Uutiset

HERMES – HOKKI 4 – 3 (0-2, 3-1, 1-0)

5.10.2016

Kauden ensimmäinen härkäviikko alkaa kotikaukalosta keskiviikkona, vierailijana Hokki Kajaanista. Vanhan ja hiukan kuivahkon välikevennyksen mukaanhan nykysin kahden jiin Kajjaani oli ennen kolmen jiin Kajjjaani, mutta myivät yhden jiin Jojensuulle. Mutta se siitä.

Hermes oli edellisen kotipelin jälkeen käynyt hiukan reisussa, josta tuliaisiksi oli kaivettu jatkoaikavoitolla pisteitä Joensuusta. Maalin tappio sarjakärki SapKolle tarkoitti sitä, että sarjataulukossa sijoitus oli kohdassa 11, eli karsintaviivan alapuolella. Sijoituksesta ei voi muuta kuin todeta sen verran, että jos valita saa, niin ennemmin loppua kohden nousten kuin pudoten. Pientä liikehdintää rosterissakin, eli odotusarvo illan päätapahtumalle oli jälleen kohdallaan. Alkuarvion mukaan ainakin jalalla pitäis päästä haastamaan, koska kaverilla mukana vain 17 kenttäpelaajaa.

Kotijoukkueen vahtivuorossa Mikael Edelmann. Otteluisännän jälkeen kiekon pudotti päätuomari ja sitten mentiin. Kolmoskenttä kun pääsi irti, joutui kaveri jo koukkimaan ja siitähän tulee meille yv. Alkaapa varsin hyvin. Mylly lähti heti käyntiin, ensimmäinen veto tosin kärkikarvaajan nivelsiteisiin. Tämän jälkeen ei sitten ylivoimaa juuri huomannut ja niinpä oltiin jälleen täyspäisinä liikkeellä. Vieraiden ensimmäistä tilannetta rakenneltiin vasta reilun viiden minuutin pelin jälkeen, mutta se pyörittely keskeytyi kolmen punapaidan keskellä lyhyeen. Hermes sen sijaan loi paikkoja. Tilanteet suuntautuivat vieläpä kohti maalia ja silloinhan se kiekko rysään ennemmin tai myöhemmin löytää. Mainoksille mentiin, eikä kotivahdilla vielä yhtään torjuntaa. Oman pään aloituksesta pelattiin Ondrej Mikula laidalta vauhtiin ja napakka veto lähtikin kohti takatolppaa, mutta tämän vierasvahti selvitti tyylikkäällä kopilla. Saivathan vierailijatkin vihdoin erän puolivälissä pelivälineeseen sen verran kontaktia, että Edelmannkin joutui vihdoin torjuntatöihin. Hyvä niin, tylsäähän tuolla on kylmissään pöjöttää. Hiukan hätäisestä pakin ratkaisusta sai Hermes hyvän pyörityksen aikaan, mutta uhrautuvasti valkopaita ohjasi Ossi Ikosen lämärin säärystimellä päätyverkkoihin. Sitten avattiin Kristian Kangas läpi, ei maalia. Sanoinko jo että Hermeksen kolmoselta odotan isoa roolia? No näin kuitenkin on, mutta ensimmäisille tehoille pääsi vierailija. Vähän harmittomasta tilanteesta se taas lähti, mutta terävä laukaus upposi kotirysään ajassa 12.41 ja niinpä tilanteeksi kirjattiin 0-1. Hetken perästä oltiinkin sitten alivoimalla, näin se lätkäpelissä tilanne muuttuu äkkiä. Onneksi alivoima kesti ja nyt mentiin coast to coast. Pieni tauko tähän intoiluun, kun kotirysään liukui yksi punapaitakin tilanteessa jossa onneksi ei Edelmann loukkaantunut. Meno ei rauhoittunut, molemmat laittoivat ennen erätaukoa kaasun pohjaan. Kolmonen jäällä, kiekko tolppaan, pyöritys jatkuu, mutta sitten taklaus tulkittiin laitasellaiseksi ja puolentoista minuuttia jäi ensimmäiseen erään alivoimaa. Ahnaasti vieraat tulivat kohti uimahallia ja oman maalin edustalla pitäisi nyt hiukan lisätä kierroksia, etteivät aivan hypi silmille. Rännipurku jäi alueelle, tästä pientä pyöritystä ja pari tilannetta. Sitten ajassa 19.41 kiekko verkkoon ja tauolle pelitapahtumista huolimatta 0-2. Ai ei oo reilua? Onhan, tehdyt maalit merkataan, eli nyt Jykken mehukeittoa koneeseen ja kiekkoa vierasmaaliin.

