Uutiset

SARJAKÄRKI VIERAAKSI

23.9.2016

Hermes – JYP-Akatemia 23.9 kello 18.30 Dream builder areenalla

LÄHTÖKOHTA

Kotijoukkue Hermes lähtee haastamaan sarjakärki JYP-Akatemiaa kotikaukalossaan. Hermes on hävinnyt kolme ensimmäistä otteluaan kun taas JYP on voittanut kaikki neljä pelaamaansa ottelua, johtaa sarjaa puhtaalla pelillä ja 12 pisteellä. Hermes on pelannut ainoan kotiottelunsa KeuPaa vastaan mikä päättyi niukasti keuruulaisille numeroin 2-3. Ottelussa vierasjoukkueen maalivahti Roope Urpolahti oli työllistetty 31 torjunnan verran kun kotijoukkueen Mikael Edelmann selvisi 16 torjunnalla. Tasaisessa ottelussa maalivahtipelin lisäksi vierasjoukkue oli parempi erikoistilanteissa, sillä KeuPa teki kaksi maalia ylivoimalla Hermeksen onnistuessa kerran. Vierasjoukkue istui 9 kaksiminuuttista ja kotijoukkue 5. Hermeksen molemmista maaleista vastasi joukkueen paras pistemies Kristian Kangas. JYP on ottanut voitot Espoosta, Peliitoista, KeuPasta ja viimeisimpänä kotipelissä Jokipojista.

KOKOONPANOT

Hermeksellä ensimmäisen Mestis-pelin pelaa kuntoutunut puolustaja Samuel Sikstus. Vakuuttavasti Hokki pelissä pelannut Sport-laina Ville Saukko jatkaa ja Jesperi Viikilä nousee 13 hyökkääjän paikalta kolmosketjun keskelle. Severi Kuntsi on 13 hyökkääjä. Mikael Edelmann palaa maaliin.

JYP- Akatemialla on maalin suulla Dallas Starsin NHL-varaus Markus Ruusu. Hyvin pelannut ykkösketju LikolaStråkaPitkänen on valmis ratkaisuihin myös tänä iltana. Ykkösketjua johtaa 1998-syntynyt Muik- kasvatti Anton Stråka ja kakkosketjua myös 1998 syntynyt Jerry Turkulainen.

http://www.tilastopalvelu.fi/ih/index.php?option=com_content&view=article&id=8&gid=1916

SEURAA HEITÄ!

#15 ONDREJ MIKULA, HERMES

– Mikula osoitti merkkejä Kajaanissa että rytmi alkaa löytyä tähänkin sarjaan. Alusti Mikko Virtasen maalin hienosti ja oli muutenkin vaarallinen kiekolla. Mikula – Virtanen – Markkula jatkaa ja tänään odotetaan tulosta.

#30 MIKAEL EDELMANN, HERMES

– Edelmann on pelannut kolmesta tappiopelistä kaksi maalinsuulla ja aloittaa tänään. Viesti on valmennusjohdolta selvä – Edelmann on hankittu Kokkolaan ykkösmaalivahdiksi ja nyt on aika alkaa lunastaan niitä odotuksia. Viime kaudella yksi sarjan parhaista.

#34 MARKUS RUUSU, JYP- AKATEMIA

-Dallas Starsin NHL- varaus pelasi jo viime vuonna Akatemiassa. Nyt Veini Vehviläisen siirryttyä pysyvästi liigaan on Ruusulla selkeä ykkösveskarin leima otsassa. Vuoden vanhempana on taas mennyt eteenpäin ja Hermeksen täytyy pystyä tehostamaan maalille menoja ja maalinteon tukitoimia että Ruusu pystytään ohittamaan.