Uutiset

HERMES VIERASKIERTUEELLE

29.9.2016

Hermes matkustaa perjantaina Joensuuhun ja sieltä lauantaiksi Savonlinnaan.

Kokkolan Hermeksen pelit Mestiksen runkosarjassa jatkuvat viikonlopun vieraskiertueella. Vastassa on kaksi kovaa kotijoukkuetta, jotka kohtasivat sarja-avauksessa toisensa. Silloin Jokipojat oli parempi maalein 5-1. Perjantain vastustaja Jokipojat on pelannut myös toisen kotiottelun tällä kaudella ja siinä LeKi kaatui numeroin 2-1. Kokonaisuutenakin Jokipojat on aloittanut kauden erittäin hyvin, sillä vierasottelu Kajaanissa päättyi jatkoajan jälkeen Jokipojille ja Jyväskylässä joukkue kärsi vain maalin tappion Akatemialle. Joukkueen pörssikärkenä on Lauri Huhdanpää 1+6=7, maalinsuulla Samuel Jukuri ja Juho Ratilainen ovat molemmat pelanneet kaksi ottelua. Sarjassa Jokipojat on kuudentena kahdeksalla pisteellä.

Sunnuntain vastustaja SaPKo johtaa sarjaa. Kuudessa pelaamassaan ottelussa pässipaidat ovat saavuttaneet 14 sarjapistettä. Joukkueen ainoa tappio olikin juuri sarja-avauksessa Jokipojille, mutta sen jälkeen meno on ollut vakuttavaa. Viimeisessä ottelussaan se voitti JYP-Akatemian 8-2 kotikaukalossaan. Joukkueen paras pistemies on ollut Teemu Lepaus 2+6=8 ja maalinsuulla Juhana Aho on pelannut hienon alkukauden torjuntaprosentilla 95.50 %.

Hermes on pelannut neljä ottelua, joista on saavuttanut yhden voiton. Viimeisin ottelu silloista sarjakärkeä JYP-Akatemiaa vastaan päättyi hyvän esityksen jälkeen 7-2 Hermekselle. Ottelussa Hermeksen tehomiehinä olivat Ondrej Mikula ja Joonas Huovinen 2+1. Samoilta herroilta odotetaan ratkaisuja myös viikonlopun aikana sekä myös Mikulan ketjukavereilta Samu Markkulalta ja Mikko Virtaselta. Kokoonpanoon palaa puolustaja Ossi Ikonen kun taas vastaavasti hyvin esiintynyt Ville Saukko palasi Vaasaan lyhyeltä lainalta. Kapteeni Jussi Nättinen on pelannut alkukauden tutun parin Niklas Appelgrenin kanssa. Viime otteluissa toisella laidalla on ollut pirteästi kauden aloittanut Kristian Kangas. Kapteeni Nättinen analysoi joukkueen avausta ja omaa tekemistä

– Preseason sujui odotusten mukaan, eli treenattiin todella kovaa ja opeteltiin uutta pelitapaa. Runkosarja alkoi todellisella nöyryytyksellä, mutta sen jälkeen saatiin paketti kasaan ja peli kulkemaan, vaikka ensimmäistä voittoa sai muutaman pelin odotella. Henkilökohtaisesti parannettavaa löytyy paljonkin, mutta suunta on oikea.

Viikonloppuna Hermes pääsee testaamaan sarjan ylemmän kastin joukkueiden kunnon, ja mikäli otteet jatkuvat samanlaisina kuin kotiottelussa JYP-Akatemiaa vastaan, tullaan pisteistä taistelemaan 

– Viikonloppuna lähdetään metsästämään toista voittoa. Ollaan nyt saatu treenata viikko rauhassa ja se pitää saada näkymään peleissä

Hermes palaa kotiyleisön eteen keskiviikkona 5.10. ja silloin vastassa on Kajaanin Hokki. Kapteeni Jussi Nättinen ja joukkue arvostaa kannattajien toimia:

– Joukkueelle oli tärkeä nähdä kuinka hyvä meininki, kannustus ja tuki fanipäädyssä säilyi vaikka voittoa saatiin odottaa. Keep it going!