Uutiset

ENNAKKO: HERMES – JOKIPOJAT 4.1. KELLO 18:30

3.1.2017

Kokkolan Hermes kohtaa keskiviikkona K-rauta Dream Builder Areenalla Joensuun Jokipojat

Ottelu on kotijoukkue Hermekselle kauden 32. ja kolmas Jokipojat-peli tällä kaudella. Ensimmäisessä ottelussa Hermes oli parempi Joensuussa ja toisessa Jokipojat Kokkolassa. Molemmat ottelut päättyivät vasta jatkoaikaosumiin.

Joukkueet ovat kohdanneet useasti viime kausien aikana. Viime kauden play- off sarjan muistaa jokainen ja toissa kauden Suomi-sarja finaalit ovat myös tuoreessa muistissa. Sarjassa joukkueet ovat tasapisteissä sijalla viisi ja kuusi. Tasaisessa sarjassa eroa kolmanteen sijaan on vain kaksi pistettä, mutta tosiaalta play-off viivaankin vain viisi pistettä. Hermes voitti viimeisessä ottelussaan KeuPan kotikaukalossa vasta jatkoajan jälkeen, kun kapteeni Jussi Nättinen iski kiekon maaliin ajassa 61;33. Jokipojat puolestaan voitti varsinaisella peliajalla Peliitat numeroin 6-2. Ennen Peliitat-ottelua joukkue oli hävinnyt neljä ottelua.

Kotijoukkkue Hermeksen maalinsuulle palasi viime ottelussa kuukauden tauon jälkeen Mikael Edelmann. Myös uusin pelaaja Viljami Wackilin esiintyi ensimmäistä kertaa kotiyleisölle. Huomenna esitellään myös uusi pelaaja kun Juho Laitamäki pukee lähes vuoden tauon jälkeen taas Hermeksen pelipaidan päällensä.

Hermeksen päävalmentaja Antti Karhula kertoo valmistautumisesta viikon otteluun:

– Ollaan päästy harjoittelemaaan taas perusasioita hyvin alkuviikko. Jatketaan siitä mihin viime pelissä jatkoajalla jäätiin, eli saataisiin jalka ja mieli mukaan heti ensimmäsiestä vaihdosta alkaen.

– Pari poissaoloa vielä tälle viikolle, mutta onneksi paikkaajia löytyy meidän nuorista pelaajista (Limma, Kinnunen ja Fursa) ja toivottavasti pojat eivät tyydy vain paikkaajien rooliin, vaan haastavat edelleen muita pelaajia kevään pelipaikoista, Upi kertoo

– Jokipojat on vaarallinen joukkue jossa on laatupelaajia tähän sarjaan. Uskon että he eivät ole paljoa pelissään muuttaneet, eli huomenna nähdään sitoutunut nippu puolustuspeliin ja terävästi vastaaniskevä hyökkäyskalusto.

HERMEKSEN KOKOONPANO

-Varmasti ottelusta ovat sivussa hyökkääjät Joonas Huovinen sekä Antti Paavilainen. Pelaajat palaavat kokoonpanoon lähiaikoina.

TIESITKÖ ETTÄ…

-Jokipoikien paras pistemies Jesse Paukku,22, siirtyi juuri Hermeksen yhteistyöseuraan Vaasan Sportiin 1+2 mallisella sopimuksella.

SEURAA HEITÄ!

JUHO LAITAMÄKI, HERMES

– Vaasan Sportista siirtynyt puolustaja joka pelasi Kokkolassa myös viime kaudella. Vahva peruspuolustaja joka tuo Hermes- pakistoon jämäkkää pakin peruspelaamista. Seinäjoen S-Kiekon kasvatti.

SAMU PITKÄNEN, JOKIPOJAT

– Toinen paluumuuttaja Mestikseen. Palasi kasvattajaseuraansa kesken kauden EC Bregenzerwaldista. Oli varmasti tervetullut pelaaja sillä paras pistemies Jesse Paukku siirtyi juuri Vaasan Sportiin.