Uutiset

KOLMAS SIJA PELISSÄ – HERMES KOHTAA K-VANTAAN

15.2.2017

Kolmantena sarjassa oleva Hermes kohtaa sarjanelosen kun K-Vantaa saapuu K- rauta Dream Builder Areenalle

Joukkueet ovat pelanneet 41 kierrosta ja vain kolme pistettä erottaa kolmannen ja neljännen sijan. Ottelu on molemmille joukkueille tärkeä myös kotietua tavoitellessa.

Kotijoukkue Hermes päätti jakson ennen maaottelutaukoa voittoon Jokipojista Joensuussa. Vastaavasti K-Vantaa hävisi molemmat pohjoisen ottelunsa kun se kävi ensin Rovaniemellä ja Sitten Kajaanissa. Keskinäisiä kohtaamisia joukkueilla on tällä kaudella alla kolme, joista Hermes on voittanut kaksi ja K-Vantaa yhden. Edellinen kohtaaminen päättyi Hermeksen voittoon vasta VL- kisan jälkeen.

Kotijoukkue Hermeksen puolustusosasto vahvistui eilen merkittävästi kun Itävallasta loppukaudeksi Hermes- pakistoon kiinnitettiin Antti Kauppila. Myös muutakin liikennettä tullaan näkemään Hermeksen puolustajaosastolla ja uutena miehenä Hermes- pakistossa esiintyykin tänään Sport- laina Eemeli Piippo, 20. Piippo liittyi harjoitusvahvuuteen maanantaina ja on mukana ainakin K-Vantaa pelin. Myös aikaisemmin Hermestä edustanut Juho Laitamäki liittyi maanantaina harjoitusvahvuuteen takaisin ja Tony Sund jatkaa myös keskiviikkoon saakka Hermeksessä, mutta palaa sen jälkeen takaisin Sportin riveihin loppukaudeksi. Eli Hermes-pakisto muotoutuu keskiviikon jälkeen loppukaudeksi muotoon: Ossi Ikonen, Nico Lehto, Miika Franssila, Samuel Sikstus, Antti Kauppila, Jere Rantala, Jesse Koskelo ja yhteistyöseura Sport- lainat Juho Laitamäki ja Eemeli Piippo jotka ovat toistaiseksi mukana ja liikuteltavissa myös siirtoajan jälkeen, koska ovat 1996-syntyneitä.

TIESITKÖ ETTÄ…

– Illan ottelu on jälleen kova kohtaaminen joukkueiden välillä, mutta sähköä on myös päävalmentajien kohtaamisessa. Hermeksen päävalmentaja Antti Karhula ja K-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä ovat kulkeneet sarjatasojen muodossa identtisen polun matkalla kohti Mestiksen kärkiryhmän päävalmentajuutta. ”Upi” valmensi ennen Kokkolaan tuloa KooKoon A- nuoria Nuorten Mestiksessä ja kilpakumppanina oli kahdella kaudella pääkaupunkiseudulla Bluesin Akatemiaa valmentanut Mälkiä. Kaudelle 2014-2015 molemmat valmentajat tekivät sopimukset Suomi-sarjaan, Karhula Kokkolaan ja Mälkiä Bewe Tuuskiin. Kyseisellä kaudella Hermes tiputti juuri Bewen jatkosta Suomi-sarjan pudotuspeleissä ja eteni aina sarjan finaaliin Jokipoikia vastaan. Kauden päätteeksi finaalipari ja RoKi nostettiin Mestikseen ja näin Karhula jatkoi uraansa Mestis- valmentajana. Heti perään K-Vantaa ilmoitti palkanneensa päävalmentajaksi Simo Mälkiän ja nyt Mälkiällä on menossa toinen vuosi päävalmentajana Mestiksessä kuten myös tutulla kilpakumppanilla Antti Karhulalla.

KOKOONPANO

Hermeksen kokoonpanosta on sivussa varmuudella puolustaja Nico Lehto ja Jokipojat ottelussa sivuun joutunut hyökkääjä Mikko Virtanen.

SEURAA HEITÄ!

#18 OSSI IKONEN, HERMES

– Ossi on parantanut omaa peliään koko ajan mitä pidemmälle kausi on mennyt. Kokenut puolustaja näihin peleihin ja tiedostaa että keväällä pitää olla parhaimmillaan. Sarjan paras luistelija on mielenkiintoinen seurattava. Kantaa vieläkin isompaa vastuuta pakkipari Lehdon poissaollessa.

#22 NIKLAS APPELGREN, HERMES

– Mestiksen pistepörssin vitonen on tehnyt maalin joka toisessa pelaamassaan ottelussa. 20 maalia tässä vaiheessa on hyvä lukema. Appelgren- NättinenKangas kokonaisuutena ja kokonaisvaltaisesti erittäin hyvä ja toimiva paketti.

#67 JULIUS RANTAESKOLA, K-VANTAA

– Hyvän rannelaukauksen omaava Rantaeskola on tehnyt 21 ottelussa 22 maalia, joten siinä on hyvä seurattava ja vertailukohde illan kaksintaisteluun Appelgrenia vastaan. Kumpi pelaajista kykenee ratkaisuihin tänä iltana?

#20 JOEL OJALA, K-VANTAA

– Alkukauden Hermestä edustanut puolustaja siirtyi K-Vantaan riveihin, kun paikkaa Hermes- pakistosta ei löytynyt. Mielenkiintoinen seurattava, onko löytänyt itsensä ja pelinsä kotiseudulla? Hermeksessä 12 ottelua 0+1 ja tehotilasto -3.