Uutiset

HERMES – KEUPA HT OTTELURAPORTTI

30.12.2016

Kuten aina, niin tänäkin vuonna ollaan odotettu sitä joulunjälkeistä peliä. Sen verran on taas huonoa omaatuntoa syöty ja mässätty, että pikku liikunta tekee hyvää. Joulutauollehan lähdettiin urheilullisuuden osalta sellaisissa asetelmissa, että vielä ollaan kotiedussa kiinni, neljäntenä.

Ihan kuin sillä nyt olisi tässä vaiheessa merkitystä, mutta kuitenkin. Tänään tosin tilanne on se, että illan vastustaja KeuPa on tasapisteissä, ottelun toki enemmän pelanneena. Toisaalta tasapisteissä, kuudentena, on myös Jyp-Akatemia, joka taas on pelannut ottelun vähemmän kuin kotijoukkue. Kun joskus olen lässyttänyt Mestiksen ihanuudesta tasaisena sarjana, niin todetaan nyt sitten sekin, että 7-8 sijat on tasapistein miehitettynä. Näillä joukkueilla taas puolestaan vain yksi piste vähemmän kuin 4-6 sijojen joukkueilla. Jos tätä vielä jatkan, unohdan pankkikorttini tunnusluvun, joten jätetään tilastonumerot hetkeksi. Kotijoukkueella puettuna uutta, kolmosen sentterinä kirmaavan Viljami Wacklinin myötä. Poissaollutta vanhaa taas edustaa vahtivuorossa oleva Mikael Edelmann. Eli joulutauon jälkeen joukkueessa ainakin terveystilanne ihan ok.

Kohteliaana isäntänä annettiin kaverin ensin päästä peliin ja vasta parin minuutin jälkeen alettiin käynnistellä koneita. Ensimmäinen katko neljän minuutin peli jälkeen, vielä kulki kello jalkoja nopeammin. Yleisö heräsi kun meidän ukkoja oli lappeellaan jäässä, jospa tunnelma hiukan nostaisi pelin tasoakin. Jo vain, nimittäin torjunnasta oli kiekko kiivetä vierasrysään, mutta leijaili yli maalin. Seuraava katko loi tilanteeksi alivoiman. Tämä tosin tasavajaaksi jo puolen minuutin pelin jälkeen, kun valkopaidalla meni laitapelissä hiukan yli. Hyökkäyspäässä, ylivoimalla, näin. Aloituksesta saatiin heti tilanne aikaan, kun vierasvahti tarjoili maukkaan riparin Samuel Sikstuksen maalille toimttamaan kiekkoon. No siihen kiekkoon ei tosin ketään ollut menossa. Lyhyen ylivoiman aikana oltiin jo ytimessä, kohta tehdään maali, Edelmann joutui yllättäen töihin, kun valkopaita vei kiekon meidän ukon lavasta. Seuraavassa tilanteessa kotivahti olikin sitten puolustuksen kevyen ylipelaamisen johdosta voimaton, kun maalin edessä saatiin heittää poikkisyöttö. Siitä ykkösellä kiekko reppuun ja niinpä ajassa 10.18 tilanne 0-1. Tasoitusta päästiin hakemaan ylivoimalla, kellossa tuolloin 12.47. Mylly pyöri taas todella hyvin. Lähes koko kakkosen ajan pidettiin kiekkoa, mutta vaikka pari paikkaakin saatiin rakennettua, ehkä niissä parhaissa syötöissä kiekko hiukan pomppi. Tai no, eihän ne silloin ollut parhaita syöttöjä. Joka tapauksessa tasaviisikoin jatkettiin viimeisen vitosen merkeissä. Niklas Appelgren pääsi laukomaan suoraan aloituksesta, mutta johonkin koipiin se osui. Sitten oltiinkin alivoimalla, kun Edelmannin avaus lähti sen verran räväkästi, että otti korkeutta vielä Mustakarin kohdalla. Nyt ei vieraiden ylivoimalla tosin ollut mitään eväitä ja viimeiselle minuutille lähdettiin tasaviisikoin, ilman tilastomerkintöjä. Summeri pelasti katsojat, nimittäin kyllähän jouluruokien jälkeen rehellinen urheilumakkara maistuu hyvälle.

