Uutiset

HERMES – KIEKKO-VANTAA RAPORTTI

9.12.2016

Perjantai-ilta. Liukasta ja pimeää, mutta onneksi on jäähalli, makkaraa, virvokkeita, hyvää seuraa ja Hermesvetoista livekiekkoa. Kotijoukkue haki ilmeeseen kirkastusta joka lähinnä konkretisoituisi sillä, että saataisiin puhdas kolmen pisteen voitto. Tätä oli tarjolla Vantaalaisten kustannuksella, joiden kanssa on tältä kaudelta historiankirjoissa vieraista voitto ja tappio. Keskiviikolta pientä säätöä rosteriin, mutta ei mitään mullistavaa.

Maalissa jatkoi Juraj Holly. Maalivahtitilanne on ollut pöydissä ja käytävillä spekuloinnin kohteena vaihtelevan aktiivisesti noin viisi sekuntia sen jälkeen kun Mikael Edelmann loukkaantui. Mielestäni aika turhaa, koska ei tämänhetkinen pieni kaamos johdu niinkään maalin estosta vaan maalin teosta. Peli käyntiin. Loyals oli heti hereillä samoin vierasjoukkue. Kotijoukkueen tekemisestä näkyi pieni jännitys, mutta pikkuhiljaa omakin tekeminen löysi rentoutta ja palkinto saatiin nopeasti. Ajassa 04.02 tilanne 1-0. Hyvä myllerrys kulmasta maalille, porukalla ja siitä Jussi Nättisen toimesta kiekko maaliin. Apuna totutusti Niklas Appelgren ja Kristian Kangas. Seuraavassa tilanteessa Vantaalainen ajoi kyllä Hollyn päälle, mutta seurauksena ainoastaan aloitus keskialueelle. Ja peli jatkui. Tänään oli ainakin alkumetreillä selkeästi fyysisempää pelaamista kuin keskiviikkona. Miika Franssilalta hyvä heitto maalille, jossa ei ollut kyllä mitään tietoa missä kiekko oli, mutta lihamuurista musta ajautui kulmaan. Erä jo yli puolenvälin, kun saatiin rankkari. Peliaika tuossa vaiheessa 11.11. Joonas Huovinen ei kuitenkaan viimeistelyssä onnistunut, mutta reippaasti jatkettiin ja meinasipa heti seuraavassa tilanteessa vierasvahdin länget laulaa vaan ei. Mainostauko, happea, nyt mentiin meinaan aikamoista vauhtia. Ja kotijoukkueen ote jatkui, tässä vaiheessa kaveri ei juuri kiekossa ollut. Kun erää jäljellä 06.21 vihellettiin meille poikkarista ja kaverille sukeltamisesta jäähy. Tämä on mulle niin kryptoniittia. Jos molemmille pitää antaa jäähy, miksei hyppääjä saa 2+2 minuuttista. No tästäkään minä en päätä ja neljä-neljä miehityksellä jatkettiin pari minuuttia. Kun tilanne normalisoitui, myös vauhti palasi normitasolle. Erän lopulla jouduttiin vielä alivoimalle. Tilanne lähti simppelisti siitä, että kiekkoa ei saatu toimitettua yli sinisestä ja jouduttiin painimaan happojaloilla. Kaverin ensimmäisen maalin esti Samuel Sikstus, joka nappasi avopaikkaan kulkevan kiekon viime hetkellä ja toimitti sen toiseen päätyyn. Seuraavassa tilanteessa kuitenkin verkko heilui, kun oman pään aloitustappiosta K-Vantaa pelasi suoraviivaisesti tekopaikan. Kellonaika 19.31, tilanne 1-1. Kevyen tönimisen myötä mentiin erätauolle.

Vajaa minuutti toista erää pelattu, kun oltiin vuorostaan me ylivoimalla. Mylly jauhoi hyvin, mutta sitten viivalla pieni virhe, kaveri riisti, polki läpiajoon ja nosti kädet kattoon. Aika 21.39 tilanne 1-2. Ylivoima kuivui, peli jatkui. Yhden Vantaalaisen hyökkäysinto hyytyi hetkeksi, kun Jere Rantala sattui Zamboninluukulla tulemaan kohdalle. Seuraavaa Hermesylivoimaa alettiin pelaamaan ajassa 24.35. Ensimmäinen myllytys poiki hyvän paikan, mutta ohilaukauksena. Varsin passiivinen neliö antoi tilaa ja maalille päästiin, mutta niin vain tämäkin jäähy kului. No kaverikaan ei tehnyt, sikäli positiivista. No, jokunen sekunti ja taas ylivoimaa. Viiveellä tullut tuomio, mutta kuitenkin. Nyt äijät se kiekko reppuun. Mylly käyntiin ja muutamaan otteeseen saatiin kohahdella, kun kiekko pyöri tekopaikoilla, mutta ei vaan saatu lyötyä sisään. Välillä vierasrysää vahtinut Aaro Peltonen ei tiennyt lainkaan missä kiekko oli, mutta pakit hoitivat. Ja muihin kiekkoihin se kerkesi jotenkin aina väliin. Tasaviisikoin mentiin hetki, mutta sitten epäonnistuneen laukauksen jälkimainingeista nähtiin viimein tasoitus. Aikaan 31.50 iski Saku Kivinen kiekon siihen kuuluisaan kenkälaatikkoon, joka roikkuu putken alla. Tehoille myös Antti Paavilainen ja Jere Rantala. Tilanne siis tasan 2-2. Ja heti perään valkopaidat painoivat raakasti maalille, mutta onneksi ei heti kontrausta tullut. Vauhti jatkui ja sitten oli meidän vuoro pelata alivoimaa, kun erää oli jäljellä 05.50. Jos Hermes sai myllyn heti käyntiin, ei se vierailijoilta onnistunut lainkaan. Reilu minuutti mentiin ennenkuin kiekko ensimmäistä kertaa hallitusti meripäädyssä, sekin aloituksen merkeissä. Tämänkään jälkeen ei mitään mainittavaa. Tasaviisikoin joutui Hollykin puuttumaan peliin, koska erän loppu mentiin hienokseltaan vieraiden hallinnassa. Tauolle tasatilanteessa. Jos jotain huomioita tarvii esittää, niin tuntui että taklauksiin käytetty energia oli laukauksista pois, sillä ihan selkeillä vetopaikoilla vielä haettiin syöttöjä. Suorittamatta jääneellä laukauksella ei maalia tehdä sanoi ysiysi ja se sentään tietää jotain, jos ette mua usko. Jos taas ette tiedä kuka ysiysi on, niin viiden pisteen vihje, se lauko reilut tuhat kertaa änärissä niin että mentiin keskelle…

