Uutiset

HOKKI – HERMES 3 – 2 (0-0, 0-0, 3-2)

21.9.2016

Sarjan toinen vieraspeli suuntautui Kajaaniin, jossa vastassa Hermeksen tapaan hiukan yskähdellen sarjan avannut Hokki. Kokoonpanoon uutisoidut muutokset, tuttu vastustaja ja tietysti kauden avauspisteiden odotus loivat mielenkiintoa kotikatsomoihin.

Vain reilu minuutti oltiin pelattu, kun Hermes joutui alivoimalle ja niinpä pelivuorossa oleva Juraj Holly pääsi heti ottamaan koppeja. Alivoima selvitettiin ja hentoisesti virailijoiden hallinnassa mentiin. Kahdeksan minuutin kohdalla Samu Markkulan rynnistys piti lopettaa rikkomalla ja niinpä valkopaidat saivat vuorostaan ylivoiman. Hyvin Hermes piti kiekkoa ja pyöritti ylivomaa, mutta paria laukausta lukuunottamatta ei juurikaan maalipaikkoja saatu järjestettyä. Tasaviisikoille mentiin ja nyt puolestaan kotijoukkue sai hiukan otetta, mutta Holly kesti mainiosti. Kolme minuuttia ennen erätaukoa oltiin jälleen alivoimalla, kun oman pään laitapainissa oli ote hiukan liian tiukka. Alivoima onneksi hoiti tehtävänsä mallikkaasti ja ensimmäinen 20 minuuttinen päätettiin maalittomaan tasapeliin. Torjunnat kirjattiin 4-13, joten lievää kotihallintaa tämän perusteella, osin sen takia että vierailijoiden sihti oli hiukan sivussa.

Toinen erä alkoi kuten ensimmäinenkin, pari minuuttia ja Hermes alivoimalla. Alivoima kesti, muttei kauaa menty kun rangaistuksia jaettiin kampituksesta ja sukeltamisesta. Tasavajaalla saatiin kentälle vähän tilaa, joka näytti maistuvan kotijoukkueelle hyvin sillä koko kakkosen ajan oltiin vierailijoiden alueella, Holly kesti. Varsin vähillä Hermespaikoilla mentiin ja kun läpiajon päätteeksi punapaita kaatui, oltiin 12 minuutin kohdalla jälleen alivoimalla. Ellei muuten kentällä oikein saatu rakennettua mitään niin alivoima toimi sentään hyvin, eikä maalisarakkeeseen tarvinut piirrellä vieläkään numeroita. Sen verran tämä harmitti kotijoukkueen parissa, että meille vuorostaan vihellettiin seuraava ylivoima ja nyt päästiin jo paikoillekin, mutta hereillä oli kotivahtikin. Ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta heti perään saatiin toinen. Pukukoppimaalia odotettiin, mutta eipä sitä nähty vaikka jälleen paikkoja luotiinkin. Niin vain nollilla mentiin toisellekin tauolle. Ylivoimat hiukan tasasivat tilastoja, mutta silti kotivoittoisesti mentiin edelleen.

Kolmas erä alkoi hyvällä Hermesotteella. Avausmaalin teki kuitenkin Hokki, kun oltiin alivoimalla ja viivasta päästettiin punapaita liukumaan lapa pystyssä hyvälle paikalle, josta lämäri verkkoon. Peliä menty 47.52, tilanne 1-0. Tämä nosti kotijoukkueen sykettä ja seuraavan kerran kiekkoa kaivettiin vierasrysästä ajassa 49.25. No niin, enää ei riittäisi maali vaan tarvittiin kaksi, jos saaliiksi meinaisi edes yhden pisteen ottaa. Kavennusmaali nähtiinkin ajassa 51.59, kun Ondrej Mikula (kuvassa) antoi aivan loistavan syötön maalille liukuneelle Mikko Virtaselle. Tilanne 2-1 ja aikaa riittämiin. Ja yhtäkkiä maaleja alkoi tulla kuin liukuhihnalta, seuraava vaan valitettavasti muutti lukemiksi 3-1, aika 52.56, eli vajaa minuutti kavennuksesta. Tästä ei menty kuin aikaan 54.08 ja lukemat korjattiin lukuihin 3-2. Maalin ohjasi Niklas Appelgren, tilannetta rakentelivat Jussi Nättinen ja Kristian Kangas. Jällen kerran kiekkomatsi osoitti, että kesken ei pois kannata lähteä, ellei ole jäänyt kana uuniin. Hermes jatkoi painostusta, tasoitus maistuisi varmasti. 1.34 peliaikaa jäljellä, hyökkäyspään aloitus, aikalisä ja kuudes mies kentälle. Kyllä näissä tilanteissa on löytynyt selkeä viesti valmennukselta siitä, että jokaisessa pelissä pisteistä taistellaan loppuun saakka. Ja hyvin peliä vietiin, mutta ei. Yhtään pistettä ei tältäkään reissulta saatu.

Seuraava peli onkin sitten kotona, ylihuomenna perjantaina, kun vieraita saapuu Jyväskylästä. Ottelu alkaa totutusti 18.30 ja uskoisin, että nyt alkaa jumalrintaisella joukkueella olla sen verran voitonnälkää, että työ alkaa pikkuhiljaa tuottaa tulosta.

21.9.2016/ K