Uutiset

HERMES ONNITTELEE OMAA KASVATTIA

2.1.2017

Teemu Aalto pelasi perjantaina 800. ottelunsa liigassa.

Kokkolasta ja Hermeksestä maailmalle lähtenyt puolustaja Teemu Aalto pelasi viime perjantaina 800. ottelunsa Liigassa. Tampereen Ilves ja Aalto juhlistivat sitä komealla vierasvoitolla Mikkelissä.

1978 syntynyt Teemu Aalto lähti Kokkolasta aikoinaan maailmalle ja palasi silloiseen 1- Divisioonaan Hermeksen riveihin kaudelle 1996-1997. Kyseisellä kaudella puolustaja merkkautti 43 pelissä 1+8=9, joka oli vasta esimakua tulevasta. Seuraava kausi sujui myös nousujohteisesti, mutta 1998-1999 Aalto näytti ”Divarissa” että mies kuuluu liigaan. 48 otteluun 38 pistettä ja Hermeksen sisäisen pörssin kakkostila heti Antti Virtasen jälkeen. Aalto voitti myös puolustajien pistepörssin tuona kautena ja seuraava osoite olikin Liiga ja HPK.

HPK:sta tie vei Ruotsiin ja Sveitsiin ennen paluuta Tampereelle ja Tapparaan, nuoruusvuosien toiseen kasvattajaseuraan. Sen jälkeen rightin-puolen puolustaja on pelannut Liigaa myös Oulun Kärpissä, Rauman Lukossa ja Tampereen Ilveksessä johon hän siirtyi kuluvaksi kaudeksi.

Teemu Aalto on saavuttanut liigassa lähes kaiken mitä tarjolla on, mestaruus Tapparassa 2015-2016 varmasti päällimmäisenä ja henkilökohtaisella tasolla puolustajien pistepörssin voitto 2007-2008. Yhteensä Liigassa mies on pelannut 800 ottelua tehoin 121+245=366. Maajoukkueessa pelejä on kertynyt EHT- tasolla, mutta arvokisoihin Aaltoa ei ole valittu.

Hermeksessä Teemu Aalto on pelannut 132 ottelua tehoin 22+44=66.

Kokkolan Hermes onnittelee ja toivottaa onnea tämän kauden haasteisiin Ilveksessä!