Uutiset

HERMES – JYP AKATEMIA 7 – 2 (1-0, 3-1, 3-1)

23.9.2016

Perjantai, pelipäivä. Hermeksellä alkoi pikkuhiljaa olla pisteidenkeruun aika. Eihän koskaan voi paniikista puhua, mutta kyllähän kun kolmen pelin jälkeen ollaan nollilla ja maalieron turvin joukon hännillä, on aivan luonnollista, että lusikka vähän kahvikupissa kilisee.

Tänään pelivuorossa Mikael Edelmann ja ainakin alustavan listan mukaan ketjukoostumuksiakin vielä hiukan haetaan. Aivan normaalia, etenkin kun huomioidaan että rosterikin elää hiukan pelistä toiseen. No joo, peli käyntiin. Kauaa ei mennytkään kun ensimmäisiä maalipaikkoja jo rakennettiin. Sen verran aktiivista oli kotijoukkueen paine, että jo ensimmäisen vaihtokierroksen lopuksi saatiin ylivoima. Ensimmäisen yv-minuutin lopulla kaverin laiskanrohkea purku jäi piippuun. Tästä rakennettiin paikka, josta paluukiekko ajautui Saku Kivisen lapaan ja siitähän sitten mentiin keskelle. Aika 03.17, tilanne 1-0. Syöttöpisteitä jaettiin Mikko Virtaselle ja Samu Markkulalle. Nyt ei maalin jälkeen jarruteltu ja niinpä sai kaverin pakki todeta Joonas Huovisen (kuvassa) nopeammaksi, kun punapaita potkaisi melkein viivavälin takamatkalta ohi. Tästä rakennettiin vielä maalille tekopaikkakin, mutta tämän vierasvahti selvitti. Nyt oli otetta, tästä tulee hyvä peli. Mainoskatkoon mennessä ei Edelmannille asti ollut ajautunut kuin pari kiekkoa ja nekin sellaisia, ettei edes legendaarinen kolmen kruunun huuveri olisi niitä sisään saanut. No mainoskatkon jälkeen sitten tultiinkin ihan meidän molarin alueelle asti, mutta hereillä siellä oltiin. Valkopaidat saivat hiukan mylläkkää aikaan, kun elettiin hetkellistä oman pään oleiluhetkeä. Ja sitten päälle vielä hiukan kepoinen jäähy, mutta kakkonen kuitenkin. Alivoima toimi. Ensin Markkula näytti, että nopeilla jaloilla voi blokatakin vetoja ja sitten heilahti Edelmannin räpylä jo aivan varman maalin esteeksi. Ja sitten meille lisää rangaistuksia, 2+10, raita ei ollut tänään juttutuulella. Lyhyt 5-3 av-jakso ja siitä sitten yhden vajaalla puolentoista minuuttia. Hienoa taistelua, kerta kaikkiaan. Alivoimasta selvittiin, mutta akateeminen hurrikaani piti painetta uimahallin päädyssä vielä hyvän aikaa senkin jälkeen. No, sitten mentiin kuitenkin toiseen päätyyn kunnon asenteella ja maalin edessä irtokiekkoja hakkaamassa Nico Lehto, sehän on pakki, no joku paikkaa. Viimeisellä minuutilla pelitempo otti vielä aivan karmean loppukirin, mutta tauolle mentiin kotijoukkueen tukevassa maalin johdossa.

Toinen erä. Ensimmäiselle minuutille molemmilta muutama sellainen liike, että hiukan arvelutti oliko taukomehu tehty hiukan käyneistä viinirypäleistä. No, onneksi tätä kesti vain hetken ja mentiin taas asianmukaisesti. Neljän minuutin jälkeen Hermes ylivoima, läpiajon jälkimainingeista. Nyt ei kuitenkaan oikein saatu myllyä käyntiin, mutta heti täyttymyksen jälkeen sitten helähti. Kello pysähtyi aikaan 25.55, kun Huovinen toimitti Niklas Appelgrenin ja Jesse Huhtalan avustuksella kiekon rysään, tilanne 2-0. Seuraava maali olikin sitten kooooomea Ville Saukon lämäri Kasperi Nuton tarjoilemaan vastapalloon. Vierasvahdin räpylä heilahti, mutta niin heilahti maaliverkkokin. Kello pysähtyi aikaan 28.12, tilanne 3-0. Myös Miika Franssilalle maininta tämän osuman talkoisiin. Sitten kaamea hasardi omissa, onneksi Edelmann on tänään pelipäällä. Seuraava kohahdus koettiin kun jouduttiin jälleen alivoimalle. Tällä kertaa vieraiden ylivoima rakenteli hienosti ja ajassa 30.30 kaivettiin 3-1 kavennuskiekkoa kotirysästä. Vauhdikas peli taukosi hetkeksi mainoksille, kun tasan 8 minuuttia erää jäljellä, mutta sitten mentiin taas ja mikä parasta, kotijoukkueen tukevassa otteessa. Tiuhalla vaihtorytmillä pidettiin karvaus voimissaan, eikä tähän löytynyt vierailta muuta lääkettä kuin kiinnipitäminen. Ja siitähän tulee penaltia. Ja ai ai nyt rakennettiin Ondrej Mikulalle Huovisen ja Jussi Nättisen toimesta sellainen paikka, ettei tuosta enää muuta voi kuin mennä keskelle. Huh huh äijät, näin tehdään maali. Ajassa 36.17 tilanne 4-1. Nyt meni vierailla tunteisiin, alle 20 sekuntia ja tarjolla lisää Hermes ylivoimaa. Tähän kakkoseen tosin mahtui yksi valkopaitojen 2-1 hyökkäys, mutta senkin Edelmann selvitti. JYP alivoima kesti ja kun loppuerä mentiin ilman isompia tilastomerkintöjä, päästiin huilaamaan sekä tietysti syömään.

