Uutiset

TÄNÄÄN VASTASSA KAJAANIN HOKKI

23.11.2016

Hermes kohtaa Hokin K-rauta Dream Builder Areenalla keskiviikkona 23.11. kello 18:30.

Hermeksen ottelut jatkuvat tänään jääkiekon Mestiksessä kotiottelulla Hokkia vastaan. Ottelu on kauden kolmas kohtaaminen, sillä kertaalleen Hokki on kohdattu niin kotona kuin vierasissakin. Molemmat ottelut ovat olleet maalin pelejä, joissa kotijoukkueet ovat ottelut voittaneet. Viimeisin kohtaaminen päättyi Kokkolassa Hermekselle lukemin 4-3. 

Vierasjoukkue Hokki on tasaisessa sarjassa sijalla 11. Joukkue on pelannut 21 ottelua ja saanut tilille 23 sarjapistettä. Hokki on pelannut sarjassa tasaisia otteluita, mutta suurin ongelma on ollut maalinteon tehokkuuden puute, sillä kajaanilaiset ovat onnistuneet 2.38 keskiarvolla ottelua kohden maalinteossa kun kotijoukkue Hermeksen vastaava luku on 3.68.  Alkukaudesta Hokki nostettiin asiantuntijoiden papereissa sarjan ennakkosuosikiksi eikä Kajaanissa varmasti olla tyytyväisiä nykytilanteeseen. Hokki reagoi pelaajamarkkinoilla, sillä maalinsuulle hankittiin lainalle viime viikolla SaiPasta Frans Tuohimaa, joka pelasi molemmat revanssiviikonlopun pelit IPK:ta vastaan ja aloittaa tänään myös Kokkolassa. 

Kotijoukkue Hermes lähtee otteluun sarjassa sijalta 4. Joukkue oli erittäin nälkäinen viikonlopun revanssipeleissä ja RoKi kaatuikin hienosti molemmissa kamppailuissa. Hermes on pelannut tasaisen alkukauden, eikä pelillisiä vaikeuksia ole ollut yhdessäkään pelissä kuin korkeintaa erä pelin sisällä. Nälkää riittää varmasti myös Hokki-peliin, sillä ottelut ovat kahden pelaavan joukkueen tapahtumia eikä siellä odoteta vain vastustajan virheitä. Hermes on tehnyt sarjassa eniten maaleja ja vaikka Hokki on asian kanssa tuskaillut löytyy joukkueesta potentiaalia korjata asia. Hermes lähtee otteluun täydellä miehityksellä ja viime ottelussa A-nuorista nostettu Henri Limma jatkaa myös kokoonpanossa. 

TIESITKÖ ETTÄ…

Sekä Hermeksen että Hokin sisäistä pistepörssiä johtaa puolustaja. Hermeksen kultaista kypärää ottelussa kantaa Miika Franssila 2+20=22 ja Hokilla Risto Mattila 4+11=15.

 

SEURAA HEITÄ!

#19 Jussi Nättinen, Hermes

– Joukkueen kapteeni johtaa kentällistään tehokkaasti. On noussut sisäisessä pörssissä laiturinsa Niklas Appelgrenin rinnalle 18 tehopisteellä.

#21 Jesse Huhtala, Hermes

– Johtaa kentällisensä peliä keskikaistalta tyylikkäästi. Hyökkäysvoimaiset Laiturit Joonas Huovinen ja Antti Paavilainen saavat pelata vahvuuksillaan kun keskellä on tasapainoittava keskushyökkääjä. Viikonloppuna molemmissa peleissä maali RoKin verkkoon.

#15 Samu Markkula, Hermes

– Laitahyökkääjän liikkuminen ja liikenopeus on nyt Mestiksen vaatimusten mukainen ja kun siihen yhdistetään pelaajan taidot ja ymmärrys pelistä on paketti mukavaa seurattavaa.

#9 Teemu Huttu, Hokki

– Huttu tekee paluun viime kauden kotihalliin. Viime kaudella Hermeksessä 35 pistettä ja nyt Kajaanissa neljään peliin yksi tehty maali. On ollut alkukauden loukkaantuneena ja hankittiin Kajaaniin keskushyökkääjäksi kun Kokkolassa pelipaikka oli laidassa.