Uutiset

HERMES – KIEKKO-VANTAA RAPORTTI

15.2.2017

Se olis pelipäivä. Maajoukkuetauko oli ja meni, antina varsin tuskainen turnaus. Mutta eipä sillä ole merkitystä, sillä tänään jatkuu ne meidän pelit. Vastusta on kuljetettu ihan pääkaupunkiseudun laitamilta asti, eli hyvä matsi tulossa. Sarjataulukon kolmantena majaileva Hermes pelaa tuosta sijoituksesta tosissaan ja tänään on sikäli tärkeä ottelu, että illan vastustaja on neljäntenä vain kolmen pisteen päässä.

Maalissa Edelmann. Loyals aloittaa pirteästi ja joukkue vastaa huutoon hyvällä jalalla. Ilman katkoja mentiin reilu vitonen, aika pitkä aika pidättää hengitystä muuten. Valkopaidoilla ei tähän mennessä vielä oikeastaan kuin muutama alueelle vienti, niiden molarilla sen sijaan jo puolen tusinaa torjuntaa. Vantaan ensimmäinen tilanne kirjattiin vasta kahdeksan minuutin kohdalla, mutta seurauksena ainoastaan Edelmannin ensimmäiset torjunnat. Tästä toiseen päähän ja oltiinkin jo mainoksilla. Tätä tahtia jos pelataan niin kerkeää ajoissa saunaan. Hermeksen hallinnan keskeltä vieraat rakensivat hyökkäyksen, jonka Edelmann hoiti päällään. Paha pomppu ja jatkotilanteesta oltiinkin alivoimaisia. Se kakkonen selvitettiin yhdellä maukkaalla torjunnalla ja muutamalla varmalla purkukiekolla. Sitten valkopaita pyristeli läpiajoon, mutta Laitamäki nappasi takakarvalla kiekon tylysti pois. Seuraava tilanne, kolmeykkönen omiin ja kiekko maaliin, joka tosin irtosi rytäkässä paikaltaan. Päätuomari toimitsija-aitioon, kuulottimet korville ja videot pyörimään. Maalihan se oli, sääntöjen mukainen täysin oikea tulkinta. Se tarkoitti sitä, että ajassa 16.34 oltiin maalin tappiolla. Eikä mennyt kuin hetki ja taas pääsi valkopaita ampumaan Edelmannin nenän edestä. Tämä tilanne tosin oli näennäisesti tasaparinen, mutta ei näissä peleissä varjostaminen riitä, ukko pitää ottaa hallintaan. Ennen erätaukoa pörrättiin meripäädyssä hyvällä sykkeellä, mutta se touhu loppui jäähyyn. 11 sekuntia pelattiin pois ja tauolle tilanteessa 0-1.

Toiseen erään siis alivoimalla. Vantaa sai hetken katselemisen jälkeen lähes seisovan kuvion kuntoon. Näytti siltä, että joku painoi pausea, sitten lähti nopea ja tarkka kuti. Kiekko ensin kotirysään ja siitä keskelle. Aika 21.10, tilanne 0-2. Onneksi en sanonut mitään siitä kuinka erän aloittaminen ylivoimalla on usein tehotonta. Olisin ollut taas väärässä. Joka tapauksessa nyt ei enää riittäisi kiekon hallinta, eikä kulmapyöriminen. Nyt nimittäin tarvittiin maali. Huhtala kirmasikin hyvin laidasta ja tarjoili Paavilaiselle, jonka one timer meni vain hitusen ohi. Sitten rakensi Nättisen kolmikko pari maukasta paikkaa. Kesken hyökkäyksen saatiin vaihdettua Wacklinit jäälle ja paine jatkui. Kyllä nyt oltiin herätty taistelemaan. Paitsio vei mainoksiin. Tämäkin erä eteni varsin vauhdikkaasti. Laitetaas ny kiekko verkkoon. Vieraat toipuivat katkon aikana ja järjestivät kohahduksen kun taas jotenkin ihmeesti kiekko osui matkalla johonkin. Onneksi tämä meni ohi. Hermes vei paineen heti takaisin vieraspäätyyn ja niin vain meille ensimmäinen ylivoima. Ensimmäinen viisikko sai hiukan kuviota kuntoon, mutta ei kunnon paikkoja. Toinen järkkäsi Paavilaiselle hyvän vetopaikan, mutta tällä kertaa osui suoraan kalalogoon. Joukkueet täysilukuiset. Sund pommitti viivasta ja nyt oli niiden molarin vuoro säikähtää matkaosumista poukkoilevaa kiekkoa. Tämäkin tosin ohjautui ohi maalista. Hyvin kotijoukkue vei peliä kerrasta toiseen kohti uimahallia. Ja yhtä tiiviisti valkoinen puolusti keskustaa ja vei riistojen jälkeen kiekon nöyrästi alueelta ulos, monesti toimittaen sen päätyyn asti. Kun maalissa pelaava Kauttokin napsi kaikki 13 maalia kohti toimitettua kiekkoa, mentiin erätauolle kahden maalin takaa-ajossa.