Ja terävästi jumalrinnat lähtivätkin toiseen erään, mutta 24 sekunnin päästä oltiin alivoimalla. Ikonen katseli ilman mailaa tuomarin ratkaisua, eikä ollut muuten ainoa hallissa joka hivenen ihmetteli tuomiota. Ensimmäinen hyvä tilanne nähtiin kun Hermes pääsi kaksykköseen, mutta tämänkin vierasvahti selvitti. Sitten vieraiden ylivoima käyntiin ja pyöriikö kiekko ylärimaa pitkin, voi herranen aika, taas ottaa pumpusta. Joukkueet täysilukuiset, mutta vain hetken, sillä Hokki pelasi kuudella. Ja taas mylly heti käyntiin, mutta ensimmäinen maalille asti päätynyt laukaus merkattiin torjunnaksi Edelmannille, eli pääsi kaverikin yrittämään. Mylly jauhoi ja taas heti täyttymyksen jälkeen heilahti. Ajassa 24.53 iski Niklas Appelgren (kuvassa) Kapitänin eli niille jotka ei tiedä mikä se on, Jussi Nättisen syötöstä 1-2 kavennuksen. Hetikohta tämän perään rakensi kolmonen hybridillä tilanteen, mutta viivalta toimitettu laukaus osui Hokkilaiseen ja liiteli verkkoihin. Seuraavakin laukaus osui valkopaitaiseen, tällä kertaa mahaan siihen malliin, että jäi hetkeksi kiinni varusteiden uumeniin. Sen verran ilmeisesti ihohuokosiinkin tuli kontaktia, että varsin tuskaisesti peluri liukui vieraiden vaihtoaitioon. Mainosten jälkeen Hermes vei peliä siihen malliin, että Hokki joutui turvautumaan jopa paniikkipitkään. Ja sitten jaettiin taas rangaistuksia, kun valkopaita turvautui judoon. Väärä laji, kaksi minuuttia penaltia. Tällä kertaa ylivoima ei tuottanut tulosta ja niinpä viimeiselle seitsemälle minuutille lähdettiin tasaviisikoin. Ja taas kaveri kiristi otetta erän loppua kohti. Muutama laukaus kohti Hermesmaalia pahasta maskista. Nämä Edelmann selvitti, mutta sitten kiekko pelattiin pelaajakasaan ihan maalin edustalla ja niin vain kumipala osasi Hokkilapaan, joka löi sen maaliin. Aika 37.12 tilanne 1-3. Eikä tästä kauaa, kun kiekonmenetyksestä pääsivät vieraat jo yrittämään seuraavaa. Tämä kiekko kotivahdin puhelimeen ja lyhyt pelikatko. Taas laitettiin kotijoukkueenkin jalat liikkeelle ja nyt tiputti vierasvahti Tuukka Smura eteensä herkkupalan, josta Mikko Virtanen kiitti pysäyttämällä digitaalit aikaan 38.35.Tilanne 2-3. Syöttöpisteitä Nico Lehdolle ja Samu Markkulalle. Ja Hokkipäädyssä paine jatkui siihen malliin, että päästiin vielä erän loppuun ylivoimalle. Ja kyllä vain, 3-3 tasoitusta juhlittiin ajassa 39.12 Ripari osui tällä kertaa Niklas Appelgrenin lapaan. Tilannetta alustivat Kangas ja Mikula. Tärkeä maali, jonka jälkeen päästiin valmistautumaan siihen kolmanteen ja kenties ratkaisevaan erään. Se miten kotijoukkueella löytyi ruutia erän loppuun antoi kyllä osviittaa siitä, että kenties kaveri tippuisi kyydistä. Arvailua, jota ei kauaa tarvinut harrastaa.

Aiemmasta poiketen kolmannen erän vierailijat avasivat pirteästi. Ensimmäistä Hermestilannetta jouduttiin odottamaan aikaan 43.36 saakka. Silloin nähtiin vaarallisen kiekonmenetyksen tunnusmerkit täyttävä tilanne. Kiekko ajautui Markkulalle, joka jatkoi sen maalin edessä päivystäneelle Antti Paavilaiselle. Tilanne 4-3. Hokki jatkoi paineistusta, mutta aivan priimapaikkoja ei annettu. Sitten olikin meidän ykkösen vuoro pyörittää sen verran pitkä mylläkkä, että pitkän jälkeen oli vierailija pakotettu aikalisään. Hapokasta sano. Ja melkein heti tämän jälkeen mentiinkin mainoksille eli peli eteni ihan mukavaa vauhtia. Yhdeksän kaksikymmentäkahdeksan jäljellä, Hermes ylivoima. Naulan paikka. Ylivoimalla nähtiinkin melkein kaikkea, paitsi maali. Vierasvahti oli hetken ilman mailaa, kiekko lipui patjan alta ohi ja meinasipa Hokki päästä läpiajoonkin. Jäähyn jälkeen vieraat aloittivat kaamean rynnäkön, jonka Hermes vuorostaan katkaisi pitkän päälle aikalisällä. No niin, kellossa kuusi minuuttia ja kaikki vielä auki. Aikalisän jälkeen paine jatkui, mutta kotivahti piti kiekon maaliviivan oikealla puolella. Nyt oltiin jostain syystä omissa aivan pulassa, onneksi alkoi vähän kaverinkin ratkaisijoilla jalka painaa. Kaksi minuuttia ja Hermeksellä pitkästä aikaa kiekko hallinnassa. Appelgren raatoi yksinäisenä vieraspäädyssä arvokkaita sekunteja pois kellosta, tätä tarvitaan. Hokkimaali tyhjänä, viimeiset sekunnit ja tulihan ne pisteet sieltä.

Olihan taas trilleri. Työ palkittiin ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, nopeasti, nimittäin perjantaina Hermes käy Keuruulla ja heti lauantaina kotikaukalossa vastaan luistelee RoKi. Siis jo tulevana lauantaina ja silloinhan aloitetaan hiukan aiemmin, eli 17.00. Toki hallille kannattaa haahuilla jo hiukan etuajassa niin pääsee ottamaan etutikin tarjoiluista.

5.10.2016/ K

Ottelun tilastot