Uutiset

ENNAKKO: HERMES – IPK LAUANTAINA KELLO 17:00

27.1.2017

Hermes kohtaa sarjanousija IPK:n ensimmäistä kertaa kotijäällä Mestiksessä

Kokkolan Hermes kohtaa K- rauta Dream Builder Areenalla IPK:n Iisalmesta lauantaina kello 17:00.

Hermes aloitti viikon Kajaanissa Hokin vieraana keskiviikkona. Ottelu oli tasainen aina viime minuuteille saakka, kunnes Mikko Virtasen johtama ketju ratkaisi kolme pistettä Kokkolaan. Virtanen ja Antti Paavilainen vastasivat järjestelyistä kun Saku Kivinen sai kunnian päättää vastahyökkäyksen voittomaaliin. Hermeksen ensimmäisen maalin iski Niklas Appelgrenin syötöstä läpiajoon karannut Jesse Huhtala. Maalissa Mikael Edelmann pelasi hyvän 60-minuuttisen ja Hokin ainoa syntyikin ylivoimalla, eikä ”Miksalla” ollut juuri mahdollisuuksia siinä tilanteessa.

Vierailija sarjanousija IPK saapuu Kokkolan lauantaisaunaan sarjan viimeisenä tai riippuen perjantai- illan tuloksesta ainakin toiseksi viimeisenä. Karhulauma pelaa perjantaina kotiottelun K- Vantaata vastaan ja voitto tuosta ottelusta nostaa heidät RoKin ohi sijalle 12. Kausi ei ole sujunut suunnitelmien mukaan ja viime viikolla seura vapauttikin viime kauden sankarivalmentaja Jukka Niirasen tehtävistään. Niiranen johdatti IPK:n sarjanousuun, mutta ne meriitit eivät enää painaneet kun joukkue ajautui Mestiksen pohjalle. Seurajohto reagoi tilanteeseen ja palkkasi loppukaudeksi Janne Sinkkosen valmentajakseen. Sinkkonen on aiemmin valmentanut Mestiksessä HeKissä, Peliitoissa ja SaPKossa. IPK tekee yhteistyötä Liigassa pelaavan KalPan kanssa ja sen lisäksi pelaajia on kauden aikana ollut lainalla myös Jukureista.  

TIESITKÖ ETTÄ…

IPK:n riveissä pelaa kaksi Hermestä Suomi-sarjassa edustanutta pelaajaa. Hyökkääjä Jaakko Heiskanen ja Puolustaja Lauri Heinonen ovat tuttuja pelaajia kokkolalaisille.

SEURAA HEITÄ!

#33 JOONAS HUOVINEN, HERMES

– Keskiviikkona Viljami Wacklinin johtamassa kolmikossa jossa toisella laidalla Samu Markkula. Ketju pelasi lupaavan pelin ja ainesta on tässä sarjassa mihin vain. Wacklin järjesti yhden tuhannen taalan paikan Huoviselle, mutta vielä ei uponnut. Lauantaina ehdottomasti seurantaan tämä kolmikko ja sen rightin laituri.

#61 SAKU KINNUNEN, IPK

– Keskushyökkääjänä 20- vuotiaiden maailmanmestaruuden voittanut hyökkääjä vaihtoi hiljattain pelipaikan puolustajan paikalle. On pelannut pääosin kauden IPK:ssa pakkina, mutta olisi tähän sarjaan erittäin hyvä pelaaja myös keskikaistalle.