Uutiset

HERMES – JYP AKATEMIA OTTELURAPORTTI

20.1.2017

No niin, pienen tauon jälkeen allekirjoittanutkin ajautui lauteille. Ja johan on sillä välin tapahtunut. Keuruulta oli haettu pisteet aivan näytöstyyliin ja kotona kaadettu sarjakärki todella tiiviillä pelaamisella. Sitten totaalinen romahdus. Liekö vastustajan valmentajan Leijonakarisma, vähäinen ulkopelikokemus vai vastustajan pelaajien luova juonikkuus syynä, mutta joka tapauksessa Rahkosen Reilut veivät Hermestä lapsen innolla.

Inhimilliset loppulukemat johtuivat ainoastaan hyvässä hengessä ottelua isännöineen joukkueen reilusta asenteesta, lopussa antoivat reilusti siimaa, koska nöyryyttäminen ei ole koskaan mukavaa. Huhujen mukaan ammattimaisen asiallisesti lehdistötilaisuudessa käyttäytyneen Hermesvalmentajan palaute oli kuitenkin paluumatkalla ollut suoraa ja selvää. Elleivät otteet parane, vieraspeleihin mennään loppukausi Suntista ongituilla polkupyörillä. Kokoonpanoon oli torstain jälkeen tehty täydennyksiä, sillä kuntopohja ei selkeästi ollut kestänyt ulkojäiden tiivistä peluutusta. Illan vastustajaksi oli saapunut Akateeminen hurrikaani Jyväskylästä.

Edelmann vahtivuorossa. Kotijoukkueen vahvan alun jälkeen hetkellisesti pientä sekaannusta omalla alueella, mutta ei mitään kummallista. Ajassa 02.51 kaadettiin joukkueeseen liittynyt Jormanainen ja illan ensimmäinen ylivoima oli käsillä. Nyt ei pyöritty vaan haettiin suoraviivaisesti laukaisupaikkaa viivasta. Hyvä ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta eipä kauaa tarvinut tämän jälkeen odottaa. Ajassa 05.12 sivalsi Paavilainen viivasta kiekon vähän helpon näköisesti vierasrysään. Apureiksi merkattiin Huhtala ja Rantala. Heti maalin jälkeen oltiinkin sitten alivoimalla. Edelmann oli hereillä ja kirjasi puolenkymmentä torjuntaa, joista osa tuli aika pahan maskin takaa. Sitten annettiin hiukan liikaa aikaa ja niin vain ajassa 06.39 tarkka laukaus aivan ylänurkkaan tasoitti ottelun. Maalin jälkeen kaveri otti hiukan otteen tynkää, mutta onneksi mainoksilla päästiin hörppimään mehua ja saatiin ajatuksesta taas kiinni. Peli jatkui ja hetkeä aiemmin tv-torjunnan napannut vierasvahti kaivoi kiekkoa verkosta. 14.07 näytti kello, sen alla numerot siis 2-1, kun maalin edessä olevan irtokiekon tökkäsi maaliin Kivinen. Tilannetta rakenteli Kuntsi. Maalin jälkeen luotiin painetta, mutta lähes peräkkäisissä laukauksissa kaukalossa lenteli komposiittia välinerikkojen merkeissä. Onneksi näistä ei kuitenkaan avautunut vastustajalle mitään onnenkantamoisia. Liekö vastustajasta johtuvaa, mutta loppuerä mentiin aika sekavan oloisissa merkeissä, noin niinkuin oman pelaamisen näkökulmasta. Kun vielä hiukan näytti, ettei oman maalin edustallakaan oltu isäntiä jäi toiseen erään sopivasti petrattavaa. Kirjoituskonetta näpytteleviin herkkiin nakkisormiin haettiin rentoutta sieraimiin tuoksuneen kiekkomakkaran tiimoilta.

Toinen erä jatkui varsin vauhdikkaissa merkeissä. Kotimaalille järjestettiin vastustajan toimesta ensi minuuteilla varsin monta mylläkkää, mutta jostain Edelmann aina kiekon itselleen löysi. Viiden minuutin kohdalla oli ensimmäinen kotijoukkueen likimaali, kun vierasvahti tarjosi Wacklinille lahjariparin Sikstuksen laukauksesta. Jatko kuitenkin hiukan ohi. Ajassa 25.38 oltiin alivoimalla. Ensimmäiseen tilanteeseen sitten vuorostaan Jypille mailarikko ja tilanne purettiin. Tämän jälkeen ei enää ylivoima saanutkaan mitään aikaan ja oltiin tasalukuisia. Loistavaa alivoimaa. Ennen mainoksia rakensivat Kangas ja Appelgren hienon jättö maalille ryntäys ohjauskuvion, mutta maali jäi syntymättä. Ajassa 32.35 oltiin taas alivoimalla. Puntit kuitenkin tasoittuivat reilun minuutin jälkeen hetkeksi tasavajaalle ja sitten oltiinkin ylivoimalla, joka ei tosin tuottanut tulosta. Vauhtia oli paljon ja edelleen maalille mentiin ahnaasti, kuitenkaan kummankaan toimesta sen kummemmin sikailematta. Kun kotijoukkuekin oli lisännyt kaksinkamppailuiden intensiteettiä, oli taas kuulkaas aika hyvä lätkäpeli menossa. Erä soiteltiin loppuun niukassa, mutta riittävässä johdossa.

