Uutiset

ENNAKKO: HERMES – JYP AKATEMIA 20.1. KELLO 18:30

20.1.2017

Kokkolan Hermes kohtaa K- rauta Dream Builder Areenalla JYP Akatemian.

Kohtaamien on joukkueiden välillä kolmas tämän kauden runkosarjassa. Hermes on voittanut molemmat pelit ensin Kokkolassa 7-2 ja myöhemmin Jyväskylässä 2-3 VL-kisan jälkeen.

Kotijoukkue Hermes lähtee otteluun sarjasijalta neljä ja vierasjoukkue JYP puolestaan löytyy myös play- off viivan paremmalta puolelta sijalta seitsemän. Viisi pistettä erottaa joukkueet toisistaan, tosin Hemes on pelannut kaksi ottelua vähemmän kuin JYP. Maalierokin on kokkolalaisten puolella, kun joukkue on plussalla 20 maalia ja vierailijan sarake näyttää -26. Viime kierroksella keskiviikkona Hermes ei pelannut vaan tämä on viikon ensimmäinen testi. JYP puolestaan pelasi ja kärsi niukan 3-1 tappion Joensuussa sarjakolmonen Jokipojille. Ottelu ratkesi vasta viimeisellä minuutilla kun Jokipojat iski kiekon verkkoon tyhjään maaliin. JYP- Akatemian maalin ottelussa viimeisteli 18- vuotias Muik- kasvatti Anton Stråka.

Hermes voitti edellisessä ottelussa sarjakärki SaPKon kotikaukalossa yli 1000- päisen yleisön edessä 3-1. Neljä edellistä ottelua on päättynyt Hermeksen voittoon ja tasaisessa sarjassa Hermes on iskuetäisyydellä ylemmillekkin sijoille, mutta toisaalta play- off viivaankaan ei ole kuin seitsemän pistettä. Kotijoukkueen ratkaisuvoima levenee JYP- Akatemia peliin sillä Liigassa ja Vaasan Sportissa kaksi peliä lainalla ollu kultakypärä Niklas Appelgren (16+16) palaa kokoonpanoon. Myös pörssikakkonen JYP- kasvatti Mikko Virtanen (12+19) on ollut viime peleissä pelipäällä, eikä ole kuin pisteen päässä Appelgrenista. SaPKo ottelussa maalinteko- osastoa täydensivät hienoilla osumilla Severi Kuntsi ja Nico Lehto.

KOKOONPANOT:

Varmistuu pelipäivänä, mutta oletettavasti Hermeksen uusvanha hyökkääjä Jesse Jormanainen pukee Hermes- paidan ylleen pitkän tauon jälkeen. Hermes- kasvatti Valtteri Hotakainen on pelannut Akatemian paidassa yhdeksän ottelua (3+6) tällä kaudella. Yhteensä Akatemiassa on pelannut tällä kaudella 44 pelaajaa.

TIESITKÖ ETTÄ…

Kokkolan Hermeksessä pelaa tällä kaudella yhteensä viisi JYP- taustaista pelaajaa. Kapteeni Jussi Nättinen, Ossi Ikonen, Samu Markkula, Mikko Virtanen ja Severi Kuntsi ovat kaikki Jyväskylän kiekkokoulun kasvatteja.

SEURAA HEITÄ!

#8 NICO LEHTO, HERMES

– Komea maali sarjakärkeä vastaan ei ole syy nostolle tähän. Joukkueen taistelun ja tinkimättömän puolustuskurin ruumiillistuma. Pystyy horjuttamaan vastustajan yksilöitä hyvillä taklauksilla ja edistää peliä hyvillä yksinkertaisilla syötöillä. Tärkeä pelaaja joukkueelle illasta toiseen ja varsinkin kohti kevättä mentäessä.

#5 JESSE JORMANAINEN, HERMES

– Toinen roolipelaaja joka osaa mennä vastustajan iholle ja ihon alle. Pelaa jokainen ilta joukkueen etu edellä, mutta taitaa paikan tullen myös maalinteon. On kiva että Jormanainen on meilllä eikä teillä.

#41 ARTTU LIKOLA, JYP-Akatemia

– 27 peliä joissa 14+14 tehopisteet. Pistekeskiarvolla mitattuna sarjan TOP- 10 pelaaja. On kehittynyt vuoden aikana ja on tehnyt jo nyt uuden henkilökohtaisen piste- ennätyksen Mestiksessä. Teki huhtikuussa 2- vuoden sopimuksen JYP:in kanssa ja pelannut myös liigan puolella kauden aikana. Hyvä laukaus ja liikkuminen parantunut vuoden aikana. Potentiaalinen vakioliigapelaaja.