Uutiset

HERMES – LEKI OTTELURAPORTTI

18.2.2017

Taas mennään. Lauantain päivälliseksi oli saapunut kovia vahvistuksia rosteriinsa kirjannut LeKi Lempäälästä. Kun sarjan nimi on Mestis, ei merkityksettömiä pelejä ole. Tai no, ei ainakaan täällä kärkipäässä. Hermes kolmantena, LeKi kymmenes, eroa 10 pistettä.

Kun pelataan joka ilta kolmesta pisteestä ja pelejä on vielä, ei koutsien tarvitse korostaa niiden merkitystä. Kunniavieraita oli saatu Rahkosen koululta Ullavasta. Iso delegaatio pikkuihmisiä sai tutustua jäähallin rakenteeseen ja kiekko-otteluun liittyviin toimintoihin. Asiantuntevasti päät nyökyttelivät, puitteet on kunnossa ja Pekkakin mikrofonin takana kohtuu hereillä, sillai niinku se nyt yleensä on. Siitä sitten hyvässä järjestyksessä katsomoon odottamaan pelin alkua. Saapa nähdä kykeneekö Loyals tänään vastaamaan meteliin. Hyvä puoli tässä on se, että nyt vieraileva meteliryhmä kannustaa kotijoukkuetta. Mielestäni aika reilua, koska sen verran hyvässä muistissa on se nöyryyttävä tappio, jonka Hermes koki Rahkosen kotikaukalossa.

Vahtivuorossa jatkoi Edelmann. Hollyllä elokuvailta, joten porttivahtina hääri A-ryhmästä Koivisto. Ykköspakkiparissa muuten Piippo. Siinä kun Ikosen kanssa pelaa, voi joutua välillä hiukan ponnistamaan, jos meinaa pysyä vauhdissa mukana. Ja sitten mentiin. Eka kakkosen aikana jo hyvät paikat molempiin päihin, nyt ei jarruteltu. Vieraiden pienoinen hallinta hiukan häiriintyi huitomisen merkeissä ja saatiin Wacklinin ylivoima jäälle. Heti alkajaisiksi pari hyvää vetopaikkaa, mutta tuloksena ainoastaan meteliä plekseistä. Toinen viisikko kehiin. Franssila ampuu, Kangas ampuu, viivasta veto maila säleiksi, avopaikka ja aivan loistava pelastus vierasvahdilta. Joukkueet täysilukuiset. Kotijoukkueelle kaksykkönen, ei mene. Wacklin saa kiekon maalin takaa, mutta jostain sekin jää veskarille. Loistavaa peliä, kaikki hyökkäykset kohti maalia, on ihme ellei kohta ala ropisemaan. Mainoksilta ilmaa keuhkoihin ja sama ralli päälle. Appelgreniltä loistava syötönkatko, Kangas puolittain irti, Heljanko edessä, jo kolmastoista koppi tähän erään. Vieraiden hyökkäykset tässä vaiheessa varsin satunnaisia ja niistäkin puolet päättyvät pitkäksi. Sitten pahan näköinen paikka, jossa onneksi maalia kiertävällä hyökkääjällä hiukan kiekko karkaa, eikä saa käännyttyä vanhanaikaiseen. Oli meinaan kotirysä hetken reilummin auki. Sitten meille jäähy. Näyttävän näköinen tilanne, mutta kyllä tuossa oli kaatujalla varsin hyvä esityskin. Heti maalin takaa kiekko tekopaikalle, Edelmann paikalla. Jatkotilanteessa sitten ei enään mitään mahdollisuuksia, eikä apuja. Aika 15.22 tilanne 0-1. LeKille heti perään uusi tilanne jossa meidän molarikin kolataan nurin. Tämän jälkeen otettiin taas ohjat käsiin ja peli siirtyi meripäätyyn. Sen verran parin minuutin painiminen alkoi kaveria hapottaa, että 46 sekuntia ennen erätaukoa päästiin ylivoimalle.

Toiseen erään ja heti yv-mylly käyntiin. Pari aivan maagista torjuntaa, mutta sitten keskialueelta vauhtiin päässyt Appelgren tuhosi nollan. 21.47 ja oltiin tasoissa 1-1. Syöttäjiksi Nättinen ja Markkula. Liekö jo ensi minuuteilla kaverilla pitkä vaihtomatka painoi, mutta jostain syystä ei vain saatu kotijoukkuetta kuriin. 2-1 johtomaali syntyi ajassa 24.35 ja se oli Kapitänin hienoa yksilösuoritusta. Liukua poikki alueen, pikku twistillä valkopaita kujalle, lisää liukua ja loistava laukaus. Syöttöpisteille Laitamäki ja Kangas. Seuraavaa rakenneltiin kun Nättinen tarjoili Kankaalle kiekon aivan avopaikkaan, Sitten yhtäkkiä Huhtala läpi. Mainoksille kuitenkin tilanne pysyi muuttumattomana, varsin totisena fläppitaulua pureskelevan vierasvalmennuksen miettiessä kenties niitä kesätreenien välipäiviä. Heti aloitusvoiton jälkeisessä pyörityksessä Viikilältä loistopassi Franssilalle ja ykkösellä lähtee. Seuraavan shown järjesti meidän ykkönen, ainakin kymmenen poikkisyöttöä, mutta ratkaisu sivuverkkoon. Hetken tätä vielä valkoiset katselivat, sitten jäähylle huilaamaan. Kotijoukkueelta reilun minuutin hyvä pyöritys, johon saatiin muutama tekopaikkakin. Jäähyltä pääsi kuin varkain vihulainen haastamaan laidasta, mutta Edelmann otti tuon laukauksen varmasti syliinsä. Peli toiseen päähän ja katsomossa jo tuuleteltiin pariinkiin otteeseen, mutta voi kertakaikkiaan mitä torjuntoja. Kuntsinkin hirmulämäriin heilahti räpylä näytöstyyliin. Vieraiden molari kannatteli nyt joukkuettaan kovalla taistelulla. Maalin kulmalla jotain erimielisyyttä ja siitä tasakakkoset. Kentälle siis tilaa ja sehän passaa Hermekselle. Eipä kuitenkaan maaleja enempää nähty ja niinpä tauolle mentiin vuorostaan maalin johdossa.

