Uutiset

ESITTELYSSÄ ENSIMMÄISEN KIERROKSEN VASTUSTAJA ESPOO UNITED

14.3.2017

Lyhyt tietoisku ensimmäisen kierroksen vastustajasta

Kokkolan Hermes kohtaa puolivälieräsarjassa Espoo Unitedin. Seura on Suomalaisen huippukiekon uusin jäsen sillä United perustettiin 2016.

Espoo United perustettiin Espoo Bluesin konkurssin jälkeen edustamaan Espoolaista jääkiekkoilua huipputasolla. Liigassa pelanneen Bluesin paikkaa ei United saanut, mutta paikka toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Mestikseen järjestyi. Espoo Unitedin alla pelataan myös jääkiekkoa naisissa sekä koripalloa niin miesten kuin naistenkin sarjoissa.

Unitedin ensimmäinen kausi jääkiekon Mestiksessä toi joukkueelle runkosarjassa sijan viisi ja vastustajaksi Kokkolan Hermeksen joka oli runkosarjassa sijan ja kolme pistettä Espoolaisia parempi. United ja Hermes päästivät 138 ja 139 maalia runkosarjassa, mutta tehdyissä maaleissa Hermes oli parempi 160 osumalla Espoon 132 vastaan. Maalierokin siis selvästi Hermekselle. Unitedin joukkueesta löytyy Kokkolalaisille kolme tuttua pelaajaa, sellaisia jotka ovat urallaan edustaneet Hermestä. Janne Kivilahti, Felix Westermarck ja Jesse Väkelä ovat urallaan edustaneet Hermestä. Westermarck ja Väkelä lainapelaajina kahdella kaudella ja Kivilahti omana sopimuspelaajana kahden kauden ajan.

Joukkueen paras pistemies oli kokenut Mestishyökkääjä Markus Piispanen 14+20 ennen Janne Kivilahtea 14+17. Puolustajien pörssikärkenä Jimi Santala 4+24 ennen Niklas Tikkistä 8+14. Maalinsuulla Rasmus Tirronen torjui kiekkoja 92.6% tarkkuudella. Toisena maalivahtina loppukauden kiekkoja torjuu nuori Nico Viksten. Joukkueen kokenein ja menestynein pelaaja on Kim Hirschovits joka on tällä kaudella pelannut kolme ottelua Unitedin paidassa.

Espoo Unitedin valmennustiimin muodostavat päävalmentaja Timo Hirvonen apunaan Saku Martikainen ja Raimo Summanen. Maalivahtivalmentajana/Joukkueenjohtaja Ilari Näckel ja urheilutoimenjohtajana Petri Pakaslahti.

United pelaa kotiottelunsa Espoon Metro Areenalla johon jääkiekko-ottelussa mahtuu katsojia 6982.

Kokkolan Hermes – Espoo United avausottelu keskiviikkona 15.3. kello 18:30 Kokkolassa K-rauta Dream Builder Areenassa jonka yleisökapasiteetti jääkiekko-ottelussa on 4200. Tervetuloa!

Linkki ottelupariennakkoon Mestiksen verkkosivuille