Uutiset

ENNAKKO: DIVARIKLASSIKKO ON MYÖS KÄRKIKAMPPAILU! HERMES – TUTO 1.2 KELLO 18.30

1.2.2017

Hermes kohtaa T Hockeyn K- rauta Dream Builder Areenalla

Kokkolan Hermes ja TUTO Hockey Turusta ottavat mittaa toisistaan tänä iltana kun joukkueet kohtaavat Kokkolassa Mestiksen kärkikamppailussa.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa. Voitot ovat tasan 1-1 ja pisteet tasan 3-3. Ensimmäisen Kokkolassa pelatun ottelun vei TUTO 2-4 ja kaksi viikkoa myöhemmin Hermes kävi kuittaamassa tilanteen hakemalla Marli Areenalta pisteet lukemin 2-3. Sarjataulukossa joukkueet ovat sijoilla 2 ja 3. TUTO on kerännyt 38 pelissä 72 pistettä kun Hermes taas samalla ottelumäärällä 65 pistettä. Jo pelkän Ojalan laskuopin mukaan voi todeta että illan ottelu on todella tärkeä varsinkin kotijoukkue Hermekselle, mikäli runkosarjan kakkostilasta halutaan taistella.

Hermes on voittanut kotikaukalossa seitsemän viimeistä ottelua. Viime lauantaina kaatui IPK 6-1. Tuossa ottelussa ratkaisijat olivat kaksi maalia mieheen merkkauttaneet laitahyökkääjät Niklas Appelgren ja Saku Kivinen. Puolustaja Miika Franssila (0+3) ja Appelgrenin ketjukaveri Kristian Kangas (1+1) olivat myös hyvin esillä. Maalinsuulla Mikael Edelmann jatkoi vahvoja otteitaan. TUTO puolestaan hävisi edellisen kotiottelun Peliitoille, mutta pesi kasvojaan viime kierroksella kun se haki Hippokselta JYP:in kotikaukalosta vakuuttavat 0-3 voiton. Karolus Kaarlehto pelasi nollapelin ja kaksi maalia iskenyt Mikko Laine oli illan toinen tähti.

Illan ottelu tulee tarjoamaan kiekkoviihdettä parhaimmasta päästä kun nämä kaksi perinteistä seuraa kohtaavat illan Mestis-ottelussa. ”Länsirannikon derby” tai ”El Divari Classico”, rakkaalla otteluparilla on monta nimeä ja sen voi luvata että tämäkään ilta ei jätä ketään kylmäksi! Saavu paikalle ajoissa, sillä otteluun odotetaan kauden yleisöennätystä.

TIESITKÖ ETTÄ…

– Vaasan Sportin sopimuspelaaja Rasmus Rinne aloittaa tänään TUTO Hockeyn maalinsuulla. Rinne on loppukauden vuokrasopimuksella Turussa ja aloittaa Kokkolassa pelin jo kolmannen seuran paidassa tällä kaudella, sillä aikaisemmin maalivahti on pelannut myös kotijoukkue Hermeksen paidassa sekä Espoo Unitedin väreissä. Tällä kaudella Rinne ei ole peliä Kokkolassa voittanut.

SEURAA HEITÄ!

#2 TONY SUND, HERMES

– Muik-kasvatti pelaa illalla uransa ensimmäisen miesten ottelun. Vaasan Sportin A- nuorissa kaksi kautta pelannut puolustaja pelaa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella Hermeksessä. Puolustaja Nico Lehdon loukkaantuminen avasi mahdollisuuden Sundille ja mielenkiinnolla odotetaan uutta Pohjanmaan kiekkokoulun läpikäyneen pelaajan nousua ammattilaiskentille.

#11 TARMO REUNANEN, TUTO

– 18- vuotias TPS- kasvatti joka on varattu tarunhohtoiseen NHL- seuraan New York Rangersiin. Matkaa Manhanttanin valoihin on vielä, mutta Reunasessa on potentiaalia. Tule katsomaan tämä pelaaja, sillä ensi kaudella miestä ei enään Mestiksessä nähdä.

#49 MARKUS NURMI, TUTO

– Samaa TPS 1998-ikäluokkaa Reunasen kanssa. Isokokoinen laitahyökkääjä varattiin myös NHL:aan viime kesänä. Ottawa Senators huusi miehen nimen kuudennella kierroksella. Viime kaudella U18- maailmanmestaruus maajoukkuepaidassa ja tänä vuonna ensimmäiset miesten pelit TUTOn paidassa.