Uutiset

HERMES – JOKIPOJAT OTTELURAPORTTI

2.12.2016

HERMES – Jokipojat 1 – 2 (ja) (0-0, 1-1, 0-0)
Joulukuun ensimmäinen perjantai, kotimatsi ja mahdollisuus päästä näyttäytymään kansallisessa mediassa. Pihalla hyvä pre-game tunnelma, camping tyylistä ruokakojua ja musiikkia. Siinäpä tälle illalle lisäporkkanoita saapua hallille. Nämähän tosiaan olivat vain porkkanoita lihakeitossa, sillä mitäs perustana olikaan?

Hermes-Jokipojat. Tähän ei lisättävää tarvitse, mutta ainahan lisämausteet tuovat vaihtelua, vaikka arki ei enää lumituiskun takia niin harmaa olekaan. Glögit sivuun ja asiaan nimittäin pisteitä, niitä olisi taas aika alkaa raapimaan. Hyvän putken jälkeen kotijoukkue on mennyt nollilla muutaman ottelun ja sehän piristää fania osallistumaan, kannustamaan, spekuloimaan. Siksipä tälle illalle odotusarvona on ensinnäkin nelinumeroinen pääluku ja tietysti sen mukanaan tuoma tunnelma. Jokunen loukkaantuminen ja sairastelu ovat hiukan kotijoukkueen rosteria säätäneet, mutta eipä hätää, kun tilanne käy tukalaksi otetaan A-junnut avuksi.

Ensimmäisenä jäälle savun keskeltä Juraj Holly, joka oli tänään vahtivuorossa. Koko valmennustiimikin näytti olevan tervehtynyt, myös huolto täyspäisenä kehissä. Pekka lateli avauskentälliset tuttuun konekivääritahtiin, mutta hyvin Loyals pysyi mukana, eli kaikki alkoi olla valmista. Avauskiekko ensin vielä jäähän ja sitten potkat liikkeelle. Hetken näytti että vieraat vievät, mutta sitten oltiinkin jo pahanteossa, eikä avausmaali ollut kaukana. Poikkisyötöstä hyvä laukaus kohti länkiä. Tässä vaiheessa kotijoukkue otti ohjat käsiinsä ja peliä vietiin, mutta varsinaisia maalipaikkoja ei saatu luotua. Laukaukset menivät ohi tai jäivät lihamuuriin. Viiden minuutin kohdalla päästiin ylivoimalle ja ja kymmenen sekunnin kuluttua vierasboksiin komennettiin toinenkin valkopaita. Viidellä kolmea vastaan. Näistä pitää tehdä maali, aina. Ensimmäisen tilanteen purussa auttoi pleksin luoma ihmepomppu. Sitten mylläkkä jossa hetkeen ei kukaan tiennyt missä kiekko oli, mutta tuomari näki olennaisen, se ei ollut maalissa. Tasaviisikoille ajauduttiin ilman maaleja. Omassa päässä hieno pakki-pakki syöttö, tosin vastaanottajana olikin vastustajan hyökkääjä. Tästä tilanne, josta kiekko ei tosin ajautunut edes Hollyn torjuttavaksi, mutta pieni säikähdys kuitenkin. Mainoksille mentiin Hermesjäähyn tiimoilta. Reilun minuutin vieraiden mylly jauhoi ja tuotti hyviä tekopaikkoja, Holly kesti ja sai viimein katkon aikaiseksi. Halli oli muuten alivoimalla aivan hiljaa. Ennen täyttymystä luotiin alivoimalla hyvä paikka, mutta vierasvahti selvitti tämän. Takaiskua ei kirjattu, eli tasaviisikoin mentäisiin kenties jäljellä olevat kahdeksan minuuttia. Nyt painoi vierasjoukkue päälle ja Holly torjui milloin patjalla, milloin kilvellä, mutta torjui mikä on pääasia. Daniil Fursa haistoi hyvin blokkaamansa laukauksen ja kirmasi hyökkäykseen. Nyt mentiin päästä päähän ja peli alkoi näyttää siltä mitä se melkein aina Jokipoikien kanssa on ollutkin. Sitten kaverilta vuorostaan harhasyöttö, mutta tällä kertaa veto ohi maalin. Oman pään aloitusvoitosta rakennettiin todella nopea hyökkäys, mutta riparikiekkoon ei saatu kunnon osumaa. Tästä vuorostaan heti tilanne toiseen päähän. Karmea tempo, onpa ihme ellei kohta jompikumpi sekoa vaihdoissa. Vierailla oli ainakin viisitoista ukkoa jäällä, mutta sen verran taisivat olla vaihtoalueella tai muuten vain poissa pelistä ettei tätä puhallettu. Ensimmäinen erä päättyi maalittomana. Sen verran vauhtia oli pidetty, että ilman lisätankkausta ei selviäisi, eli kohti eväsjonoa matkamme käy.

