Uutiset

HERMES – JOKIPOJAT OTTELURAPORTTI

4.1.2017

Vuotta 2017 päästiin kiekkomielessä aloittelemaan maukkaasti ja juuri sopivan talvisissa merkeissä. Kotimatsi ja vastassa Jokipojat. Tässä vaiheessa kautta pelaajalistatkin vielä elävät hiukan, niin myös meillä, kun joukkuetta täydennetään kohti playoffeja. Uusinta uutta tälle iltaa saadaan Juho-Erik Laitamäen muodossa. Pari ukkoa vielä sairastuvalla.

Vahtivuorossa jatkoi Mikael Edelmann. Tahmeasti lähti ottelu molemmilta, mutta minuutin jälkeen oltiin jo nokikkain vierasvahdin kanssa. Tässä tilanteessa rikottiin sen verran, että Kristian Kangas sai reilumman sauman rankkarilla. Ihan ei livahtanut kiekko längistä ja niinpä jatkettiin vielä nollilta. Minuutti tästä ja oltiin alivoimalla. Ensimmäisen kohauksen sai aikaan ”rauha rauha” huutojen saattelemana annettu hasardisyöttö suoraan valkopaidan lapaan. Onneksi tämä lapa päivysti siniviivalla, josta tulevia vetoja ei kyllä meidän verkkoon mene. Alivoima jatkui tämän jälkeen terävämmin ja jäähy kestettiin. Seuraavaa alivoimaa ei tosin tarvinut kauaa odotella, kellossa vasta 05.41 ja jo toinen kakkonen. Pari pientä mylläkkää Jokipojat sai järjestettyä, mutta kotivahti oli hereillä. Tasaviisikoin alkoi punapaitainen joukkuekin herätellä pohkeita ja peliä ruvettiin käymään meripäädyssä. Pitkän pyörityksen katkaisi vierailijoiden maalilla pelannut Jere Myllyniemi torjumalla kiekon näppärästi verkkoihin. Sitten tultiinkin jo varsin vauhdilla kohti meidän maalia, jonka nurkilla pikku tuuppimiset vihellyksen jälkeen, ei muuta. No kävi tuomari sentään hyihyit sanomassa aitioihin, olkaas hereillä, seuraavasta lähtee tai sitten ei. Peli jatkui ja hetken näytti jo, että vahvasti laidassa vääntänyt Henri Limma olisi hankkinut meille ylivoiman, mutta sääntöjen rajoissa oli tuo tilanne. Sen sijaan kun pelikeppi lyödään poikki ei ole vaihtoehtoa ja niinpä ajassa 14.31 oltiin taas alivoimalla. Nyt toimivat ajoitukset hienosti ja ensimmäisellä minuutilla vierailijat vain hakivat kiekkoa omista. Sitten paha ohjuri, jonka Edelmann selvitti helposti, kuin olisi hakenut aamulehden laatikosta. Juuri kun oltiin täysilukuisia, oltiin taas alivoimalla. Nyt näin ehkä punaisilla laseilla, mutta hiukan helposti tuli tuo kakkonen. Tällä kertaa maalin edustalle jäi sitten aivan vapaa mies ja niinpä kello pysähtyi aikaan 18.11 sen merkiksi, että tilanne oli 0-1. Tästä sisuuntui kotijoukkue ja 15 sekuntia ennen summeria juhlittiin maalia. Tätä tosin palaveerattiin oikein porukalla ja niin vain kädet levitettiin, eli tauolle mentiin vierasjoukkueen maalin johdossa. Syykin oli selvä, maalissa oli alkulämmittelystä jemmaan jäänyt kiekko, joka ilmaantui jostain maalin pehmusteista näkösälle. Ai ai linjurit, verkot pitää tarkastaa ennen reissua.

Toinen erä alkoi huomattavasti ensimmäistä pirteämmin. Nyt oli molempien joukkueiden jaloissa jo lämpöä ja matka taittui. Parin minuutin kohdalla varsin sekava vaihe vieraiden omanpään pelaamisessa ja tämä aiheutti hyvän painetilan. Itse asiassa ihan satunnaisia hetkiä lukuunottamatta mentiin mainoksiin asti tukevasti uimahallin päädyssä. Vierasvahti oli kuitenkin hyvin hereillä ja ohjasi kuuluvalla äänellä omiensa tekemisiä. Sitten tosin livahti Jussi Nättisen laukaus aika helpon näköisesti etukulmasta sisään ja ajassa 28.44 tilanne oli tasan 1-1. Syöttöpisteille Kangas ja Ossi Ikonen. Hetken hallinta heti maalin jälkeen ja sitten valkopaita laidasta läpiajoon. Ajassa 29.58 ja tilanne 1-2. Ihan turha nukahdus tuohon saumaan, mutta tästähän ei Hermes alkanut nyyhkiä. Valkopaidoilta ihan karmea vaihtoonlähtövirhe, mutta tästä aiheutunutta kaksykköstä ei saatu hyödynnettyä. Ja heti perään toiseen päähän meinasi rakentua vahinkopaikka, jonka Miika Franssila kuitenkin hoiti rutiinilla. Kuten monesti Jokipoikien kanssa, kello kävi pelin tuoksinassa ja yhtäkkiä mentiin jo erän viimeistä minuuttia. Jos erässä maalin lisäksi jotain positiivista löytyi, niin jäähyt jäivät pois, eikä peli karannut lapasesta kuin parin lyhyen hetken ajaksi.