Kolmas ja tämän illan viimeinen erä, uskaltaisin väittää. Aika hyvän mylläkän rakensi Hermesykkönen heti alkuun, mutta ennen ensimmäistä katkoa kerkesi kiekko käymään jo Edelmannin takanakin, tosin ylärimassa. Erän ensimmäinen maali kirjattiin ajassa 43.23, kun viivasta toimitettiin kiekkoa maalille. Siellä sitten painittiin ja lopulta vuorostaan Huovinen sai pistää kiekon tyhjään maaliin. No, oli JYP-vahti hiukan tulossa tielle, mutta ei voinut tilanteelle mitään. Syöttöpisteille Antti Paavilainen ja Huhtala, tilanne jo 5-1. Jotta tasapaino säilyisi, järjestettiin kaverille tämän jälkeen ylivoimaa. Mutta kyllä taisteli kotijoukkue tänään niinkuin kotiluolassa kuuluukin, eikä kavennusmaaleja annettu tälläkään alivoimalla. Erä kului ihan silmissä ja vain hetki erän puolivälin jälkeen mentiin mainoksille, joiden jälkeen kotijoukkue pääsi ylivoimalle. Kyllähän peli oli jo naulattu, mutta samahan se olisi vielä ainakin yksi tehdä. Hienosti jälleen mylly jauhoi, mutta vieraiden maalivahtina urakoinut Markus Ruusu oli jo päässyt sen verran lämpöön, ettei lisäosumia kirjattu, vielä. Muutaman kopin joutui valkopaita tasaviisikoinkin ottamaan, mutta tokihan vieraillekin paikkoja siunaantui, joista yksi sitten livahti ihan perille asti. Aika 55.48, tilanne 5-2. Mutta eipä digitaali kauas juossut, tarkemmin sanottuna kohtaan 56.16, kun tilanteeksi kirjattiin 6-2. Maalintekijäksi Virtanen, Mikulan syötöstä. Viimeiselle kahdelle minuutille järjesti JYP vielä hiukan painetta ja pienen painin päätteeksi vielä molempiin jäähyaitioihin hiukan vierailijoita. Tällä kertaa löytyi aloittajakin, eli tästä lisäkakkonen palkinnoksi ja sitä kautta meille yv. Hyvä tuomarit, näissä näkee aivan liian usein salomoneja. Ylivoima jauhoi jo hiukan väsyneen vastustajan maalin edustalla aikansa. Sitten kiekko Mikulalle. Veivi, toinen, kolmas ja siitä sitten kiekko verkkoon. Kaikki tämä pystyjaloilla seisten, karvaajan pyöritellessä silmiään. Kellossa 59.37, lopputulos 7-2. Viimeiseen osumaan merkintöjä myös Appelgrenille ja Paavilaiselle.

Sillä lailla. Kauden avausvoitto ja kotikaukalossa. Tämä pelkästään olisi jo riittänyt, mutta tapa jolla joukkue tänään työnsä hoiti, ansaitsee amatööriarvosanan 9+. Asenne ja usko omaan tekemiseen, vanhoja teesejä, mutta ihme kyllä ne vaan toimii. No yksi monestahan tämä peli vain oli ja matka jatkuu. Hermes matkustaa kuun vaihteeksi Joensuuhun ja Savonlinnaan. Seuraava kotiottelu pelataan 5.10. Silloin vieraita saadaan Kajaanista eli heti on revanssin paikka. Jaa tällä pelillä? Heh, nou hätä, eli vaelletaanpas lehtereille.

23.9.2016/ K

Ottelun tilastot