Uutiset

ENNAKKO: KOVAKUNTOINEN K-VANTAA VIERAAKSI – PAAVILAINEN PALAA KOKOONPANOON

9.12.2016

Hermes – K-Vantaa tänään K-rauta Dream Builder Areenalla kello 18:30.

Kokkolan Hermes pelaa viikon toisen kotiottelunsa tänää ja vieraaksi saapuu perinteikäs ”Divariseura” K-Vantaa. Kotijoukkue Hermes lähtee otteluun katkaisemaan tappioputkea kun taas vastustaja K-Vantaa haluaa jatkaa sarjan kovakuntoisimpana joukkueena.

Kotijoukkue pelasi keskiviikkona kotiottelun LeKiä vastaan ja vasta ottelun viisi viimeistä minuuttia toivat ratkasiun, sillä LeKi teki voittomaalin silloin ja sinetöi ottelun 1-3 lukemiin tehtyään viimeisen tyhjään maaliin. Hävitty ottelu oli kotijoukkueelle jo seitsemäs peräkkäinen, vaikkakin seitsemästä ottelusta kolme on mennyt jatkoajalle ja sitä kautta yksi piste jokaisesta. Hermes on joka ilta pelannut pisteistä tasaväkisesti, mutta tänään joukkue haluaa varmasti näyttää kotiyleisölle mitä tarkoittaa kun pisteteistä aletaan tosissaan taistelemaan. 

Kotijoukkueen hyvä alkukausi on antanut kuitenkin työrauhan, sillä kaikki tietävät mikä potentiaali joukkueen sisällä on kun se saadaan sieltä taas jokaiseen vaihtoon ja jokaisen kentällisen tekemiseen. Sairastuvalla hetken ollut Antti Paavilainen palaa kokoonpanoon ja vastaavasti Daniil Fursa ei ole tällä viikolla mukana, sillä hän sai kutsun Viron maajoukkueeseen ja on edustamassa maataan tällä hetkellä. Lisäksi Mikael Edelmann ja Matias Kinnunen ovat edelleen sivussa, mutta muuten joukkue on terve ja iskukykyinen illan otteluun. Hermeksen pörssikärkenä jatkaa Miika Franssila ja maalinsuulla Juraj Holly.

Vierailija K-Vantaa lähtee otteluun kaksi edellistä peliä voittaneena kun edellinen tappio tuli 2.12. JYP- Akatemian vieraana jatkoajalla. K-Vantaa voitti sitä ennen juuri Hermeksen kotikaukalossaan niukasti 4-3. Joukkueet kohtasivat myös aiemmin syksyllä Vantaalla ja siinä ottelussa Hermes oli parempi maalein 1-4. K-Vantaan paras pistemies on Toni Leinonen 6+16=22. Maalivahdeista Jokerit- laina Jani Kautto on pelannut enemmän kuin Aaro Peltonen.

TIESITKÖ ETTÄ…

K-Vantaa ei tee yhteistyötä minkään liigaseuran kanssa vaan KHL- seura Helsingin Jokereiden kanssa. Jokereiden sopimuspelaajista Vantaalla ovat tällä kaudella pelanneet maalivahti Jani Kautto, puolustaja Juho Rautanen ja hyökkääjät Frank Gymer ja kaksoset Atte ja Miro Mäkinen.

SEURAA HEITÄ!

#4 SEVERI KUNTSI, HERMES

-Tärkeä osa joukkuetta niin kentällä kuin pukukopissa. Viime otteluissa johtanut kentällistä, jonka pelistä huokuu tunne. Kun ”Kuntsit” painavat pelin hyökkäysalueelle, päättyy tilanne usein pikku hässäkkään maalinedustalla. Napsu vielä siitä niin roskat on roskiksessa.

#44 NICO NURMIKANTA, K-VANTAA

-Pelannut hienon alkutalven ja noussut joukkueen pakistossa johtavaan asemaan. Hyvät kiekolliset ratkaisut ja puolustuspelin kehitys on tuonut tällä kaudella 4+6=10 pisteet ja teholukeman +10.