 kappaletta eli voidaan aloittaa. Ensimmäinen vaihtokierros oli varsin tunnustelevaa, mutta sitten Wacklin jo nokikkain vierasvahdin kanssa, tästä ei vielä merkintöjä. Muutama minuutti seesteistä ja sitten valkopaidan takajätöstä avautui Huhtalalle melkein läpiajo. Sen verran takakarva oli tilanteen tasalla, ettei kunnon ratkaisuyritystä nähty. Hermesvauhdin kiristyminen johti ajassa 05.59 ylivoimaan. Ensimmäinen minuutti lämmiteltiin ja sitten alkoi kiekko liikkua ja vetojakin lähti. Ei kuitenkaan maalia ja mainosten kautta pelattiin taas täyspäisinä. Kiekonmenetys keskialueella johti siihen, että kaverin kultakypärä pääsi kirjaamaan Edelmannille jo erän toisen torjunnan. Tästä ei hetkeäkään ja meidän maalilla sai taas huseerata ihan vapaasti. Viisi punaista katseli kun kaksi valkopaitaa haki mailoilla kiekkoa kotivahdin suojista. Kyllä tuolla alueella pitää löytyä voimaa. Jotain herätystä sentään ehkä tästä saatiin, nimittäin vauhti kiihtyi, sanoisinko vihdoinkin. Lehdon illan ensimmäinen perstaklaus sai yleisönkin peliin mukaan. Seuraava tilanne, pölyt kiekon päältä pois, kiekonriisto, läpiajo omiin, Edelmann kestää. Tämän jälkeen päästiinkin ylivoimalle, jonka ensimmäinen minuutti meni ihan marjaillessa. Mutta sitten tehtiin maali. Nättinen katkaisi rännipurun ja rakennettiin hieno tilanne. Aloitusta ei kuitenkaan viety keskelle, sillä lyhyen videopalaverin jälkeen paljastui, että kyseessä oli potkumaali. Niitähän ei kuulu hyväksyä ja lukemat pysyivät sitkeästi nollilla. Mutta kyllä kotijoukkueen tahdissa mentiin, kunnes Iisalmelaiset pääsivät puolittaiseen kaksykköseen. Tarkka laukaus kilven yläbyyriin yllätti kotivahdin ja kello pysähtyi aikaan 17.07. Eipä kauaa menty, kun tyhjästä maalista jotenkin saatiin kiekko tolppaan, ei ole reilua. Viimeisellä minuutilla päästiin jo kolmannelle ylivoimalle. Kyllä vastustaja oli jo tässä vaiheessa yhden potkun perässä ja oli vain ajan kysymys milloin alkaisi ropisemaan. Tauolle mentiin kuitenkin maalin perässä.

Ylivoimaa puolisentoista minuuttia, eli siinä oli erän alkajaisiksi heti saumaa. Peli saatiinkin heti uimahallin päätyyn ja loppujen lopuksi kiekko löytyikin maalista. En tiedä onko uusi nauhuri hankittu vai mikä, mutta taas katseltiin videoita. Eikä se maali ollut tämäkään. No jo on merkillinen ottelu. Tämäkään ylivoima ei tuottanut tasoitusta. Voimasuhteet tasoittuivat hetkeksi ja Edelmannkin sai tehdä töitä jo melkein tosissaan. Kiekkokin ajautui katsomoon, onneksi ei vahinkoja. Hermes otti taas hallintaa itselleen, mutta hyvän pyörityksen katkaisi jäähy, kun valkopaidalta tippui maila kädestä. No niin, alivoimaa. Ja aloitettiinhan terävästi, kolmekakkonen. Kangas nokikkain vierasvahdin kanssa , kiekko räpylään. Voi kerta kaikkiaan, olihan taas ilta kun maalia varten piti tehdä kauhea määrä töitä. Onneksi kaverin ylivoima saatiin pidettyä kurissa ja mainoksille päästiin tasaviisikoin. Pientä tunteenpurkaustakin saatiin, kun aloituksessa oli hämminkiä, joka jatkui pelin kuluessa. Jotenkin tuosta sitten saatiin vain meille alivoima. Nyt sai valkoinen jo vähän tilanteitakin, mutta Edelmann oli tilanteen tasalla, eikä seurauksena muuta kuin toimittajan lyhyet hengityskatkokset. Tasaviisikoin otettiin heti taas ohjaksiin ote ja kuten aiemminkin, tästä seurasi ylivoimaa. Tehdääs ny jo maali. Ensimmäisestä tilanteesta aloitus keskialueen puolelle ja johan alkoi yleisökin kannustaa tuomaritoimintaa. Mikäs siinä, sekin kuuluu peliin. Tämä jäikin ylivoiman ainoaksi tunteen nostattajaksi, sillä nyt ei onnistuminen ollut edes lähellä. Viimeiselle kakkoselle meinasi vierailija jo järjestää näytösluontoisen maalitilanteen, mutta onneksi tällä kertaa kiekko jäi piruettien aikana jalkoihin. Kolmanteen erään jäi kirittävää saman verran kuin toiseenkin.

