Uutiset

HERMES VEI KÄRKIOTTELUN

14.1.2017

Kauden ennätysyleisö (1068 katsojaa) sai nauttia erinomaisesta Mestis-pelistä sekä kotijoukkueen voitosta.

Selvästi Mestistä tämän illan tappionkin jälkeen johtava SaPKo näytti heti pelin alusta alkaen että sarjajohto on ansaittu. Alun vierasjoukkueen rynnistyksestä selvittyään sai Hermes myös hyökkäyspeliä toimimaan ja ensimmäinen erä päättyi molempien joukkueiden hyvistä maalitilanteista huolimatta maalittomana.

Toisen erän alussa Hermeksen neloskentän sentteri Severi Kuntsi (kuvassa) avasi kauden maalitilinsä ns. vanhanaikaisella Jesse Huhtalan syötöstä. Vauhdikas erä päättyi kuitenkin tasatilanteessa 1-1 Mikko Lahtelan yllättäessä Hermes-maalissa vakuuttavan iltapuhteen (32 torjuntaa) pelanneen Mikael Edelmannin nopean hyökkäyksen päätteeksi.

Kolmas erä oli, jos mahdollista, vielä vauhdikkaampaa peliä molemmilta joukkueilta. Pelin ratkaisuksi muodostui Hermeksen parhaana palkitun Nico Lehdon karmiva lämäri Joonas Huovisen ja Viljami Wacklinin tarjoilusta. Heti johtomaalin jälkeen viimeisteli kultakypärää Niklas Appelgrenin poissaollessa kantanut Mikko Virtanen loppulukemat 3-1. Maalissa avustivat pitkältä sairauslomalta energisenä palannut Antti Paavilainen sekä Saku Kivinen. Hermes ei jäänyt loppuerässä varmistelemaan johtoaan vaan peli jatkui loppuun asti tasaisena.

Voitto merkitsi Hermekselle nousua takaisin sarjan kolmospaikalle tasapisteissä Joensuun Jokipoikien kanssa. Sarja jatkuu Hermeksen osalta ensi perjantaina kotiottelulla JYP-Akatemiaa vastaan. Luvassa on jälleen vauhdikasta hyökkäyspeliä molemmilta joukkueilta. Kannattaa tulla paikalle, jääkiekko ja Hermes Loyalsin luoma tunnelma on parasta paikan päällä Kokkolan K-rauta Dream Builder Areenalla.

Ottelutilastot   Sarjataulukko