Uutiset

HERMEKSEN TAVOITTEENA PAREMPI KAUSI

13.9.2016

Kokkolan Hermes tavoittelee tasaisempaa runkosarjaa sekä menestystä kevään play-off peleissä

Hermes aloittaa keskiviikkona runkosarjan Rovaniemellä RoKin vieraana. Harjoituskausi sujui suunnitelmien mukaan, joukkue pelasi kuusi harjoitusottelua joista neljä päättyi voittoon ja kaksi tappioon.

Hermes kohtasi harjoitusotteluissa Kajaanin Hokin, Vaasan Sportin, JHT:n ja IPK:n. Hokki oli maalin erolla parempi molemmissa kohtaamisissa, mutta loput harjoitusottelut Hermes voitti.

– Treenikaudesta jäi positiiviset fiilikset. Joukkue hitsautui yhteen ja saatiin harjoitella suhteellisen terveenä. Paljon mentiin fysiikan ehdoilla, mutta myös pelillisiä asioita saatiin ajettua sisään. Harjoituspeleissä oli näkyvissä harjoiteltuja asioita, sekä joukkueen työteliäisyys. Pari viimeistä peliä jätti temmollisesti toivomisen varaa, mutta ehkä siinä oli jo sarjapelien odottelua ilmassa, päävalmentaja Antti Karhula kertoo.

Joukkueen harjoituskaudesta sekä otteluista päävalmentaja löytää parannettavaa niin yksilö- kuin joukkuetasollakin

– Eniten varmasti parannettavaa jäi erikoistilanteissa, tosin niitä alettiin käymään läpi vasta syyskuun puolella. Kokonaiskuvaa kun katsoo niin oltiin samalla kartalla, toki vielä on osa-alueita joissa työtä riittää. Samoin yksittäisten pelaajien kanssa pelinopeudessa ja voittavissa asioissa.

Keskiviikkona taistellaan sitten jo kolmesta sarjapisteestä ja Rovaniemen illassa tullaan varmasti näkemään kova kamppailu sarjapisteistä tuttujen seurojen kesken.

– Keskiviikkona varmasti pelin tempo ja vaatimustaso nousee harjoituspeleistä. RoKi on hyvin liikkuva ja työteliäs joukkue, johon meidän pitää pystyä fyysisesti vastaamaan, sekä samalla pystyttävä pelaamaan omilla vahvuuksilla. Mielenkiintoinen ja takuulla haastava ilta tulossa

JOUKKUE HALUAA PARANTAA

Hermeksen paluukausi Mestiksessä alkoi viime kaudella haastavasti, sillä juuri avausottelusta Kokkolassa RoKi haki pisteet Hermekseltä. Kausi kokonaisuudessaan oli kuitenkin nousujohteinen, sillä nousijajoukkueen runkosarjasijoitus oli kuudes ja play-offien ensimmäsiellä kierroksella Hermes laittoi runkosarjan kolmosen todella ahtaalle, sillä sarja päättyi vasta seitsemännessä ottelussa Joensuussa Jokipojille. Uuden kauden kynnyksellä joukkue on erittäin nälkäinen aloittamaan kauden paremmin sekä parantamaan edelleen peliä kohti kevättä.

– Play- off paikka on runkosarjan tavoite ja kyllähän joukkueella on sellainen nälkä, että edellisestä kaudesta halutaan parantaa, päävalmentaja ”Upi” Karhula tiivistää.