Uutiset

HERMES – ESPOO UNITED PLAYOFF-OTTELUN RAPORTTI

18.3.2017

Auringonpaisteisen lauantain iltaohjelman päätapahtumana Playoffien kolmas ottelu. Vastassa tutusti Espoo United. Perjantaina eli eilen pelatussa ottelussa oli Hermes näyttänyt pari pikku juttua jääkiekkoon liittyen.

eilen pelatussa ottelussa oli Hermes näyttänyt pari pikku juttua jääkiekkoon liittyen. Tällä tempulla oltiin tasatilanteessa, eli kotietu oli taas käsissä. Tapa millä jumalrinnat Espoossa nousivat suosta oli hieno. Kolme salamamaalia kolmannen erän alkajaisiksi ja jatkoaikavoitto, siinäpä on vastustajan valmennustiimille hiukan miettimistä. Kun kaikki vielä näkyi kansallisessa televisiolähetyksessä, saattaa tänään olla tuittupäinen vieras talossa. Mutta ei se mitään, täällä saa näyttää tunteita. Ja jos esimerkiksi tulisi mieleen heittää fläppitaulu jäälle, niin aivan varmasti siitä palkitaan reilulla kannustuksella. Eilinen peli sinänsä oli televisiokatsojalle viihdettä parhaasta päästä. Mestiksessä kuitenkin sattuu ja tapahtuu, eli pelataan lätkää, eikä hinkata mitään siniviivojen välistä kirurgista passiivitrappia. Mutta se siitä, nyt vuorossa kolmas ottelu. Hyvistä ja huonoista suorituksista huolimatta tämäkin matsi alkaa nollasta. Hyvä myös huomioida, että voitto tänään tarkoittaa vasta puoliväliä tämän parin hoitamisessa, eli ihan vielä ei kannata päästää ajatuksia laukalle. Vaikka kuntopuntarissa pärjätään varmasti, on kuitenkin hyvä huomioida, että muut parit ovat kaikki tilanteessa 2-0, eli mahdollisesti osa seuraavan kierroksen jengeistä saa ylimääräistä huilia. Kokoonpanossa ei isommin muutoksia, eli edellisestä pelistä ei sen kummempaa. Edelmann vielä sivussa, samoin Holly. Koivisto jäi pääkaupunkiseudulle pelaamaan A-nuorten kanssa eli tänään luukkuvahtina Törnqvist.

Valojen himmetessä lämmitteli Loyals vähän äänijänteitä, mutta kyllä hallissa oli jännittyneen odottava tunnelma. Musiikin myötä alkoi katsomossakin käsi löytää toisen ja terhakka meteli saatteli kotijoukkueen jäälle. Vahtivuorossa valoräiskeestä ensimmäisenä jäälle luisteleva Laakso. Ja nyt, nyt oli otettu seuraava ase käyttöön, nimittäin Espoo sai asianmukaisen vastaanoton, johon kuului luonnollisesti myös vierasvahdin reipas kannustaminen. Ja ihan kuten aiemminkin, heti alettiin pelaamaan, nyt pelikatkoja tuli tosin ekalle kakkoselle kuin liukuhihnalta. Vieraat löivät ensitahteja, vedot tosin aivan lämmittelykoppeja. Ensimmäinen jäähy vieraille vihellettiin, kun ampuivat kiekon katsomoon. Ylivoimalla saatiin hyvää rallia, muttei oikein kunnon tekopaikkaa. Jäähyltä sen sijaan meinasi valkopaita livahtaa ja menikin paikoille, mutta eipä Laakso tuosta hätääntynyt, kiekko syliin ja aloituksen kautta jatkettiin. Sitten oman pään aloituksesta aivan karmea hasardi ja valkopaita sai lahjapaikan, Laakso selvittää. Nyt pitäisi saada jokunen paikka jo luotua ja kun meille vihellettiin jo toinen ylivoima, ei paikkaa parempaa. Vielä mitä, ei tainnut edes laukausta tulla koko kakkosen aikana. Mainosten jälkeen vieraat jatkoivat pienoista hallintaa, mutta ei nekään kunnon paikoille päässeet. Vitonen ennen taukoa sitten hiukan jo ennakoidusti oltiin alivoimalla. Ja kuten aiemminkin, Espoo loi heti paikkoja suoraviivaisesti ja aiheutti maalille mylläkkää. Laakso liimasi kuitenkin kiekkoja tyynen rauhallisesti. Virtanen hoiti alivoimavelvotteita hienosti painimalla kahden valkopaidan kanssa hyökkäyspäässä, arvokkaita sekunteja kellosta pois ja niinpä tästä selvittiin. Vielä viimeiselle minuutille saatiin ylivoimaakin, kun vieraat ottivat jäähyn niin kaukana omasta maalista kuin mahdollista, eli meidän maalin takana. Tyhmyydestä sakotettiin nopeasti ajassa 19.05. Se oli avausmaali, johtomaali, ylivoimamaali ja pannaan vielä kohta alkavan markkinakauden merkeissä se pukukoppimaalikin samaan pakettiin. Tilanne 1-0. Ketäs siellä oli? No ketäs muutakaan ku Nättinen, Markkula ja naulaajana Kangas. Kylläpä onkin kiva lähteä makkarajonoon, joka muuten saattaa olla tänään aika pitkä, nimittäin porukkaa on paikalla varsin mukavasti, tarkasti 1498 jääkiekon ystävää.