Tasoitusmaalia odoteltiin hengitystä pidätellen ja ensimmäisestä kunnon hyökkäyksestä se tulikin. Hyvä hybridi, johon punapaita ehti ensin. Viivasta päädyn kautta syöttö maalin eteen ja nyt tyhjä maali oli tarpeeksi auki, ei Wacklin näistä erehdy. Kellossa 42.20. Syöttöpisteille Huhtala ja Ikonen. Kun pää on auki, niin antaa mennä vaan .Ajassa 44.41 Franssila viimeisteli numeroiksi 2-1. Wacklin merkkautti tähän osumaan syötön. Nyt ei Iisalmelaisryhmäkään voinut enää passailla vaan piti alkaa rakentaa. Pari paikkaa tulikin ihan salamavauhtia, mutta kotivahti vastasi haasteisiin. Niin vastasi myös Rantala, jonka läpi joku päätä lyhyempi hyökkääjä yritti luistella. Sitten jouduttiin alivoimalle. Sitä ennen oli mainoskatkon ajan aikaa luoda jonkinlaisia suunnitelmia ja hörpätä voimajuomaa. Ensimmäinen rulla pyöritti hyvin, mutta onneksi ratkaisuyritys oli hätäinen ja seuraavaksi rakennettu laukaus puolestaan syötöksikin hidas. Tätä kummempaa eivät saaneet aikaan ja oltiin täysilukuisia. Ei tosin kauaa, sillä kahdeksan minuuttia ennen summeria päästiin ylivoimalle. Tämän ylivoiman kohokohdaksi meinattiin rakentaa katastrofi, kun paineeton pelaaminen oli sanotaanko hiukan eksoottista. Seuraava kohahdus nähtiin, kun vierailija ajoi törkeästi Edelmannin päälle. Kiekko selkeästi paraatiräpylässä ja hyvin aikaa kääntyä, pysähtyä tai mitä tahansa muuta. Tuollainen on kyllä säälittävää ja siitähän paras rangaistus oli tehdä ylivoimalla ottelun naulaava 3-1 osuma. Hieno kuvio, jossa viimeisenä kiekon suuntaan vaikuttamassa Kangas. Ikonen ja Nättinen juonivat alkumetrit. Aika tuolloin 56.20. Puolitoista minuuttia ennen loppua vierasmaali tyhjäksi, Savolaisten viimeinen rynnäkkö. Vajaa 30 sekuntia aikaa, kun ottivat vielä aikalisän. Mitähän juonivat. Ihan sama. Juuri kun meinattiin jo lopetella, siirsi Lehto maalia ja kaveri sai rankkarin. Niin hienoa maalia ei olekaan, että siitä kaksi merkattaisiin, eli sinänsä ei hätää ollut. Kun Edelmann otti tähänkin näytöstyylisen torjunnan, ei tarvinut spekuloida.

Kolmen pisteen voitto tuli vaikka olihan se taas työn takana. Seuraavaksi alkaakin sitten koko kauden työn tuloksesta nauttiminen, eli playoffit. Vastustajaksi tulee Espoo United ja kuulkaas kotietu, se on meillä. Eli keskiviikkona aloitetaan Kokkolassa, eikä sitä matsia kannata missata.

10.3.2017/ K

Ottelutilastot