Kolmas erä alkoi kuin ei olisi taukoa ollutkaan. Ja mikä parasta, paine oli alkumetreillä vahvasti meripäädyssä. Kun kello näytti 45.23 Appelgren suihkuun 5+20. Naamatusten tapahtunut taklaus, jossa Jyp-pelaaja loukkaantui, mutta ei mitään paareilla ulos juttuja. Tilanteessa tuli selkeä kosto ja tämän jälkeen Kangas puolusti joukkuetoveriaan. Näistä jälkitilanteista tasakakkoset, jotka tunnetusti vähän aina allekirjoittanutta kutisee. Vitonen siis alivoimaa ja huonostihan se alkoi, Ajassa 45.26 tasoitus, kolme sekuntia siis. Alivoima jatkui ja mustelmia alkoi tulla. Ensin Sikstus, sitten Nättinen pommin edessä. Eikä kyyneltäkään, hienoa äijät. Karmea paine, mutta Edelmann kestää, vaikka välillä kyllä kohtalaisen selkeästi peitettyäkin kiekkoa sai hakata. Enempää ei ylivoima tehoja tuottanut ja reilu kahdeksan minuuttia oli aikaa saada viisikkorytmistä kiinni. Vaikkei heti mitään hallintaa kaivettu niin kyllä peliin päästiin kiinni. Sitten valkopaita läpiajoon, mutta ei toivoakaan. Tästä tilanne sitten ajautuikin meidän ylivoimaksi. Aika 55.43. Ensimmäisellä minuutilla hyvää pyöritystä, mutta edelleen suoraviivaisesti paikoista laukoen. Toinen minuutti vähän vaisumpaa ja niinpä oltiin tasalukuisia. Erän kaksi viimeistä minuuttia, eikä puhettakaan varmistelusta. Molempiin päihin mentiin ihan täysillä, eli kyllä kolmea pistettä haettiin molemmissa leireissä. Summeri kuitenkin soi ja sehän tarkoitti jatkoaikaa.

Molemmat pelasivat taktisesti varsin hyvää kolmekolmosta. Vaihtoja pyöritettiin välttäen ylipitkää vaihtoa. Ajassa 62.40 saatiin neljäs ukko jäälle, kun Jypiläinen kaatui oman maalinsa takana ja olihan siinä tilanteessa pakko kampilla estää varma maalipaikka. Aikalisän kautta lähdettiin ylivoimaa rakentamaan. Heti loistava vetopaikka ja taas maila poikki. No tilanne jatkui ja hetken päästä vierasvahdilta loistava pelastus. Tämän jälkimainingeissa rakennettiin kevyt lihakasa, vähän tönittiin ja sitten hyökkäyspään aloitus. Ja Ikonen purjehti rauhassa kuvion kuntoon. Neliö seisoi, kolmikko seisoi. Wacklin katseli kenelle syöttäisi, katseli maalille, hei tossahan on voittomaalikiekon mentävä reikä. Tuumasta toimeen ja musta ylänurkkaan. Ajassa 64.12 game over. Syöttäjänä Ikonen.

Olihan karmea vauhti ja varsin monen näköistä jääkiekkotilannetta nähtiin. Erinomainen maalivahtipeli, kova taistelu ja loppuvaiheiden nollaamisen kautta ajatusten kohdistaminen peliin tuottivat tuloksen, joka tänään oli kaksi sarjapistettä. Jos torstaina pelattiin hyvällä sydämellä niin tänään pelattiin isolla sydämellä. Molemmille iso respect.

Hermeksen ottelut jatkuvat jo huomenna, kun joukkue matkustaa Espooseen. Sitten on vuorossa 25.1. reissu Kajaaniin, mutta sen jälkeen pelataan kotona. Vieraita saapuu Iisalmesta, ajankohta on 28.1. joka on lauantai, eli ottelu alkaa jo 17.00. Ai että missä? K-Rauta Dream Builder Areenalla tietysti, kyllähän te ny sen jo tiedätte.

20.1.2017/ K

Ottelutapahtumat