Uutiset

JYP AKATEMIA – HERMES RAPORTTI

22.10.2016

JYP Akatemia – HERMES 2 – 3 (rl) (0-1, 1-1, 1-0)

Hyvässä kiidossa oleva Hermes matkusti lauantai-iltapäivän peliä varten Jyväskylään. Ottelu olisi sikälikin mielenkiintoinen, että joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäin, pisteen erolla, samalla ottelumäärällä, välissä kotietuviiva. Isäntäjoukkue ei ollut perjantaina pelannut, vierailija sen sijaan, kuten muistetaan, mutusteli sarjakärjen välipalaksi.

Maalilla jatkoi Juraj Holly. Peli alkoi hyvällä vauhdilla, mutta tekopaikkoja odoteltiin pitkään. Ensimmäinen vaaran paikka tuli, kun kotijoukkue pääsi 4-1 hyökkäykseen. Tämän Holly selvitti. Kotivahtina muuten tänään Veini Vehviläinen, eli tuskin aivan helpoja maaleja kumpaankaan päähän tehtäisiin. Valkopaitainen vierailija kaivoi otteen pelistä itselleen ja kun päästiin ylivoimalle ote kiristyi. Pitkän pyörityksen jälkeen Ondrej Mikula löi paluukiekon sisään sellaisella voimalla, ettei ollut mitään epäselvää mitä oltiin tekemässä. Syöttäjinä Niklas Appelgren ja Kristian Kangas. Peliä pelattu 13.31 tilanne 0-1, Pari minuuttia ennen erätaukoa saatiin vielä kiekko tolppaankin ja tämän perään heti jäähy, jota jäi toiseen erään jäljelle 17 sekuntia.

Toista erää ei kauaa menty, kun vierailijat saivat toisen ylivoiman, jonka aikana osumaa ei kuitenkaan saatu aikaan. Jotenkin on ollut viime aikoina hienoa katsottavaa tuo Hermeksen ylivoima. Ollaan tilanteen päällä, pelataan rauhallisen varmaa myllyä, mutta reagoidaan nopeasti, jottei kaveri pääse kontrolloituihin purkuihin. Sen verran alkoi Hermeksen kyyti kiihtyä, että kotijoukkue oli pakotettu rikkomaan ja siitähän sitten saatiin taas ylivoimaa. Maalia ei tehty ja tämän jälkeen Jypillä oli lyhyt painevaihekin. Holly kuitenkin oli edelleen hereillä, vaikka aika vähällä liikunnalla oli saanut toista erää seurailla. Sitten vapautti Severi Kuntsi Paavilaisen vauhtiin ja tarkka laukaus löysi paikkansa yläputken alta, Näin. Tilanne 0-2, kun ottelua pelattu 32.00. Puoli minuuttia maalista ja taas Hermes ylivoima. Tietenkin kun menin ylivoimaa kehumaan, se ei enää tuottanut tulosta. No ei sentään omissakaan kolissut, eli annetaanpas sen paniikkinappulan vielä olla rauhassa. Eikä kotijoukkue vaisuudestaan huolimatta ihan telineissä suostunut olemaan vaan rankaisi Hermeksen oman pään merkkausvirheestä kaventamalla ajassa 35.42 tilanteeksi 1-2. Tästä tietysti Jyp sai hiukan lisää energiaa, mutta eipä valkopaitojenkaan ote täysin herpaantunut. Erä pelattiin loppuun tasaisissa merkeissä ja kohti kolmatta lähdettiin jääkaapin kautta, koska kyseessä on tällä kertaa yksin kotona tyyppinen etäotteluseuranta.

Kolmas erä lähti käyntiin sikäli hienosti, että jälleen oltiin ylivoimalla reilun minuutin pelailun jälkeen, jo viides kakkonen kotijoukkueelle. Tämän kaksiminuuttisen aikana numeroihin ei päivitystä. Ajassa 44.10 saatiin sitten vuorostaan jäähy, mutta eipä siinä alivoimalla ollut ongelman murentakaan. Sen sijaan heti alivoiman jälkeen kiekko pyöri sen verran lavan ympärillä, ettei sitä saatu toimitettua hallitusti mihinkään.Tämän käytti kotijoukkue armotta hyväkseen ja yllätti Hollyn toistamiseen. Tämä taas tarkoitti sitä, että peli oli ajassa 46.43 tasan 2-2. Seuraava vierailijoiden alivoima sai aloittaa urakkansa pari minuuttia myöhemmin, nyt ei tarvitsisi päästää suitsia käsistä. Kovaa mylläkkää Jyp sai ylivoimalla aikaan ja tästä koitui sitten 32 sekunnin ajaksi kahden miehen alivoima. Tuona aikana Holly esitti pari mallikasta torjuntaa ja niin oltiin vain yhden vajaalla. Kymmenen sekuntia ennen täyttymystä hiukan kyseenalainen rangaistus, mutta yhtä kaikki, kolmella mentiin hetki ja sen jälkeen jatkui jo varsin pitkäksi venynyt alivoimajakso. Kaiken kaikkiaan pyöreästi viisi minuuttia vajaalla söi varmasti energiaa, mutta onneksi peliaikaa oli vielä kuutisen minuuttia jäljellä. Viisikkopeli piti saada taas rullaamaan, mutta jalat alkoivat jo näyttää hiukan raskailta vai oliko se vain pienen ruudun tuomaa jännitystä. Onneksi vauhti vähän parani ja saatiinpas vielä mahdollisuus ratkaista peli, kun puolentoista minuuttia ennen summeria päästiin ylivoimalle. Upi otti aikalisän ja näin saatiin viimeiset kuviot verkkokalvolle, sekä kenties ratkaiseva lisälataus akkuihin. Maalia ei kuitenkaan tehty, joten edessä oli jatkoaika.

Viisi minuuttia lisäaikaa kelloon. Tästähän Hermes oli siis ylivoimainen 37 sekuntia. Tämähän tarkoitti 4-3 ylivoimaa, kun kyseessä jatkoaika. Ei maalia. Tasakolmikoin saivat molemmat joukkueet luotua paikkoja, mutta maalivahdit pitivät numerot muuttumattomina ja niinpä tämä ilta venyi rankkareihin asti. Piste jo molempien pussiin tässä vaiheessa.

Hermes aloittaa, kiekon taakse Samu Markkula, ei maalia. Jyp, puikoista tolppaan.

Niklas Appelgren, kiekko rystylle ja yläpesään. Jyp, myös kiekko rystylle, mutta ehei.

Miika Franssila, ei maalia. Jyp kolmas laukoja. Veiviä löytyy, mutta Hollyn pitkä ja nopea takajalka nappasi ekstrapisteen Kokkolaan.

Sillä tavalla saatiin tämä viikko pakettiin. Vähän ehkä vaikean sekava ottelu tänään, mutta lisäpiste toki maistuu. Tulevana perjantaina Kokkolaan matkustaa vieraita ihan Turuust asti. Mennäänpäs hallille ja jatketaan Hermeksen voittoputkea oikein isolla porukalla.

22.10.2016/ K