Toinen erä alkoi huomattavasti vauhdikkaammin kuin ensimmäinen. Avausminuutilla jo molemmilla tekopaikka, eikä touhu aivan heti näyttänyt rauhoittuvan. Jostain ilmestyi kiekko Jesse Huhtalan lapaan, kun ukko luisteli vieraiden maalille. Tilanne yllätti hiukan tekijääkin ja niinpä ei maalia. Tästä hetki ja oltiin taas alivoimalla. Tätä kesti tällä kertaa alle puoli minuuttia, kun jälleen vierailijalla hiukan liikaa sykettä. Maila naamaan ja kohti boksia. Tasavajaalla pelailu oli puolin ja toisin varsin sekavaa, eikä muutaman sekunnin ylivoimakaan tuottanut muuta kuin Nico Lehdon painavan taklauksen. Mutta sitten helähti. Tasoitusmaalin iski ajassa 27.01 Mikko Virtanen. Syöttöpisteille Jesse Koskelo ja Huhtala. Heti maalin jälkeen kotipäädyssä pientä hässäkkää, maalikin pois tolpiltaan, mutta ei muuta. Mainoksille mentiin siten, että jääkaapilla käynnin jälkeen oltiin ylivoimalla. Ja kyllä mylly lähti taas hienosti käyntiin. Nyt rakennettiin hyvä laukaisupaikka poikkisyöttöön, jonka tosin valkopaita blokkasi. Sen verran huonossa asennossa tosin, että hiukan saattoivat nivelsiteet ja varpaat vaihtaa paikkaa. Heti täyttymyksen hetkellä surffaili valkopaita nokikkain Edelmannin kanssa, mutta tästä nosto yli maalin. Tilanne kuitenkin jatkui ja kun kerran saa liukua, niin kyllähän kaveritkin pelata osaa. Vanhanaikaisella tilanteeksi 1-2, kello pysähtyi aikaan 31.20. Tästä heti maalipaikka kotijoukkueelle, eli ei mitään lamaantumista onneksi. Hetki mentiinkin päästä päähän sellaista kyytiä, että pieni katko oli paikallaan. Vitonen ennen loppua saatiin taas ylivoimaa. Nyt sitten meidän ukon maila nousi ja tasavajaalle mentiin jo kuuden sekunnin jälkeen. Hetki tästä ja bokseihin juttuseuraa salomonilla. Pahasta maskista heti laukaus, Edelmann edessä. Yleisö kannusti viheltäen, kun vieraat rakensivat volttilähtöä kuin raveissa konsanaan. Erikoistilanne ohi, tasaviisikot jäällä. Erää jäljellä kaksi ja puoli minuuttia, eikä tällä hetkellä saatu kyllä mitään onnistumaan. Kun vierasvahtikin otti pelin kenties ensimmäisen hallitun kopin, lähdettiin viimeiselle minuutille. Eikä ollut tylsä minuutti. Edelmannilta aivan loistava torjunta ja tätä seuranneesta purkuroiskaisusta Saku Kivinen läpiajoon. Ei maaleja. Vieraiden viimeiseen jäähyyn korjattiin muuten syyksi sukeltaminen, eli kyseessä se minun niin rakastama yhtälö tasavoimaisista jäähyistä näissä tilanteista. Pakko ottaa kahvia, että hermo tasaantuu.

