Uutiset

HERMES – KEUPA OTTELURAPORTTI

16.9.2016

HERMES – KeuPa 2 – 3 (1-2, 1-0, 0-1)

Pari yötä nukuttu sarjan avauksesta ja niin vaan lätkän lainalaisuuksien mukaisesti avauskierros tarjosi jokusen yllätyksen. Hermeksen osalta edessä oli kauden ensimmäinen kotipeli ja sehän on aina erityinen hetki. Kenties avaustappion myötä kotiyleisön eteen tulemisen normaali jännitys vielä hiukan korostuisi, mutta tuskin tässä nyt mitään pitempää paniikkijaksoa nähtäisiin. Vastustajaksi avaukseen oli saapunut KeuPa, joka oli avauskierroksella hävinnyt kotonaan JYP- Akatemialle. Tuomareiden tullessa omaan lämmittelyynsä soi musiikki hiljokseen ja valoja hiukan vielä testailtiin. Pikkuhiljaa saatiin joukkueetkin jäälle. Kotijoukkue odotti kuuliaisesti vaihtoluukulla, että tuomarit olivat poistuneet lämmittelyjäältä. Kunnioita peliä, kunnioita muita. Hienoa toimintaa, josta on junioreidenkin hyvä aina välillä muistaa ottaa oppia. Maalissa tänään Mikael Edelmann, jonka viritteli pelivireeseen kiekkokasan avulla Joel Ojala. Siitä sitten kiertoja, lämäreitä ja koppiin poistamaan viimeisetkin turhat asiat mielestä. Eipä ole aikoihin alkulämmittelyä tullut tälleen selitettyä, taitaa jännittää matsi kirjuriakin vaikkei tässä enään ihan noviiseja ollakaan. Ile ajoi vielä jään kuntoon ja tuijotus kelloon, kohta mennään. Kolme minuuttia aikaa, halli hiljokseen käytäviä vaille pimeäksi, lisää volumea ja sitten K-Rauta Dream Builder areenan valot alkoivat sykkiä. Välkkeen sivusta jäälle punanuttuinen kotijoukkue. Vieraat jäälle, tuomarit jäälle ja valot päälle.

Eikä muuten avausosumaa kauan tarvinut odotella. Samu Markkula nappasi kaverin vastahyökkäyksen tiimellyksessä hukkaaman kiekon ja toimitti sen Kristian Kankaalle (kuvassa), joka heitti laskevan lehden ohi vierasvahdin. Aika 00.36, tilanne 1-0. Apumerkintä myös Nico Lehdolle. Satunnaisia hetkiä lukuunottamatta oli kiekko ja sitä myöden peli täysin kotijoukkueen hallinnassa ekan vitosen. Sitten alivoimalle, hyökkäyspään jäähy. Juuri kun näytti että kaveri ei saa mitään aikaan ja tästä selvitään helposti, kimpoili kiekko maskijaloista tasoitusmaaliin. Aika kirjattiin 06.41. Alivoimaa jäi jäljelle vain puolikas minuutti, jota ei tietenkään sitten tarvinut istua. Tasoitus sekoitti peliä hetkeksi ja toisen vitosen aikana pitkiä tuli kuin kesäterassilla, tosin vierasjoukkueen toimesta. Kahdeksan minuuttia erää jäljellä ja taas oltiin alivoimalla, tämäkin hyökkäyspään jäähy. Tätä alivoimaa ei sitten menty kuin puolisen minuuttia, kun paluukiekko iskettiin kotirysään. Ossin kuulutuksen mukaan aika 12.24 tilanne 1-2. No, tästä ei menty kuin hetki niin päästiin ylivoimalle. Rumba saatiin nopeasti käyntiin, mutta kovat maalia kohti suuntautuneet vedot osuivat vieraisiin ja omiin, niinpä oltiin kahden minuutin jälkeen tasaviisikoin liikkeellä. Hermeksen paine jatkui pirteänä, mutta sitten säkäpompun kautta avautui vastustajalle mainio paikka, joka johti Edelmannin loistavaan torjuntaan. Joukkue ei tästä hätkähtänyt, molarihan hoiteli vain hommiaan eli ei muuta kuin toiseen päätyyn täyttä höyryä. Vierasvahti olikin loppuerän aikamoisessa kiekkosateessa, mutta sen verran uhrautuvasti KeuPan viisikko hyppeli kiekkojen tielle, että aivan kaikkea ei tarvinut edes torjua. Summerilla soitettiin tauko jonka aikana ei tätä momentumia saisi hukata.

