Uutiset

HERMES – ROKI OTTELURAPORTTI

22.2.2017

Keskiviikkopeli, vastassa RoKi, jo monetta kertaa tällä kaudella. Perinteisesti nopeajalkaisena pidetty vierailija on vetänyt aika kohtalaisesti viime aikoina, joten ei tässä mitään läpihuutoiltaa odoteltu. Virtanen takaisin rosterissa, mutten varsin samat eväät kuin edellisessä matsissa. Ja edelleen kolmospaikasta pelataan, sillä eteenpäin on jo liikaa matkaa, mutta kilpakumppani Vantaa jaksaa roikkua tasapisteissä. Kauempaa ei uhkaa ole, koska KeuPa on pelannut 3 peliä meitä enemmän.

Edelmann maalilla. Odotetusti vieraat tulivat aggressiivisesti karvaamaan, mutta sillä ei vielä maalipaikkoja luoda. Sen sijaan pakin nousulla ja pikku pyörityksillä luodaan, tällä kertaa kuljetusvastuussa Sikstus. Muutama minuutti menty ja keltapaita tarttui kiinni sen verran tiukasti, että oltiin ylivoimalla. Nättisen ylivoima pisti muutaman syötön ja kun ei häirintää juuri kärkimieheltä tullut, voitiin syötellä niin kauan, että sattui kohdalleen. Tämän vierasvahti selvitti. Toinen vastaava paikka menikin plekseihin. Toinen yv puolestaan melkein vei kiekon maaliin, mutta jostain kasan alta keltapaidat sen löysivat ja tasaviisikoilla jatkettiin. Kaveri rakensi heti hyvän tekopaikan, mutta nyt pidettiin maila hyvin kurissa. Hölsän seikkailuista meinattiin saada ilmainen paikka, mutta sen verran kiekko pomppi ettei siitä sen kummempaa. Molemmat joukkueet pitivät hyvin tempoa yllä, kyllä tänään maaleja nähtäisiin. Sitä ennen Elisa Viihde tarjoili mainoskatkon ja konttorissa hörpättiin jännityksen tiimoilta juuri sopivasti jäähtynyttä kahvia. Peli jatkui ja Huovinen pyöritteli sen verran keltapäitä pyörälle, että hyvä kun vaihtoon löysivät. Pienen uinahduksen ja kommunikaatiokatkoksen johdosta pääsi Viikilä laukomaan jo aivan unohdettua maalia kohti, mutta viime hetkellä vierasvahti havahtui ja reagoi. Edelmann vastasi hetken päästä hyvällä refleksitorjunnalla. Lähdettiin viimeiselle kolmoselle, mutta vasta tämän erän osalta, iltahan oli vielä nuori. Hyvä kiekonriisto omissa ja päästiin ylivoimahyökkäykseen. Kellossa 17.21, kun Appelgrenin ja Kankaan rakentelusta pääsi Rantala laittamaan kiekon rutinoituneen maalintekijän varmuudella verkkoon. Tilanne 1-0. Näissä lukemissa mentiin erätauolle, vieraiden roiskiessa jo varsin mukavan hätäisesti pitkiä. Ottakaahan pojat kaakaota, sillä kyyti voi olla loppuillasta kylmempää kuin kotimatka.

Toisen erän alkajaisiksi meinasi Appelgren päästä puolivahingossa nokikkain vierasvahdin kanssa. Samaan tilanteeseen Hermes rakensi ensimmäisen pitkän mylläkän, eli eipä pelin hallintaa oltu mihinkään kadotettu. Sen verran innoissaan vieraat olivat, että hyökkäykseen päästyään koukkivat meidän maalin takana toisiaan. Hyökkäysten erona oli tällä hetkellä se, että RoKi sai kiekon alueelle, Hermes pääsi jopa yrittämään maalejakin. No ei nyt liikaa dissata, kyllä kotivahtikin joutui välillä peliin puuttumaan. Seitsemän minuutin kohdalla huoltotöitä suorittivat vuorostaan linjurit, kun jäässä oli jotain pientä häiriötä. Sen verran teknisestä viasta kuitenkin oli kyse, että myös hallimestari osallistui talkoisiin, koska tilanne vaati hiilihappojäätä. Samaan syssyyn katseltiin mainokset. Peli jatkui ja Hermes vei näennäisesti, vaikkei tässä nyt tarvinut ihan täysillä edes painaa. Ihan puolivaloilla ei kuitenkaan tätäkään iltaa hoidettaisi, sillä kyllä meripäädyssäkin alkoi tapahtua kun löysättiin liikaa. Sitten kun yhtäkkiä joudutaan puolustamaan myöhässä, ollaankin alivoimalla. No, ei hädän päivää, se kakkonen hoidettiin helposti. Nyt pikku spurtti ja toinen maali. Tähän tarjoutui ylivoimalla mahdollisuus, kun kaveri otti fiksun hyökkäyspään koukun reilu vitonen ennen erätaukoa. Ensimmäinen yv tuotti hyvän paikan, ainoastaan viimeinen osuma oli huti. Toinen yv loi pari paikkaa, mutta Hölsä hoiti nämä. Appelgren pääsi vielä kakkosen lopuksi läpi, mutta ajautui hiukan ohi maalista. Heti täyttymyksestä keltapaita läpiajoon, mutta ei nyt ihan tuollaisia lirutuksia kannata yrittää. Alivoimalle jouduttiin hiukan normaalin näköisen pelitilanteen perusteella, mutta jouduttiinpa kuitenkin. Eipä tästäkään mitään draamaa saatu aikaan, kulmista saati omasta päästä ei kaveri kyllä maaleja tee. Kun vielä ainoan laukauksenkin saivat tarttumaan oman pelaajan luistimen muoveihin, oltiin erätauolla.