Kolmanteen erään palattiin kirjurikopissakin historiasta taas tähän päivään, kotoiseen Suomeen, K-Rauta Dream Builder Areenalle. Jos oli tunteella ja vauhdilla menty ensimmäiset 40 minuuttia niin sama jatkui. Vähällä peliajalla ollut Henri Limma päästettiin irti ja nyt venyi kyllä vierasvahdin jalka pituussuunnassakin. Kotijoukkueen mylläkkä poiki ylivoiman, iskun paikka. Ensimmäinen kohahdus jo 20 sekunnin kohdalla ja lisää tulee. Ajassa 45.08 ylivoima tuottaa tulosta. Maalin kulmalla päivystää Appelgren. Edelliset kosketukset a’la Kangas ja Samu Markkula. Halli heräsi, 673 jääkiekon ystävää halusi lisää. Holly oli ollut hereillä ja oli onneksi edelleen, nimittäin kyllä tänäänkin pelattiin hyvää jengiä vastaan. Ai niin, Hermeshän johtaa 3-2. Ajassa 48.29 saatiin jo toinen rankkari, kun Kangasta rikottiin. Sama mies kävi kokeilemassa pilkulta maalintekoa ja längistä kiekko menikin läpi, mutta tolppaan. Hetki tästä, kun vastustaja rynni läpiajoon. Aika 48.40 tilanne 3-3, voi otsasuonta, noinkohan se tämän paineen kestäisi. Erä puolessa välissä ja Hermes painaa päälle Loyalsien rummun tahdissa. Ajassa 54.36 otti valkopaita typerän jäähyn lyömällä meidän molarilta jalat alta, maalin edessä, kiekko kulmassa. Ensimmäisen mylläkän aikana päästiin parikin kertaa ampumaan pitkästä poikkisyötöstä. Tämän jälkeen Vantaan alivoima hiukan aktivoitui ja viimeistä kolmea minuuttia lähdettiin pelaamaan tasaviisikoin, tasatilanteesta. Paine kotipäätyyn ja kaveri liukuu lapa pystyssä viivasta sisään, lämäri, Huovinen blokkaa. Sitten kiekko katsomoon, onneksi pleksin kautta. Viimeiset 16 sekuntia, oman pään aloitus. Aloitusvoitto, rynnäkkö maalille, siirretty rangaistus, summeri ja meidän ukko selästä laitaan. Saapas nähdä miten jatketaan jatkoajalle. Piste ainakin jo taskuun, sitä ei oteta pois.

Vain yksi jäähy näköjään. Tästä oltiin hiukan eri mieltä monessakin paikassa, mutta neljällä kolmea vastaan aloitukseen luisteltiin. Tilaa on, eli kyllähän tästä pitää maali saada aikaan. Vaan ei, reilu minuutti ja kaverin kultakypärä selällään, Hermes kaksi minuuttia. Hetki kolmella kolmea vastaan, sitten minuutin alivoimalle. Peliaikaa jäljellä 02.38, Kiekko-Vantaa aikalisä. Keskialueen aloituksesta nopeasti tilanne, laukaus, Holly kestää. Puoli minuuttia alivoimaa, Rantala blokkaa ja purkaa. Alivoima kesti ja vielä saatiin 27 sekuntia ennen summeria ylivoima. Kotijoukkueen aikalisä ja parasta jäälle. Tähän maali niin johan tippuu apina. Ensimmäinen tilanne, kiekko jossain molarin alla ja pakki judo-otteella meidän ukon kimpussa. Hokia. Kymmenen sekuntia, hyökkäyspään aloitusvoitosta kiekko kuitenkin keskialueelle ja niinpä mentiin rankkareille.

Vieraat aloittivat, kiekko maaliin. Markkula matkaan, ei maalia. Vieraiden toinen laukoja ajoikin sitten kulmaan, ei maalia. Nättinen kiekon taakse ja kiekko molarin taakse, tasan. Vantaalaisten kolmas ampui ohi. Sitten Appelgren ja tulihan se voitto sieltä.

Olihan taas ottelu. Jaa aistiko voiton helpotuksen joukkueesta? No kyllä, onhan se nyt selvä. Tämä tietää hyvää jatkon kannalta, sillä vielä on pari matsia ennen joulua, joihin tästä saadaan varmasti hyvä liito. Hermeksen ottelut jatkuvat keskiviikkona Lempäälässä ja lauantaina 17.12 saadaan vieraaksi one-season wonder Espoosta. Sitten onkin kuulkaas joulutauko, eli jos on jäänyt viime tinkaan niin kannattaa tulla hallille. Pelihän alkaa jo 17.00, tervetuloa nauttimaan.

9.12.2016/ K

Ottelutilastot