Ja ilmeisen hyvin oli valmennuksen osalta saatu ajatukset pidettyä pelissä, koska melkoisella mylläkällä kotijoukkue jatkoi. Hyviä tilanteita luotiin, ohjaukset vain hitusen ohi eikä ekan vitosen aikana torjunnasta tolppaan kimmonnutta kiekkoa lähemmäksi maalia päästy. Paine jatkui ja purkukiekot olivat käytännössä ainoa rakennuspalikka vastustajan pelissä. Reilun yhdeksän minuutin kohdalla päästiin ylivoimalle. Ensimmäinen rynnäkkö, puolityhjä maali, mutta tolppaan. Sitten sai Ossi Ikonen poikkaria naamaan ja puoliska minuuttia oli tasoitukseen eväitä kahden miehen ylivoimalla. Pitkän tuomariston ja kapteeniston välisen neuvonpidon päätteeksi tuomio kirjattiin 2+2 minuutiseksi. Hyviä tekopaikkoja tehtailtiin, kuten kuuluukin, mutta laukaukset edelleen ohi. Vierailta neljäs mies jäälle. Yv-mylläkkä jatkui, mutta sitten meille aivan turha jäähy ja oltiinkin tasavajaalla, kunnes matematiikan ihmeellisyyden kautta päästiin hetkeksi ylivoimallekin. Lehdolta tasavajaalla muuten hieno taklaus, jossa selän kääntänyt mies vietiin maltilla seinälle. Tämän lukivat tuomaritkin hienosti, vaikka hetken jään pinnasta tulikin anovaa katsetta, ei näistä jäähyjä kuulukaan antaa. Tasaviisikoilla alkoi olla jo sellainen tilanne, että työn puolesta kotijoukkueen maali oli ansaittu, nyt vain se kiekko piti saada sinne pömpeliin. Kolmisen minuuttia ennen taukoa joutui Edelmannkin puuttumaan peliin. Seuraavassa tilanteessa vierasmaaliin meni jo yksi valkopaitakin, mutta ei muuta. Viimeiselle kakkoselle saatiin vielä ylivoima ja tulihan se sieltä Markkulan ja Mikko Virtasen alustamana. Ajassa 38.14 tilanteeksi 2-2, kun liekö jo pelin sadas one-timeri osui tolppien väliin. Tauolle mentiin Kankaan hattutemppua odotellen. Ikonen ei muuten jäällä loukkaantumisen jälkeen käynyt, eli myös yhtä avainpelaajaa odoteltiin takaisin kehiin.

Oli sanomattakin selvää, että sumputtamalla vastustaja ei tulisi pistettäkään saamaan. Sen verran paikkoja kotijoukkue oli jo luonut, että tasaisen matkan totuustaulukon mukaan maaleja vain alkaisi jossain vaiheessa tulla. Se pystyisikö vierailija tauon aikana kääntämään pelin päälle selviäisi hyvin pian. Hermeksen osalta ei tarvinut muuttaa mitään, peliä vietiin ja kauden avausvoitto jo hiukan maistui suussa. Erä alkoi heti hyvissä merkeissä, Ikonen jäällä laajakuvamaski päässä, eli ihan laastaripaikosta ei ollut kysymys. Ja siitä jatkettiin mihin toisessa jäätiin, eli Hermes vei, KeuPa seuraili. Kunnes tultiin aikaan 42.25 ja erinomaisen lättysyötön päätteeksi kiekko nepattiin kotirysään. Tilanne 2-3. Maalin jälkeen vieraat saivat heti pari paikkaa luotua, mutta eipä tilanne sen kauempaa kotijoukkuetta hämännyt. Kun vielä saatiin ylivoimakin, ei täälläkään kerennyt paniikki iskemään. Puolisen minuuttia ennen täyttymistä järjestettiin maalille sellaiset talkoot, että vierasleirissä paloi käämi kiinni. Tästä jälleen meille kahden miehen ylivoimaa, jota ei hyödynnetty. Juuri ennen tasaviisikkoja oli Kankaan kolmas maali enemmän kuin lähellä, vain osuma kiekkoon puuttui. Ikonen muuten loppuviimein lähti pois kaukalosta, mutta eiköhän seuraavassa pelissä mies jo ole täysissä voimissa. Ja jälleen päästiin ylivoimalle, hiukan itselle oudon näköisessä tilanteessa, mutta enpä kommentoi sen enempää. Poikkari on poikkari. Nyt päästiin heti mylläköimään kiekkoa vierasvahdin patjoista läpi, mutta ei vielä verkkoon asti. Epäonnistuneen purkukiekon jälkeen mylly jatkoi pyörimistään, mutta tuloksetta. Ja niin kuulkaas KeuPa kesti tämänkin alivoiman. Tämän jälkeen oli kotijoukkueen peli hetken aikaan aivan sekaisin, omista ei löydetty pois vaan nyt oli meidän vuoro purkaa ja rikkoa. Onneksi tämä vaihe ei kauaa kestänyt ja päästiin taas viemään peliä. Varsinaisen peliajan kaksi viimeistä peliminuuttia. Ajassa 58.27 Hermes aikalisä. Kuudes mies laatikkoon ja rynnäkköön. Hyvää ylivoimapyöritystä, mutta sitten käsisyötön jälkimainingeissa rangaistus. Edelmann takaisin maalille ja alivoimaa. No saa vajaallakin tehdä. Heti aloituksesta kiekko toiseen päähän ja veskari pois. Viisi sekuntia ennen loppusummeria kaverilla liikaa miehiä jäällä. Viisi sekuntia tai tarkasti ottaen 4,8 sekuntia vielä ylivoimaa. Ja kyllähän siitä tekopaikka aikaiseksi saatiin, muttei maalia. Summerin jälkeen vielä pienet tönimiset, mutta ei sen kummempaa.

Pisteet vieraille ja suihkuun. Jos jotain puuttui niin maalit. Paikkoja oli, vauhtia oli, eli tekeminen muuten kyllä riittää, kunhan vaan kiekot löytävät verkkoon. Ohjelma jatkuu Hermeksen osalta siten, että keskiviikkona pelataan Kajaanissa ja viikon päästä perjantaina saadaan vieraita Jyväskylästä. Jos ensi viikolle ei ole ohjelmaa, niin suosittelen keskiviikkona maittavaa Amarillon hamppariateriaa laatukiekon kera. Viikonloppuhan lähtee livenä käyntiin sitten jäähallilta perjantaina 18.30.

16.9.2016/ K

Ottelun tilastot