Toista erää ei kauaa menty kun oltiin jo melkein läpiajossa. Tästä huolimatta edelleen mentiin hiukan vieraiden hallinnassa. Ensimmäinen kotijoukkueen paikka rakentui, kun Sikstus purjehti kolmen miehen läpi ja ohi kuin Lumme aikanaan, toimitti maalille, one timer, mutta riparimies saatiin valkopaitojen toimesta kuriin. Edessä olisikin ollut jo tyhjä maali. Heti perään pelattiin yksi ylivoimakin. Pari paikkaa saatiin, mutta kyllä Espoon alivoimakin liikkuu ja taistelee hyvin. Ylivoiman jälkeen hallinta siirtyi kotijoukkueelle. Mainosten jälkeen kaverilta tipahti maila aika helposti käsistä ja siitähän sitten vuorostaan meille alivoimaa. Minuutin verran näytti ettei vieraiden ylivoima saa mitään aikaan, mutta sitten rakennettiin viivan tuntumaan lämäripaikka ja olipa hieno laukaus, aivan yläpeltiin. Aika 32.08 tilanne 1-1. Seuraavassa vaihdossa tasoitusmaalin tekijä jäähylle ja päästiin hetkeksi ylivoimalle. Hetkeksi sen takia, että alta puolen minuutin jälkeen oltiin tasavajaalla. Tätä mentiin hetki ja seuraava valkopaita jäähylle. 29 sekuntia neljällä kolmea vastaan. Hetki syöteltiin kapellimestari Nättisen johdolla rauhassa, kunnes ajassa 34.18 Kangas iski illan toisen osuman ja kirjasi tilanteeksi 2-1. Merkintöjä myös Appelgrenille ja Ikoselle. Kolmas maali oli jo lähellä, kun vierasvahti tunaroi helpon marjan eteensä, laukaus vain pörräsi hiukan yli. Toisessa päässä Laakso näytti heti perään miten homma hoidetaan. Varma koppi ja kiekko omalle pakille lapaan, ei katkoa saati vastustajalle maalipaikkaa. Juuri kun alettiin valmistautumaan taukokahville, iskivät vieraat pelin tasoihin. Pikku tupelointi ja jopa itse rakennetun maskin takaa jälleen viivan tuntumasta tulinen laukaus. 39.37 tilanne 2-2.