Toinenkin erä aloitettiin pitkällä. Sitten maila naamaan ja meille yv. Tiukkaa oli ja niin tämäkin kakkonen mentiin ilman merkintöjä. Jokunen torjunta vierasvahdille, ei muuta. Sitten meinasi Miika Franssilan viivasta toimittama kiekko kääntyä jo yläpesään, mutta hitusen ohi loppujen lopuksi tämäkin. Samu Markkula laidasta sisään, mutta mailan rikkoutuminen leikkasi laukauksesta parhaan tehon. Kotijoukkue jatkoi ja seuraavassa rynnäkössä oltiin oikein porukalla alueella, mutta kiekko pysyi vielä sitkeästi viivan väärällä puolella. Kahdeksan minuutin kohdalla saatiin jo mones ylivoima, nyt saisi alkaa jo tilastomatematiikankin perusteella verkko heilua. Puntit tasoittuivat kotijoukkueen jäähyn myötä ja kentälle tuli tasaisesti lisää tilaa. Sitten paikat hetkeksi sekaisin, kaveri köpötteli tekopaikalle ja tilanne 0-1. Kello pysähtyi aikaan 29:39. Vieraiden hetken ylivoima ei tuottanut tulosta ja tasaviisikoin lähdettiin hakemaan tasoitusta. Hermes painoi kaasua. Hieno hyökkäys, kiekko jo tolpassa. Jännä miten tänään erät toistivat toisiaan, nimittäin nytkin mainoksille mentiin, kun kotijoukkueen peluri luisteli jäähyaitioon. Aloituksesta karkumatkalle Kapitän ja Niklas Appelgren. Hetken jo vierasvahti luuli, että nou hätä, mutta selän takaa kiekko löydettiin ja keskellehän siitä mentiin. 36:51, tilanne 1-1. Maalintekijänä Jussi Nättinen (kuvassa), tehoilla myös Appelgren ja Samuel Sikstus. Ja lisää tulee, Jokipojat jäähylle. Siirretyn rangaistuksen aikana taas kaksykkönen, mutta tällä kertaa ei merkintöjä. Tasanelikoilla Hermes vei ja nyt jäi pari kakkosta puhaltamatta, mutta menköön. Sitten oltiin vajaa 40 sekuntia ylivoimalla. Markkula taiteili kiekon alueelle ja niin vain saatiin mylly käyntiin. Joukkueet täysilukuiset, viisi minuuttia erää jäljellä. Vauhdilla mentiin ja kun ei katkoja paljoa puhalleltu, lähdettiin erätauolle. Ennen taukolimsaa täytyy sanoa vielä, että kyllä meidän molari antaa kovia ja tarkkoja syöttöjä. Siitäpä junnumolareille hiukan mallia, ettei siellä tarvi toimettomana seisoskella vaan mukaan peliin vaan rohkeasti.

Kolmannen erän alkajaisiksi iloinen tiedotus, katsojamäärä 1053. Mahtavaa. Kun tähän lisätään TV2 katsojat, niin johan on K-rauta Dream Builder Areenan tunnelmaa seurannut iso joukko jääkiekon ystäviä. Tätä olikin hyvä juhlistaa Blackhawksien maalilaululla ja sen jälkeen myös täällä keskittyä taas olennaiseen. Hermes avasi vahvasti, mutta sitten olikin jo Holly tulituksen kohteena. Tai varmaan ne maaliverkkoa kohti yritti, mutta Juraj oli edessä. Tästä mentiin pari minuuttia ihan kotijoukkueen tahdissa, jonka katkaisi jäähy. No, edellisenkin kerran tehtiin alivoimalla, miksei nytkin. Ensimmäisen minuutin aikana kaverin pari vetopaikkaa blokkasi Nättinen. Toisella minuutilla vieraat eivät saaneet mitään aikaiseksi, mutta heti täyttymyksen jälkeen oli taas käsi pystyssä ja jatkettiin alivoimalla. Ekan minuutin jälkeen laukaus pahasta maskista, tolppa. Toisella minuutilla ei merkintöjä. Joukkueet täysilukuiset ja mainoksia kehiin. Peliaikaa jäljellä kutakuinkin erän puolikas. Laidan kautta valkopaita läpiajoon, kiekko ohi maalin, mutta pienen törmäilyn seurauksena Holly hetken jään pinnassa. Ei jäähyjä ei vaihtoja, jatketaan. Sitten se jäähy tuli, paikko tai ei, mutta meille sauma. Ylivoima on tosin tänään ollut hiukan vaikeaa, eikä ainakaan ensimmäisellä minuutilla saatu kuin kiekko alueelle. Toisen minuutin lopuksi valkopaita läpiajoon ja nyt oli kyllä huitomisjäähy lähellä, mutta vain lähellä. Maalipaikkaa ei kuitenkaan syntynyt ja tasaviisikoin lähdettiin viimeiselle vitoselle. Kovasta, pitkästä paineesta jouduttiin pitkälle. Tähän reagoitiin ja aikalisällä haettiin lisää happea. Toimiva ratkaisu, peli keskialueelle ja saatiin tuoretta reittä hapotettavaksi. Kolme minuuttia ja Henri Limma tällää, vierasvahti torjuu. Sitten rynnii Jokipojat kohti uimahallin päätyä ja maalilla on hetken kaikki paitsi vastustajan molari. Loppujen lopuksi kiekko kuitenkin kotivahdin sylissä ja hetken päästä erän viimeinen kakkonen jo käynnissä. Sitten vuorostaan vieraat sähläsivät pari helppoa pitkää ja vielä oli hyvä sauma hyökkäyspään aloituksesta naulata. Viimeiset sekunnit pelattiin vieraspäädyssä, mutta tänään ei 60 minuuttia riittänyt.

Jatkoaika. Viisi minuuttia, kolme ukkoa per puoli. Tänään riitti minuutti ja 16 sekuntia. Niin vain tarkka laukaus yllätti kotivahdin ja vieraat veivät lisäpisteen. Kyllä Mestis on parhaimmillaan todella tiukkaa jääkiekkoa, eikä ilmaiseksi saa mitään. Matka jatkuu Hermeksen osalta jo huomenna lauantaina Iisalmeen. Keskiviikkona 7.12. Kokkolaan saapuu LeKi ja perjantaina 9.12. Kiekko Vantaa. Joulutaukoa kohti siis aika tiiviissä pelirytmissä, mutta me jaksetaan, eli nyt pieni palauttava, vähän viikonloppua ja keskittyminen kohti keskiviikkoa.

2.12.2016/ K

Ottelutilastot