Kolmas erä alkoi todella vahvalla Hermesjaksolla. Ja vihdoin saatiin kotijoukkuelle myös ylivoima. No niin, tästä tasoihin ja sitten ohi, johan kaverin on annettu roikkua pisteissä ihan tarpeeksi kauan. Ja kyllä. Pikku siirtelyt ja Franssilan tykki puhui viivasta. Kangas pisti mailan väliin ja tilanne tasan 2-2. Syöttöpiste myös Nättiselle. Digitaalin mukaan peliä oli pelattu 43.43. Tästä tilanne kotipäätyyn ja kestipä todella kauan muuten viheltää peli poikki vaikka kiekko oli selkeästi Edelmannin sylissä. Kenties lähimaastossa pientä pystypainia käyvä kaksikko vei huomion, mutta näissä pitää olla tuomarin hereillä. Toiseen päähän heti perään samantapainen tilanne, tosin makaavan maalivahdin alta, käsistä, jostain mistälie kiekko hakattiin maaliin. Videopalaveri. Joka tapauksessa nyt mentiin maalille vain ja ainoastaan maalinteko mielessä, muutahan tuossa ei tarvi miettiäkään. Melkein kerkesi hiki jo kuivua, mutta maalihan se oli. Ajassa 47.14 kirjattiin tilanteeksi 3-2. Maalintekijänä Limma, syöttäjänä Matias Kinnunen. Hyvä pojjaat! Ja kun kerran peli otetaan haltuun, niin mennääs taas keskelle. Ajassa 47.32 tilanne 4-2. Maalintekijänä Mikko Virtanen, tehoilla myös Saku Kivinen ja Samu Markkula. Nyt oli vierailla pakka sekaisin, kenties olisi kannattanut ottaa aikalisä tähän väliin. Tästä mentiin hetki, aikaan 48.14 Niklas Appelgren läpi ja jo toinen rankkari meille. Ei maalia. Joka tapauksessa nyt ei saa herpaantua, nimittäin kaveri on sillassa, mutta varmasti vielä yrittää kairata itsensä irti. Seuraavaksi meinasi Kivinen karata läpiajoon. Sen verran valkopaita sai ahdistettua, ettei kunnon laukausta saanut aikaan. Ei kuitenkaan rankkaria tällä kertaa. Ajassa 50.59 kiekko viidennen kerran vierasmaalissa, mutta tämä tuli sisäterällä, eikä näinollen kirjautunut historiaan. Mainoskatko ja peliä siis vielä sen verran jäljellä, ettei tässä vielä mitään servettejä vielä aleta taittelemaan. Taas paha pomppu kohti kotirysää, mutta tästä selvittiin säikähdyksellä tai oikeastaan torjunnalla. Sitten jo valkopaita avopaikassa, mutta onneksi ranteet niin makaronia ettei veto lähtenyt. Jatkotilanteessa kuitenkin otettiin kakkonen. Tämä pitää selvittää. Todella pitkän jakson joutui nelikko painimaan, mutta niin vain jaksoivat. Tätä auttoi se, että Edelmann torjui kaikki mitä näki ja nekin jota ei nähnyt. Joukkueet täysilukuiset, huh huh. Heti tasaviisikoilla otettiin peli haltuun ja kello näytti neljää minuuttia, sykemittari kahtasataa. Jokipojat aikalisä kun 03.15 jäljellä. Nyt muuten pelasi Hermes hienoa johtoasemakiekkoa siinä mielessä, että siniviivoja kunnioitettiin eikä alettu puristamaan mailaa. Tätä oppia tullaan tarvitsemaan playoffseissa. Vierasmaali tyhjäksi ja hetken päästä ne yritti jo seitsemällä. Tämän tuomari vihelsi, mutta perui jäähyn. Mielenkiintoista, mutta samapa tuo, nimittäin seuraavassa tilanteessa kiekko tyhjässä maalissa. Maalintekijänä Kangas, aika 57.48, tilanne 5-2. Tähän maaliin syöttäjiksi Franssila ja Samuel Sikstus. Viimeiselle minuutille ja nyt valkopaitoja oli niin selkeästi seitsemän, että boksin ovi aukesi. No neljä sekuntia ja oltiin tasavajaalla tai kaverilla kun maali tyhjänä niin niillä ylivoima. Ja tilanne saman tien jo 6-2. Aika 59.13, maalintekijänä Appelgren. Tehoille myös Nättinen ja Franssila. Ja lisää tulee. Puolivillaisen puolustamisen välistä pääsi Ikonen liukumaan maalille ja löi loppuluvut 7-2. Syöttöpisteet Kankaalle ja Nico Lehdolle. Maali syntyi ajassa 59.44.

Olihan ottelu. Kolmas erä kotihallissa 6-0, kolme pistettä joukkueelta, jonka päänahka on ollut tiukassa. Hienoa, todella hienoa. Hermeksen pelit jatkuvat tulevana lauantaina Keuruulla, jonne muuten on oiva tilaisuus matkustaa Loyalsin fanimatkan muodossa, mikäli bussi ei ole jo täyteen buukattu. Seuraavan kotiottelun vieraaksi saapuu SapKo ja tämä peli pelataan 14.1. Siihen on aikaa, eli tässä välissä on hyvä kerätä energiaa ja kutoa villasukat, niin ei tarvi palella.

4.1.2017/ K

Ottelutilastot