Uutiset

HERMES – HOKKI 0 – 1 (ja) (0-0, 0-0, 0-0)

23.11.2016

Keskiviikon iltapalaksi oli saatu vieraita Kajaanista. Edellinen kohtaaminen Kokkolassa oli numeroiden valossa tiukka. Sen jälkeen varsin eri tahtiin kautta eteenpäin tarponeet joukkueet olivat sarjasijoituksissa neljäs ja yhdestoista.

Toinen kotiedussa kiinni, toinen takaviivan alla. Eli panosta molemmilla, etenkin kun huomioidaan että Hokki kuuluu niihin vanhoihin rakkaisiin vastustajiin. Rosterissa ei mitään maagisia muutoksia edelliseen otteluun ja mitäpä sitä muuttelemaan, kun vastustajat on paperia illasta toiseen. Hermes muuten tällä hetkellä eniten maaleja tehnyt joukkue, eli kyllä hyökkäyspään touhu on paitsi viihdyttävää, myös tehokasta. Ja nyt kun tilastoilla mässäillään, niin rangaistusminuutteja meillä vähiten. Eli tässähän pari totuutta vahvistuu, boxista ei voiteta pelejä ja maalit lasketaan. No joo, mennääs jäälle taas.

Vahtivuorossa jatkoi Mikael Edelmann. Hermes jäällä ja kello käy, eikä vieraita näy. Vihdoin saatiin vieraskopissa pillimehut juotua ja päästiin aloittamaan. Vajaa 20 sekuntia ja kansa hiljeni, kun Edelmann hiukan pomputti lerppukiekkoa. Löysi sen kuitenkin ennen kuin varsinaista vahinkoa pääsi tapahtumaan. Jos edellinen vieras oli kuin pikkukakkosen jäljiltä unilelu kainalossa, niin nyt oli eri meininki. Ilmeisesti pienen haverin johdosta vaihdettiin puolentoista minuutin jälkeen kotimaalille Juraj Holly (kuvassa). No niin, tänäänhän tapahtuu. Ja alkoihan se Hermesjalkakin liikkua. Ylivoimalle päästiin ajassa 03:40, mutta vaikka hyvin taas saatiin ruletti käyntiin, ihan maalille asti eivät vielä kiekot jaksaneet. Peli jatkui varsin tasaisena ja Hollyn torjunnan jälkeen katseltiin vähän mainoksia. Tasaisen pelailun lomassa unohtui kotijoukkueelta hiukan liikaa ukkoja jäälle ja tämänhän linjurit poimivat pois eli vuorossa alivoimaa. Kyllä oli jäätävää erikoistilannesuorittamista kotijoukkueelta. Karvauksen liike ja ajoitukset estivät valkopaitojen rakentelun aivan alkuunsa, eikä Hollyn tarvinut puuttua peliin kertaakaan. Sillä tavalla.