Kolmas erä. Toivottavasti ei viimeinen. Eiku hetkinen, nyt vähä luottoa omiin. Kyllähän me tämän kahdenkympin aikana mennään ohi ja napataan kolme pojoa. Peli käyntiin. Hetki menty, kun Ikonen haki kiekon omista. Ei karvausta, joten oli hyvää aikaa jäädä hetkeksi juttelemaan Edelmannin kanssa maalin edustalle. Samalla vaihdettiin rauhassa kakkonen jäälle ja sitten lähti. Muutama potku, kova syöttö täydessä vauhdissa olevalle Kankaalle ja sehän ei ihan helposti tuossa tilanteessa ilman rikettä pysähdy. Keskeltä maalille, 1-2 taululle. Kellossa vasta 40.46. Ja paine jatkui. Kohistiin kotijoukkueen maalipaikoille, kyseenalaisille pitkille ja sitten oltiin liian isolla porukalla liikkeellä. Alivoima. Ensimmäisen minuutin ajan pidettiin valkoisten ylivoimaa melkein pilkkanaan. Toisella minuutilla kaveri vähän rakenteli, mutta seuraukset kotivahdille pelkkää rutiinia. Ei maaleja ja saman tien ohjakset käsiin. Valkoiselta Hermespaineen keskellä hyvä kirikiekko, johon tuli kotivahti rynnäköllä vastaan ja veti pyörivän hyrrän saman tien toiseen päähän asti. Asiaa. Seuraava tilanne ja niin vain ajassa 50.56 kiekon mentävä reikä löytyi, tilanne 1-3. Nyt oli vähän harmittoman näköinen paikka, mutta ei auta, on vaan lapioitava. Kiekko taas vieraspäätyyn ja maalille asti. Pelikatko ja illan viimeiset mainokset. Kellossa jäljellä 08.16. Peli taas vieraspäätyyn, mutta ei vain päästy paikoille. Ajauduttiin laitoihin ja kaveri riisti, toimitti meidän päätyyn ja karvasi. Pienen vatuloinnin seurauksena järjestettiin vihdoin maalipaikka, tosin vastustajalle. Tämän Edelmann selvitti. Viisi minuuttia jäljellä ja vieraiden vuoro viedä. Nyt ei tosin kerkeä vikisemään ja niinpä painettiin sutena päin. Reilu kaksi minuuttia aikaa ja kotirysä miehittämättömäksi. Nättiseltä hyvä laukaus, Kautto kestää. Minuutti aikaa, kiekko päätyyn ja katsomoon. Menikö plekseistä, no meni, ei ylivoimaa. Puoli minuuttia aikaa, Hermes aikalisä. Nyt tarvitaan vähintään keskisuuri ihme, mutta yrittää pitää. Kova mylläkkä maalille, mutta ei vain livahda. 21 sekuntia, enää 17 ja aloitus keskialueelle. Tänään ei saataisi pisteitä. Summerilla vielä Franssilan piiska ohi ja yli.

Lopputulos 1-3, eli ei saatu hoidettua sitä kuuden pisteen matsia himaan. Peli oli kenties juuri sellaista kuin osattiin odotella, ei tässä vaiheessa kautta kärkijengeiltä mitään helpolla saa. Tulos tarkoittaapi sitä, että vieraat ovat tasapisteissä meidän kanssa, tosin maalieron turvin ollaan edellä. Seuraava kotimatsi on jo tulevana lauantaina 18.2, kun vieraita saadaan Lempäälästä. Viimeisestä playoffpaikasta tappeleva LeKi ei varmasti halua jäädä kelkasta, mutta minkäs teet, sillä ärsytettynä jumalrinnat ovat yleensä olleet ynseitä isäntiä. Tämä kannattaa tulla toteamaan livenä. Kiekko putoaa jäähän 17.00 ja jotenkin tuntuu, että paljon ei kannata myöhästyä jos kaikki maalit meinaa nähdä.

15.2.2017/ K

Tilastot