Uutiset

ENNAKKO: SARJAKÄRKI VASTASSA LAUANTAINA 14.1. KELLO 17:00

13.1.2017

Mestiksen kärkikamppailu lauantaina K-rauta Dream Builder Areenalla

Kokkolan Hermes kohtaa sarjaa johtavan SaPKon lauantaina kotikaukalossa. Hermes lähtee otteluun ennen perjantain kierrosta sarjasijalta viisi ja vierailija SaPKo varmasti sijalta yksi, huolimatta perjantain tuloksista.

Kotijoukkue Hermes pelasi viimeksi lauantaina kun se jätti kotijoukkue KeuPan maaleitta numeroin 0-3. Tuossa ottelussa maalinteossa onnistuivat koko kapteeni Jussi Nättisen ketju jossa laidoilla pelasivat tutut Kristian Kangas ja Niklas Appelgren. Miika Franssila säesti kolmikkoa kahdella syöttöpisteellä. Maalinsuulla Juraj Holly pelasi Hermekselle kauden ensimmäisen nollapelin. Hermes on voittanut kolme edellistä otteluaan kun ennen KeuPa-voittoa kaatuivat kotipyhätössä niin Jokipojat kuin KeuPa ennen keskinäistä vierasottelua. Seitsemästä edellisestä ottelusta joukkue on hävinnyt vain yhden ja senkin vieraskaukalossa. Sisäisen pistepörssin kärjessä huomiseen otteluun lähtee Mikko Virtanen (11+19), sillä pörssiä johtava Niklas Appelgren (16+16) pelaa huomenna yhteistyöseura Vaasan Sportin mukana.

Vierasjoukkue SaPKo on sarjakärjessä ansaitusti sillä kysymys on myös tämän hetken kuumimmasta joukkueesta. SaPKo on hävinnyt yhdeksästä viimeisestä ottelustaan vain yhden kun Jyväskylässä JYP- Akatemia voitti pässilauman pari viikkoa sitten selvästi 5-1. SaPKo pelaa perjantai- iltana Rovaniemellä ja yöpyy Oulussa ennen matkaa Kokkolaan Hermeksen vieraaksi. Hermes ja SaPKo ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa kun ensin Savonlinnassa SaPKo oli niukasti 3-2 parempi ja kolme viikkoa myöhemmin Hermes vähintäänkin antoi takaisin, sillä 7-1 lukemat eivät jättäneet selittelyille sijaa. SaPKon tehokkaimpana pelaajana otteluun lähtee joko Jonatan Tanus (25+17) tai Teemu Lepaus (13+29). Tehokaksikko johtaa myös koko sarjan pistepörssiä.

Päävalmentaja Upi Karhula:

– Kova testi, mutta samalla mahdollisuus meille. Kaveri on pelannut vahvan kauden ja on myös viime aikoina pelannut voittavaa jääkiekkoa.

– Ollaan menty jo jonkin aikaa vajaalla kun pelaajia on ollut sairaana ja poissa kokoonpanosta. Nyt Appelgren saa mahdollisuuden pelata liigaa, niin se avaa taas jollekin toiselle meidän pelaajalle mahdollisuuden nousta esiin isossa roolissa.

HERMEKSEN KOKOONPANO:

Poissa varmuudella Niklas Appelgren ja Jesse Koskelo jotka ovat lainapesteillä. Jesse Jormanaisen pelaaminen myös epävarmaa, sillä siirtoasiat eivät vielä perjantai- iltana ole valmiit. Antti Paavilainen on palaamassa pelikuntoon, mutta täyttä varmuutta huomisesta ei vielä ole.

TIESITKÖ ETTÄ..

SaPKon valmennustiiimiin kuuluu päävalmentaja Pasi Räsänen (ex-Sport päävalmentaja) sekä Jarmo Myllys. Apuvalmentaja Jarmo Myllys voitti 1995 historiallisen MM- kullan Leijona- paidassa Tukholman Globenissa. Myllys valittiin turnauksessa myös parhaaksi maalivahdiksi torjuntaprosentin ollessa seitsemässä ottelussa 91.72%.

SEURAA HEITÄ!

#20 VILLE SAUKKO, HERMES

– Sport- laina pelasi alkukaudesta Hermes – puolustuksessa kahdeksan ottelua. Rightin-puolen puolustaja on hyvä lisä joukkueeseen ja tuo joka ilta tasaisen varmaa tekemistä ja voittavaa yksi- yksi pelaamista. Sopivan kova puolustaja maalin edessä ja kulmissa. Liigassa 21 ottelua tällä kaudella.

#16 VILJAMI WACKLIN, HERMES

– SaPKosta Hermekseen siirtynyt keskushyökkääjä parantaa peli peliltä kun pääsee paremmin kiinni joukkueen tekemiseen. Kiekolla juonikas sekä tunnollisesti alakertaan töitä tekevä Wacklin haluaa varmasti näyttää ex- seuralle osaamistaan.

#26 KRISTIAN KANGAS, HERMES

– Viime kaudella SaPKoa edustanut hyökkääjä on lyönyt itsensä läpi toden teolla Mestikseen tällä kaudella. On muodostanut Jussi Nättisen ja Niklas Appelgrenin kanssa yhden sarjan parhaista ketjuista.

#15 SAMU MARKKULA, HERMES

– Markkula siirtyi Kankaan tavoin SaPKosta Hermekseen kuluvaksi kaudeksi. Jyväskyläläislähtöinen laituri on pelannut tasapainoisen syksyn molempiin suuntiin ja pienestä on kiinni myös hyökkäyspäässä vieläkin tehokkaampi tekeminen. 24 pistettä 33 peliin ei ole kuitenkaan huono lukema.

#20 JONATAN TANUS & #75 TEEMU LEPAUS, SAPKO

– Sarjan pistepörssin 1 ja 2. SaPKon ykkösketjun laituripari pelaa ensi vuonna sarjaporrasta ylempänä, mikäli otteet jatkuvat kauden läpi yhtä hyvinä. Varsinkin Tanuksen 25 maalia 32 otteluun on kova lukema. Suurin osa Tanuksen maaleista on alustettu Lepauksen toimesta. Ketjun keskellä Joona Monto tasapainottaa ketjua ja tekee eniten töitä puolustuspäähän.