Toisen erän alkajaisiksi Miika Franssilan läpiajoa esteltiin vääryydellä ja siitä palkintona kotijoukkueelle ylivoimaa. Tehkääs ny maali niin saadaan vähän avata ääntä. Nyt oli puolestaan vieraiden alivoima hyvää ja niinpä varsinaisia tekopaikkoja ei avautunut vaikka kiekossa koko ajan oltiinkin. Ylivoiman jälkeen veti Kapitänin kenttä sitten sellaisen vaihdon, että vierasaitiosta jouduttiin osaa porukkaa huhuilemaan, jotta osasivat takaisin. Samalla temmolla jatkettiin seuraavaan vaihtoon ja palkintona tästä toinen ylivoima. Sitten epäselvä paitsiovihellys hiljensi hetkeksi stereotkin, mutta tästäkin toivuttiin ja taas mentiin. Nyt ylivoima rakensi paikkoja, yhden jopa varman maalin, jossa pitkään poikkisyöttöön saatiin ykkösellä hyvä laukaus. Tähänkin vierasrysää vartioiva Frans Tuohimaa tosin kerkesi. Joukkueet täysilukuisia, hetken luistelut ja mainoksille haukkaamaan happea. Hereillä oli onneksi Hollykin, nimittäin omalla alueella maalia kohti syöttelystä voi kiekko ajautui yllättäen torjuttavaksi. Eipä sillä, ihan oikeitakin laukauksia tuli hoidettavaksi tasaiseen tahtiin. Kello kulki vauhdilla ja samoin Hokkijalat, kun pääsivät 3-1 hyökkäykseen. Ratkaisuna tosin päätön ohilaukaus ränniiin ja keskialueelle. Tämän perään kuitenkin hiukan pitkäksi venähtänyt hapotus omissa, purkupitkä ja taas oli valmennus hereillä. Tähän aikalisä niin ei kaveri pääse intoilemaan, kenties pukukoppimaalin tiimoilta. Eikä päässyt, sen sijaan kotijoukkueen avausmaali oli jo varsin lähellä, kun kiekko hiukan hukkui vierasvahdin suojuksiin, mutta juuri sen verran ettei kaivamalla irronnut. Tästä pienet tönimiset, mistä ei onneksi annettu minuutteja. Viimeisen minuutin Hermes painoi päälle, mutta niin vain tällekin tauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Molemmat joukkueet tulivat kolmanteen erään hyvällä jalalla. Alkajaisiksi pistettiin linjuriakin seinälle taklaustilanteessa, mutta hienosti raitapaita kesti. Jos aiemmat erät olivat kuluneet nopeasti, nyt mentiin jo alle 20 minuutin tahtia ja vieläpä melkein ilman katkoja. Tämä näkyi etenkin vieraiden otteissa välillä varsin persoonallisissa oman alueen ratkaisuissa. Se ettei täältäkään tahdo saada sanaa suusta, kertoo myös siitä, että pelissä tapahtui koko ajan. Eli ei tässä mitään keskialueen neppailua harrastettu. Erän puoliväli ylitetty ja Hermeksen hallintaahan tässä nyt mentiin. Kun reilu vitonen jäljellä, jäi Hokkipeluri jäähän makaamaan. Tästä pelikatko, verinaarmun esittelyä, tuomaripalaveri ja peli käyntiin täyspäisinä, eli ei merkintöjä. Hyvä kotipaine jatkui. Aina välillä vieraatkin toki pääsivät kiekolle. Yksi vauhtikone pysähtyi hyvää peliä pelanneen Samuel Sikstuksen tylyyn niittiin ja Holly hoiti loput. Kolmisen minuuttia jäljellä, kun vierasmaalilla pientä kähinää. Tästä pikkukakkoset molemmille ja neljä-neljä miehityksellä eteenpäin. Yksitoista sekuntia pelattiin ja jäälle tuli lisää tilaa kotijäähyn muodossa. Hokki aikalisä, tässähän niiden tarvis iskeä jos meinais. Lähelle maalia pelasivat vieraat ensimmäisen paineen. Poikkisyöttö, laukaus, hyvä blokki ja perään Hollyltä jälleen mallikasta toimintaa. Toinen yv-minuutti käyntiin ja nyt kerättiin mustelmia. Jäähyt loppuivat, Hokki painoi päälle ja vielä 8 sekuntia ennen summeria joutui kotivahti riehumaan ihan tosissaan. Varsinainen peliaika 0-0. Jossain pelissä tämä voisi olla tylsää, harvemmin lätkässä, eikä tänäänkään.

Jatkoaika, eli viisi minuuttia 3-3 miehityksessä. Ossi Ikonen ja Holly juonivat ennen aloitusta jotain, kenties nähtäisiin läpisyöttö vikkelälle pakille. Hokki vei kuitenkin aloituksen ja aloitti ensimmäisen rallin. Ikonen kiekonriiston kautta läpi koukkusateeseen ja siirretyn rangaistuksen päätteeksi rankkari. Tuohimaalla länget kiekkoa nopeammat ja niinpä jatkettiin pelaamista. Aloituksesta kiekko Franssilalle, kova laukaus naamarin kautta vierasvahdin haltuun. Sitten paha merkkausvirhe, valkopaita läpi, mutta Holly selvitti. Huh huh. Pumppu parka, no ei tätä enää kauaa kestä. Pienen sekaannuksen jäljiltä vastustajalle toinen läpiajo, josta ei enää erehdytty. Loppu.

Piste meille, kaksi Hokille, jolle myös kauan kaipaamansa vierasvoitto. Olihan peli. Ja ennen kuin syke laskee, isketään perjantaina taas hokkarit jäähän, kun vieraita saadaan Heinolasta. Tuota peliä kannattaa tulla katselemaan, sillä tästä illasta jäi varmasti kulmahampaat kotijoukkueella esille.

23.11.2016/ K

Ottelutilastot