Uutiset

ROKI – HERMES 6–1 (1-0, 5-0, 0-1)

14.9.2016

KYLMÄ LÄHTÖ

Tästä se lähtee, kausi 2016-2017. Hermeksen osalta avausottelua varten piti laittaa tankki täyteen ja sitten kompassi osoittamaan pohjoiseen. Ennen Lapin reissua on kerennyt tapahtumaan vaikka ja mitä. Olettekin varmasti seuranneet joukkueen rakentamista ja harjoituspelejä, joten eipä mennä niihin. Mielenkiintoisista asetelmista kuitenkin uuteen kauteen lähdetään ja pelithän ne sitten loppuviimein kertovat missä mennään. Kun minäkin sain vihdoin ATK-kurssilta hyväksytyn www-diplomin, saatoin lähteä verkon kautta ihmettelemään Hermeksen otteita etänä. Mielenkiintoinen hyppäys nykyteknologian pariin, vaikka vanha koira ei uusia temppuja oppisikaan.

Kuten olettaa saattaa, peli lähti hiukan sekavana käyntiin, molemmin puolin. Pariin otteeseen joutui Edelmann jo venyttelemään, kun hiukan omissa hortoiltiin. Ylivoimalle päästiin vajaan viiden minuutin kohdalla. Ei maalia. Erän kuluessa Hermeksen karvaus piti RoKin aisoissa ja muutama maukas paikanpuolikaskin saatiin luotua. Varsinkin oikean puolen laiturit pääsivät punnertamaan maalille usein. Rokille kolmisen minuuttia ennen erätaukoa varsin kevyesti ylivoima ja sen kotijoukkue hyödynsi. Erän loppuun vielä selvitettiin puolen minuutin alivoima, jonka jälkeen tauolle.

Toisen erän alkuun pelattiin alivoima loppuun. Sitten alkoi ropisemaan. 23.58 näytti kello, kun Karhula otti aikalisän. Tilanne kirjattiin tuolloin jo 3-0. Ajassa 24.32 tilanne 4-0. Okei, toiset erät ovat olleet perinteisesti joskus aika heikkoja, mutta harvoin sentään tällaista erän alkua on nähty ja hyvä niin. Ylivoiman avulla tarjoutui mahdollisuus päästä peliin mukaan. Kello tuolloin kutakuinkin erän puolivälissä. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Kenties erän alun shokkihoito painoi mieltä, koska ei oikein mikään tuntunut toimivan. Sitten oltiinkin alivoimalla. 30 sekuntia ennen täyttymystä tilanteeksi 5-0. Pisteistä ei enää pelattaisi. Sen sijaan oma peli olisi syytä hakea esiin, koska seuraava matsi odottaa tässä sarjassa varsin nopeasti. Lisää verta nenästä kaivettiin kuitenkin ensin yhden miehen alivoimalla, joka muuttui kahden miehen vajaaksi. Neljäs Hermespelaaja oli jo jäällä, kun kiekko toimitettiin seuraavan kerran verkkoon ja tilanne 6-0. Näissä numeroissa tauolle ja tässä vaiheessa alkoi jo kaipaamaan jäähallin tarjoiluja, sen verran murheellista oli pieneltä ruudulta seurata jumalrintojen tuskaa.

Kolmas erä. Tauon aikana kerkesi jo miettimään kaikenlaisia jääkiekon historiallisia tapahtumia, mutta kyllä tämän pelin kääntämiseksi vaadittaisiin kenties jo keskisuurta ihmettä. Kuusi maalia erään on aika kova temppu, mutta yksi kerrallaan niitä vaan pitäisi tehdä. Holly vaihdettiin kolmanteen erään maalille ja joutuikin erän mittaan esittämään jokusen aivan mallikkaan torjunnan. Sen verran pyöritystä saatiin aikaan, että muutaman minuutin jälkeen päästiin ylivoimalle. Mutta ei vain maalia saatu aikaiseksi. Jokunen veto ohi ja loput hoiteli kotivahti Hölsä. Kotisohvalla tunnelmaa nosti vielä satunnainen nettiyhteyden pätkiminenkin, eli johan koeteltiin kiekkofania. Ajassa 50.38 Viikilä kuitenkin vihdoin avasi maalihanat, tilanne 6-1. Näihin numeroihin ottelu lopulta myös päättyi.

Sellainen alku tälle kaudelle. No, eipä tätä kauaa tarvi, eikä saa murehtia, sillä jo ylihuomenna eli perjantaina ollaan kotiluolassa. Itse ainakin meinaan mennä paikan päälle todistamaan sen, että hoki on parasta livenä.

14.9.2016/ K