Kolmanteen erään lähdettiin ainakin tunteella. Ensimmäiselle kymmenelle sekunnille tönimistä ja sitten punapaita jäässä, aloitustilanteen yhteydessä. Kyllähän siitä vieraille jäähy saatiin, eli heti saatiin loistava paikka tasoitukselle. Ensimmäinen tekopaikka tosin järjestettiin kaverille, kun kiekko pelattiin maalin edustalle, tyhjään tilaan. No, heräsipä Edelmannkin heti tähän erään. Ylivoima ei tuottanut tulosta ja tämän jälkeen mentiin pitkä pätkä aivan unessa. Sitten katseet kiinnittyivät Lehtoon joka haki valkopaitaisesta kiusaajasta jo tanssikaveria ihan tosissaan. Tällä välin muu poppoo rynnisti kohti meripäätyä ja tilanteeksi kirjattiin Appelgrenin toimesta 2-2. Aika 46.22. Talkoissa myös Ossi Ikonen. Ja jos maalista joskus saa energiaa, niin nyt Hermes kyllä koki pikalatauksen, nimittäin pelin hallinta siirtyi täysin kotijoukkueelle. Mainoksilta lähdettiin Motorheadin tahtiin hakemaan johto-osumaa, juuri sopivalla rynnäköllä. Nyt alkoi jo vierasvahtikin pyyhkiä hikeä otsaltaan. Pelissä oli aivan karmea vauhti ja kun valkopaidan loukkaantumisen johdosta peli pantiin poikki, katsoin kelloa. Erää jäljellä enää 04.28. Alivoima. Mutta kyllä oli tällä välillä mahtavaa lätkää. Vauhtia, tilanteita ja kontaktia, jota ollaan ehkä hiukan odoteltukin lisää. No niin, nykyhetkeen. Tämä alivoima pitää hoitaa, ehdottomasti, sen verran on vastustajalta nimittäin näyttöjä johtoaseman turvaamisesta. Edelmann kuolettaa kiekot varmasti ja purkukiekot lyödään reilusti pois alueelta. Hyvä resepti ja ollaan täysilukuisia. Lehdon ohitaklaus kuumentaa valkopaitaa ja tästä tuomari antaa salomonit. Viimeinen kakkonen menossa, pikku vääntöä, no joo, tasavajaalla pelataan. Hermespaine jatkuu ja vierasvahtikin jo alkaa huutaa tuomarille, kun peli ajautuu iholle. Varsinainen peliaika päättyy ja niinpä pistesarakkeeseen jo yksi osuma.

Puoltenvaihto ja jatkoajalle. Edelmannilta loistava pelinluku ja katkon sijaan kiekko peliin. Sitten vastustaja teki sen mitä ei kolmella kolmea vastaan saa tehdä, nimittäin kämmäs. Kapitän kiekolle, liukua, odotusta, malttia, kenties kerkesi jo miettiä pelin jälkeisen pizzan täytteet läpi. Kun sitten veskari päätti rynniä tilanteeseen, olikin jo myöhäistä. Pikku siirto vielä ja kiekko maaliin. Toinenkin piste Hermes-sarakkeeseen. Ajassa 61.22 siis tilanteeksi 3-2 a’la Jussi Nättinen, ei syöttäjää.

Olihan peli. Ensimmäiset minuutit vähän antoivat arveluttavan kuvan, mutta sitten mentiin. Loistavaa hokia vuoden päätteeksi. Ja erittäin toivottu voitto, sillä hiukan mollivoittoinen putki ei saa jatkua mahdottoman pitkäksi, eikä se jatkunutkaan. Edelmann pelivireessä, eli nyt meillä on kaksi toimivaa maalivahtia. Tästä on hyvä jatkaa. Ottelut jatkuvat heti ensi vuonna. Keskiviikkona 4.1.2017 vieraita saadaan Joensuusta, vastustaja jota vastaan on varsin monensekaisia tunteita koettu ja tuskin kylmäksi jäädään nytkään. Eli nastat jalkaan ja hallille. Vuoden ensimmäisen pelin yleisömääräksihän me saadaan tämäniltaista 728 silmäparia parempi luku, niin pysytään siltäkin osin sarjan kärkiporukoissa.

Tämän pidemmittä puheitta oikein sopivan railakasta Uuden Vuoden juhlintaa ja menestyksekästä kiekkovuotta 2017 kaikille hokifaneille. Ja muistakaa käyttää juhlinnan tuoksinassa suojavälineitä niin ei tuu vahinkoja. Kiitos tästä vuodesta, jatketaan kohta.

30.12.2016/ K

Ottelutilastot