Uutiset

ENNAKKO: HERMES – ESPOO UNITED LAUANTAINA 17:00

16.12.2016

Espoo United ensimmäistä kertaa Kokkolassa!

Kokkolan Hermes kohtaa Espoo Unitedin ensimmäistä kertaa kotikaukalossa K-rauta Dream Builder Areenalla. Ottelu on myös ensimmäinen kautta historian joukkueiden välillä Kokkolassa.

Espoo United on aloittanut sarjan odotuksiin nähden vaisusti, sillä viime kauden jälkeen Bluesin raunioista rakennettu Espoon ylpeys on tällä hetkellä karsijan paikalla Mestiksessä. Espoossa on olosuhteet, juniorityö ja asukasluku liigatasoa ja siitä syystä tulosta odotettiin myös Mestiksessä heti kauden alusta. Kauden alku on ollut kuitenkin vaikea ja varsinkin viime ottelut ovat sujuneet heikosti, sillä kuusi viimeistä ottelua United on hävinnyt. Tämä viiko toi tappiot kotikaukalossa sarjajohtaja SaPKolle ja perjantaina IPK:lle. Kokkolaan matkaava miehistö on sarjassa sijalla 12 eli karsijan paikalla Suomi-sarjaan ja kun joukkueen kokoonpanosta löytyy Liiga- ja Mestis-kokemusta mm. Kim Hirschovitsin, Janne Kivilahden, Jiri Veistolan, Juha Tarkkasen, Jimi Santalan sekä veljekset Felix sekä Wiktor Westermarkin muodossa niin ei Espoossa olla varmasti tyytyväisiä tilanteeseen. Nuoret Emil Oksanen, Valtteri Lipiäinen ja Oskari Uomala ovat vahvaa espoolaista tulevaisuutta. Joukkueen mukana on myös Hermeksessä alkukaudesta pelannut Sport- puolustaja Jesse Väkelä sekä kahdessa viime ottelussa lainalla ollut maalivahti Rasmus Rinne.

Kotijoukkue Hermes lähtee otteluun kahden ottelun voitot allaan kun viime kotiottelussa kaatui K-Vantaa ja keskiviikona vieraskaukalossa LeKi Lempäälässä. LeKin kaadossa kunnostautuivat keskushyökkääjä Mikko Virtanen (1+3) ja hienon pelin maalinsuulla pelannut Juraj Holly. Kahden tehopisteen iltaa viettivät myös Joonas Huovinen sekä Samu Markkula. Mainittavaa on myös ykköspakkiparin hyvä peli sillä Ossi Ikonen  Nico Lehto puolustivat +2 tehotilastolla, tätä Hermes tarvitsee myös lauantai iltana, eli onnistumisia laajalla rintamalla. Lauantain kokoonpanoon odotetaan palaavaksi kapteeni Jussi Nättinen, Vaasan Sportista lainalta palaava Miika Franssila sekä kuntoutunut Matias Kinnunen.

TIESITKÖ ETTÄ…

-Espoo Unitedin seuratoimintaan kuuluu myös naisten jääkiekkojoukkue sekä koripallojoukkueet niin miehissä kuin naisissa. Joukkueet pelaavat ottelunsa Espoon Metro- areenalla, joka toimi viime kaudella Espoo Bluesin kotihallina Liigassa.

SEURAA HEITÄ!

#35 JURAJ HOLLY, HERMES

-Pelasi erittäin vahvan ja tasapainoisen pelin keskiviikona Lempäälässä. Viime kotiottelussa voitto K-Vantaasta. Haastaa kuntoutuvan Mikael Edelmannin tosissaan kevään minuuteista.

#38 MIKKO VIRTANEN, HERMES

-Myös vahva ja tasapainoinen esitys Lempäälässä. Tätä (1+3) Hermes tarvitsee useammin tulosyksikön keskushyökkääjältä, mikäli kotiedusta halutaan taistella kevätpuoliskolla.

#24 JANNE KIVILAHTI, UNITED

-Kahdella viime kaudella Hermestä edustanut liukas ja hyökkäysorientoitunut laitahyökkääjä palaa Kokkolaan vihollisen peliasussa. Pystyy tällä tasolla muuttamaan pelin kulun henkilökohtaisella osaamisella ja niitä pelaajia on tässä sarjassa vähän. IPK-pelissä laituriparina tälläkin kaudella Hermestä edustanut Felix Westermarck.