Kolmanteen tai pitäisikö sanoa kolmanteenkin erään vieraat tulivat pirteästi. Eilinen sulaminen oli varmasti teroitettu pois. Joka tapauksessa ajassa 41.59 vanhanaikaisella tilanteeksi 2-3. Seuraava pelikatko tuli, kun punapaita makasi jäässä. Tuomaristo piti palaveria ja yleisö taputti kun Huovinen saateltiin omilla jaloillaan pukukoppiin. Täytyy sanoa, että tuo tilanne meni minulta ihan ohi, eikä siitä jäähyjäkään vihelletty. Hetken aikaa oli kotijoukkueen paletti vähän sekaisin, mutta sitten päästiin taas mukaan. Seuraava katko puhallettiin, kun vierasvahti heilutteli puhelimeen tulleen vedon jäljiltä kättään sen merkiksi, että kompassi heilahti. Koko erän alku oli ollut hiukan sähköinen ja ilmassa roikkunut jäähy puhallettiin ajassa 45.35 Hermekselle. Ja voitte vaan kuvitella miten yleisö reagoi tähän. Lännenlaulut soi ja alivoimataistelu alkoi. Nyt otettiin mustelmia ja väännettiin. Tällä reseptillä mylläkästä selvittiin ja saatiin hyvä paine aikaan. Mainosten aikaan Ossi kuulutti erittäin tärkeää informaatiota, jäälle ei saa heittää mitään. Muistakaa tämä, vaikka jostain syystä hermo menisikin. Nimittäin pelaajien turvallisuus on pienen terän varassa ja esimerkiksi reitille sattuvalla kolikolla voi olla vaarallinen kääntöpuoli. Lyhyen suvantovaiheen jälkeen pomppi kiekko ilkeästi, mutta onneksi Laakso sai tilanteen haltuun. Pelissä alkoi olla sellainen vaihe, että pelin takana tapahtui kaikkea pientä. Homma pitäisi nyt ottaa Hermesnäppeihin, mutta jotenkin näytti että kiekko poltti lavassa ja olivatko jalatkin hiukan raskaat. Syöttöjen laatu oli heikkoa ja vieraat pääsivät liian helpon tuntuisesti pelaamaan kiekot syvälle Hermespäätyyn. Paine puolestaan piti pelin siellä. Laakso torjui onneksi pirteästi ja hyökkäyspään aloituksella aloitettiin varsinaisen peliajan viimeinen kaksiminuuttinen. Tähän syssyyn näytti Karhula myös aikalisää ja otti saman tien kuudennen ukon jäälle. Ensimmäisestä myllystä hyvä paikka, kun kaveri yritti liian ahnaasti tyhjiin. Hyvä katko josta päästiin jo nokikkain Tirrosen kanssa. Ei maalia. Paine jatkuu, viimeinen minuutti menossa ja laukauksen jälkeen kiekko jossain maalivahdin alueella. Päällä lopulta ainakin kahdeksan ukkoa, pelikatko. Aloitus kuitenkin jää hyökkäysalueelle. Aloitusvoitto, Franssila viivasta Huoviselle, laukaus, Tirronen. Taas aloitusvoitto, nyt levitys, koppi. 17 sekuntia ja katsomo elää mukana. Kukaan ei ole lähtenyt, tämä on hokihenkeä, me ei luovuteta. 12 sekuntia. Paikka, huti, voi karmeaa, kiekko viivaan, laukaus, räpylä. Nyt näkee veskari liian hyvin nämä, aikaa ei tosin ole enää opetella, vain 4 sekuntia kellossa. Game over, 2-3.

Olihan peli. Espooseen lähdetään maanantaina pelaamaan sitten asetelmissa Espoo 2 Hermes 1. Eli jälleen vieraskentällä pitäisi onnistua, jottei ajeta itseämme liian ahtaalle. Nyt saadaan huilia ja energiaa, joten eiköhän keskiviikkona olla taas tasatilanteessa kotijäällä. Ja hei, huomenna sunnuntaina A-junnut pelaa toisen playoff-ottelun Vantaata vastaan Kokkolassa. Tulkaahan katsomaan ja kannustamaan.

18.3.2017/ K

Ottelutilastot