Uutiset

HERMES DREAM BUILDER AREENALLA

15.9.2016

Kokkolan Hermeksen ensi-ilta vuosimallia 2016-2017 perjantaina 16.9. kello 18.30!

KEUPA HT VASTASSA KAUDEN KOTIAVAUKSESSA!

Kokkolan Hermes ja Keupa HT iskevät yhteen Mestis-kiekon merkeissä Kokkolassa perjantaina. Molemmat joukkueet avasivat kauden mollivoittoisesti keskiviikkona. Hermes matkusti Rovaniemelle, jossa Roki näytti tehokkaan toisen erän ansiosta kaapin paikan kokkolalaisille. Ottelu päättyi lopulta 6-1 Hermeksen tehtyä ottelun viimeisen malin. Maali oli Hermeksen kauden avausmaali ja samalla myös hyökkääjä Jesperi Viikilän ensimmäinen maali Mestis-tasolla. Vierasjoukkue KeuPa pelasi puolestaan kotiottelun JYP-Akatemiaa vastaan. Paikallispelin jyväskyläläiset veivät lopulta numeroin 1-3.

Kokkolan perjantai- illassa tullaan näkemään kova vääntö sarjapisteistä, sillä kumpikaan joukkue ei varmasti halua olla kahden pelatun kierroksen jälkeen vailla voittoa. Kotijoukkue Hermes lähtee otteluun parhaalla kokoonpanollaan, ainoastaan miehistöstä puolikuntoisena on puolustaja Samuel Sikstus joka parantelee vielä harjoituspelissä saamaansa vammaa.

– Miehistö pysyy samana, mutta kokoonpano tulee hiukan muuttumaan sarja-avaukseen. Hyökkäyskolmikkoihin pieniä muutoksia, Päävalmantaja Antti Karhula sanoo.

TIIVIS JA YHTENÄINEN HERMES

Hermes pääsee nopeasti kiillottamaan kilpeään kotiottelussa ja se sopii varmasti joukkueelle. Vaikeasta Rovaniemen illasta ei varmasti paljoa haluta otta perjantaille mukaan, mutta oppia varmasti siitä että ottelun sisällä ei ole varaa nukahtaa hetkeksikään.

– Toinen erä oli todella heikko, kuten tuloskin näyttää. Väärät valinnat ja hetkittäiset nukahdukset antoivat RoKille mahdollisuuden, jonka he käyttivät erittäin hyvin edukseen.

– Kolmas erä oli meiltä hyvä ja siitä lähdetään että perjantaina jatketaan siitä mihin jäätiin. Halutaan olla yhtenäinen ja tiivis joukkue molempiin suuntiin perjantai-iltana, Karhula miettii. 

JOUKKUEEN ENSI-ILTA

Keskiviikkona joukkueen mukaan liittynyt Joonas Huovinen pelaa tällä kaudella toistamiseen Kokkolassa punainen paita päällä. Edellisellä vierailulla logo oli Ässien, mutta nyt viime kaudella Hermes-kannattajia ihastuttanut Huovinen pelaa Hermeksen riveissä loppukauden. Mestis- tasolla ensi esiintymisen Hermes-paidassa tekavät maalivahdit Mikael Edelmann ja Juraj Holly, puolustaja Joel Ojala sekä hyökkääjistä Kristian Kangas, Mikko Virtanen, Samu Markkula, Ondrej Mikula, Jesse Huhtala, Saku Kivinen ja joukkueen maalipörssin kärki Jesperi Viikilä.

Vierasjoukkue KeuPa HT on uudistunut Hermestä enemmän edelliseltä kaudelta. Päävalmentaja Ville Niemisen lähdettyä Mikkelin Jukureiden valmennustiimiin, otti viime kauden apuvalmentaja Mikko Heiskanen vastuun joukkueen valmennuksesta. Heiskanen on 31-vuotias valmentaja ja samalla myös koko Mestiksen nuorin päävalmentaja. Keupa HT:n pelaajisto muotoutuu melkein puoliksi yhteistyöseura Rauman Lukon liigajoukkueen sopimuspelaajista. Keskiviikon kokoonpanossa joukkueessa pelasi yhteensä kuusi Lukon pelaajaa ja perjantaille voidaan varmasti odottaa samaa kokoonpanoa.

SEURAA HEITÄ

#33 JOONAS HUOVINEN, HERMES

– Hermeksen tulosyksikköön hankittu liukas ja hyväkätinen laituri on parhaimmillaan dominoiva pelaaja Mestiksessä. Pystyykö Huovinen olemaan tulosyksikön kantava voima perjantaina ja läpi kauden? Jos taso säilyy illasta toiseen lähellekkään potentiaalin ylärajalla, niin luvassa on kaupungin parasta viihdettä.

#12 SAKU KIVINEN, HERMES

– 1+1 Vuotisella sopimuksella Kokkolaan hankittu Kivinen ei jätä kylmäksi ketään ainoassakaan vaihdossa. Antaa aina kaikkensa joukkueen käyttöön ja on hyvä työmies Hermekselle. Huomenna tämän ”Santapaperiosaston” täyttyy näyttää joukkueelle jääkiekon perusarvot vaihdosta numero yksi. Monikäyttöinen pelaaja, joka voi kauden aikana ottaa myös isompaa kiekollistakin roolia.

#19 EMPPU PULLIANEN, KEUPA HT

– Keupa HT:n oma sopimuspelaaja. Jyväskylästä lätöisin oleva isokokoinen laituri edustaa jatkuvuutta joukkueessa. Viime kaudella yhteensä 33 tehopistettä ja tällä kaudella pitää pystyä vähintään samaan, mikäli joukkue aikoo pelata viime vuoden tapaan mitalipeleissä.

#41 JOONAS NIEMELÄ, KEUPA HT

– 1997-syntynyt keskushyökkääjä johti KeuPan kakkoskenttää keskiviikon ottelussa. On Espoon Bluesin juniorimyllyn tuotos joka siirtyi keväällä Raumalle kolmen vuoden sopimuksella. Nuorten maajoukkueissakin esiintynyt pelaaja pelasi viime kaudella 28 ottelua Espoon Bluesin liigamiehistössä.

Seuraa heitä muokattu klo 13.00, koska Janne Väyrynen ei ole mukana kokoonpanossa.

Hermes – Keupa HT K-Rauta Dream Builder areenalla perjantaina 16.9. kello 18.30!