24 sekuntia jäi alivoimaa jäljelle, se hoidettiin helposti. Tämän jälkeen pelattiin Huhtala läpi, ei torjuntaa kummempia merkintöjä. Kun kello pysähtyi aikaan 44.40, oli tilanne 1-1. Kauanhan tässä saatiinkin pelleillä. Mainoskatkoon asti mentiin hienoisesti vieraiden tahdissa. Niinhän se vaan menee ettei se pelisyke sieltä nappia painamalla löydy. No, 11 minuuttia aikaa, eli eiköhän tästä nyt kuitenkin pisteet saada hoidettua. Ainakin touhuaminen parani hiukan ja Loyals kannusti vierasvahtia, kun meinasi saada hermoromahduksen hukattuaan mailansa. Ja kaikki kannustettiin kun toinen pistenikkari pisti kiekon vierasrysään. Aika 51.42 tilanne 2-1. Paavilainen rakensi Viikilälle, joka kikkapyörähdyksen jälkeen toimitti kiekon Kuntsille ja sehän on silloin varma maali. Sillä tavalla. No, seuraava kiekko katsomoon ja oltiin alivoimalla. Nyt RoKi sai vähän rullaakin aikaan, mutta onneksi maali irtosi tontiltaan ja ensimmäinen tilanne kuivui siihen. Pyöritys jatkui ja nyt yrittivät etukulmasta, mutta tukossa on. Seuraavaksi Edelmann hoiti aivan naaman edestä ohjatun kiekon räpylällä. Aloituksen jälkeen tilanne, josta purkukiekko päätyi aika vauhdilla vaihtoaitioiden kohdalta ulos. Viisi punaista jäällä ja heti oltiin paikoilla. Seuraavaksi tultiin meidän maalille kuin Prisman ovista, mutta patja venyi tielle. Kyllä keltainen oli saanut vähän ryhtiä tekemiseen ja mikäs siinä, maalin eroahan kannattaakin yrittää kuroa. Viimeiselle kakkoselle lähdettiin Huovisen päästessä nokikkain Hölsän kanssa. Veiviä ja kikkaa, mutta ratkaisu jäi vielä piippuun. RoKi aikalisä. Hetki mentiin, sitten Appelgren ratkaisi ottelun. Välittömästi kun molari rynnisti vaihtoon, soosivat keltaiset kiekon kotijoukkueelle ja tilanne oli 3-1. Kellossa 58.56. Vielä puristivat Lapin miehet paikalle, mutta enempää ei kiekkoja Edelmannin selän taakse saatu.

Sillä tavalla. Ilta kului ehkä hiukan jopa odotettuakin vaisummin, toisaalta turha tässä vaiheessa oli riehua. Tänään nuhjaaminen tai rutiini, ihan miten vaan, riitti kolmeen pisteeseen. Pelitemmosta ei voi täysin kotijoukkuetta syyttää, sillä ehkä hieman yllättäen vieraidenkin tekeminen oli varsin vaisua. Neljällä kentällä rullattiin ja energiaa säästyi perjantaille. Hyvä niin, sillä silloin saadaan vieraita Espoosta. Paikalla kenties myös Summanen, eli K-Rauta Dream Builder Areenalla nähdään jälleen yksi kiekkolegenda lisää. Tervetuloa.

22.2.2017/ K

Tilastot