Kolmas erä aloitettiin ampumalla kiekko toimitsijakopin ikkunaan. Kiitos herätyksestä. Tästä tosin seurauksena alivoima, eli heti alkuun tarjottiin vieraille tasoituspaikkaa. Ekalla minuutilla olisivat saaneet kenties hyvänkin paikan, mutta ampujan paikalla ei oltu hereillä. Heti täyttymyksen jälkeen valkoinen tuli kovaa maalille ja jostain kiekko pelattiin verkkoon. Tätä protestoitiin porukalla ja kun kerran uutta teknologiaa on saatu käyttöön, niin se on videopalaverin paikka. Videoraadin päätös oli tyly, peli tasan 2-2, kello 42.21. Taas aloitettiin siis tavallaan alusta. Seuraavaksi protestointivuorossa valkoinen, mutta olihan se nyt aivan selkeä koukkaaminen. Nättisen yv jäälle ja tolppahan siellä jo kilahti. Seuraavaksi kiekko tyhjällä takatolpalla odottelevaa Kangasta kohti, mutta lapa ei osunut kiekkoon. Kiekko Kiviselle molarin nenän edessä, NHL2015 erikoispyörähdys, neppaus mutta kiekko räpylään. Tiukkaa on, nyt jo tasaviisikoin, tosin vain hetki. Uusi ylivoimamahdollisuus aukesi ja sama meno jatkui. Kaameaa pommitusta. Kyllä on mahtavan suoraviivaista ylivoimaa. Kohahduksen sai aikaan myös Franssilan kylmänviileä läheltäpiti harhautus, joka näytti siltä, että kaverille aukeaisi kahdella nollaa vastaan. Vaan eipä auennut, luulivat vaan. Maalia ei tosin vielä saatu ja mainokset katseltiin täysin viisikoin. Erän jälkimmäisen kympin teemana oli pistää vitonen pesään ja painaa coast to coast. Ajassa 53.51 tulikin sitten jäähyjä. Maalin kulmalla tönittiin ensin ja siitä lähti tilanteen ulkopuolella varsin yksipuolinen nyrkkeilyottelu käyntiin, jonka seurauksena kaverille ulosajo ja vitonen, meille kakkonen. Tuomioiden arpomisen lomassa molarit kiekottelivat keskenään päädystä päätyyn, aika velikultia. Neljällä neljää vastaan mentäisiin pari minuuttia, sitten ylivoimaa vitonen loppuun asti. Tähän peli pitäisi naulata. 3-2 osuma tehtiin jo tasavajaalla, aikaan 54.47, kun maalille kirmanneen Ikosen lavasta kiekko meni kuin menikin rysään. Loistosyötön tarjoili Paavilainen. Neljä minuuttia matkaa, Hermes täysilukuinen. Kolme minuuttia aikaa ja vierasmaalin takana oleva pleksiä teipataan kasaan. Vaan taitaapa olla edellisen maalituuletuksen jäljiltä sen verran rikki, että on turvallisuusriski, eli vaihtoonhan se silloin menee. Pelaajat valuivat pikkuhiljaa pukukoppeihin odottelemaan, ottamaan juomaa ja kenties kuuntelemaan koutsien viimeisiä suunnitelmia. Halliryhmä ahkeroi ja niinpä kaukalo oli taas pelikunnossa. Ylivoimaa oli jäljellä vielä melkein täysi kakkonen, joten eipä meillä mitään hätää olisi. Viimein saatiin vierasjoukkuekin jäälle ja päästiin jatkamaan. Hyökkäyspään aloitus ja LeKi lähtee riskeeraamaan heittämällä kylmän viileästi yhden äijän kärkkymään. Hetki mennään ja tuleehan se niitti sieltä, ajassa 58.09. Tilanne lähtee Ikosen periksiantamattomasta kulmapelistä. Tästä kiekko ajautuu Wacklinin ja Markkulan kautta maalin edustalla päivystävälle Jormanaiselle. Tilanne 4-2. 40 sekuntia aikaa, LeKimaali tyhjänä. 23 sekuntia kellossa ja Edelmann katkaisee varmasti. Oman pään aloitus, pikku pelailut, kiekonriisto ja kolmeykkönen. Ikonen vie laidasta sisään, syöttää Kankaalle joka jatkaa Appelgrenille. Lopputulos tyhjiin 5-2.

Kolmen pisteen ilta, joka oli palkinto kovasta, omasta työstä. Yleisöä paikalla 934 ja mikäs jottei, sillä kyllähän tänään tapahtumia riitti joka minuutille. Vierasvahdille 41 torjuntaa. Jos tästä pitää jotain positiivista maalia kohti menneiden laukausten lisäksi todeta, niin on varmaa että näitä lukemia ei kaikki veskat ota, eli verkko tulee tällä menolla soimaan jatkossakin. Tää on hokia, tää on sitä livenä. Nähtiin kyllä mahtava peli ja näitä tulee vielä lisää. Seuraava kotimatsi nimittäin pelataan jo ensi keskiviikkona 22.2. Vieraita tulee silloin Rovaniemeltä. Heti perään perjantaina kylässä Espoo. Eli edessä on hokifanin kannalta varsinainen juhlaviikko, jota ei kannata missata.

18.2.2017/ K

Tilastot