Uutiset

ENNAKKO: HERMES – IPK PERJANTAINA 18:30

9.3.2017

Isot panokset – Voitolla varmistuu kotietu ensimmäiselle playoff-kierrokselle!

Perjantai- iltana pelataan Kokkolassa isoista pisteistä sillä kotijoukkue Hermes hakee voitolla varmistusta kotietuun ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle.

Kotijoukkue Hermes hakee viimeistä kiinnitystä hienoon runkosarjaan, sillä voitolla sija neljä ja kotietu varmistuisi ennen viimeistä Mestis-kierrosta joka pelataan lauantaina. Hermes tosin ei enää lauantaina pelaa, ja näin ollen myös runkosarja päättyy perjantaina kotijoukkueen osalta. Sija neljä Mestiksessä olisi kautta Mestis- historian kokkolalaisittain varsin hyvä tulos, sillä vain kaksi kertaa aikaisemmin Hermes on yltänyt parempaan suoritukseen Mestiksen runkosarjassa. Mestis-nimellä sarjaa on pelattu 2000-2001 kaudesta alkaen ja siitä tähän päivään Hermes on kaksi kertaa sijoittunut runkosarjassa sijalle 3 vuosina 2000-2001 ja 2003-2004.

Hermeksen viikko alkoi keskiviikkon Turusta kun vastassa oli runkosarjassa sijan kaksi jo aikaa sitten varmistanut TuTo. Kotijoukkue vei ottelun 3-0 eikä Hermes löytänyt avaimia murtaa TuTon puolustusta eikä nollapelin maalilla torjunutta Karolus Kaarlehtoa. Ottelusta olivat sivussa maalivahti Juraj Holly, puolustaja Nico Lehto ja hyökkääjä Antti Paavilainen. Hollyn kausi on ohi, mutta Lehto ja Paavilainen ovat toipumassa pelikuntoon viimeistään ensi viikolla.

Perjantaina Kokkolaan saapuu sarjanousija IPK joka tulee pelaamaan keväällä myös isoista asioista, sillä ensimmäinen kausi on tuomassa karsintapelit toistamiseen Iisalmeen. Viime vuoden hieno nousutarina muuttuu sarjapaikan puolustamiseksi. Mestiksen karsintasarja tulee olemaan tänä vuonna todella mielenkiintoinen, sillä otteluilla on todellakin panosta kun Mestis palaa normaaliin 12 joukkueen muotoon kauden päätteeksi. IPK on kuitenkin parantanut otteitaan kauden loppupuoliskolla kun joukkueen päävalmentajaksi saapui Janne Sinkkonen ja pelaajistoa vahvistettiin muutamalla hankinnalla.

HERMEKSEN KOKOONPANO

Maalivahtikaksikkona loppukauden Mikael Edelmann ja Leevi Laakso, sillä Juraj Hollyn kausi on ohi. Nico Lehto palaamassa pelikuntoon ja Antti Paavilainen myös. Mahdollisesti Lehto nähdään jo huomisessa IPK-pelissä.

TIESITKÖ ETTÄ..

Aina kun Hermes on saavuttanut runkosarjassa kotiedun on kauden päätteeksi pelattu myös mitaleista. Kaudella 2000-2001 Hermes voitti pronssiottelussa Vaasan Sportin ja kaudella 2003-2004 pronssiottelussa kaatui KooKoo.

SEURAA HEITÄ!

#38 MIKKO VIRTANEN, HERMES

– Hermeksen tulosyksikön keskushyökkääjä. Vastuuta tullut yli- ja alivoimalla ja varmasti tulee kantamaan isoa vastuuta myös jatkossa. Jäänyt ”Nättisten” varjoon, mutta ehdottomasti tarvitaan mukaan tuloksen tekoon yhdessä ketjukavereiden kanssa. Markkula– Virtanen- Huovinen muodostelma antaa siihen hyvän mahdollisuuden.

#20  AINARS PODZINSH, IPK

– Viisi ottelua IPK:ssa tehot 5+2 ja teholukema +8. Näillä lukemilla voidaan puhua jo vahvistuksesta. KHL:ssä 81 ottelua pelannut hyökkääjä omaa hyvän laukauksen ja terävän lähtönopeuden.