Uutiset

SAMU MARKKULA HERMEKSEEN – APPELGREN JATKAA

27.5.2016

Kokkolan Hermes on tehnyt yhteensä viisi uutta pelaajasopimusta kaudeksi 2016-2017. Jatkajia on yksi ja neljä muuta ovat uusia pelaajia seurassa.

Hyökkäysosasto vahvistuu viidellä pelaajalla kun Niklas Appelgren jatkaa viime kauden joukkueesta. Uusia tuttavuuksia ovat SaPKo:sta siirtyvä Samu Markkula, Pelicansin A- Nuorista Jesperi Viikilä, Porin Karhu HT:sta Jesse Huhtala sekä JHT:sta Kalle- Markus Manninen. Appelgrenin, Markkulan ja Huhtalan sopimukset ovat yksivuotisia ja Viikilän ja Mannisen 1+1. Mannisen sopimuksessa on lisäksi try-out pykälä elokuun ajan.

Niklas Appelgren pelasi viime kaudella Hermeksessä 35 ottelua joissa laitahyökkääjä viimeisteli 13+6 tehopisteet. Appelgrenin teholukema oli runkosarjassa +5. Seitsemässä play-off ottelussa Appelgren esiintyi tehokkaasti, sillä 3+2 pisteillä hän oli joukkueen neljänneksi tehokkain pelaaja.

Hermeksen päävalmentaja Antti Karhula on tyytyväinen Appelgrenin jatkosta Kokkolassa

-Hän otti viime vuonna askeleita edelleen eteenpäin ja uskon että sama jatkuu tulevalla kaudella. Monikäyttöinen pelaaja, jonka voi heittää jäälle kaikissa tilanteissa

Samu Markkula on uusi tuttavuus Kokkolassa ja Hermeksessä. Markkula on Jyväskylän kiekkokoulun kasvatti, joka on pelannut urallaan Liigassa 16 ottelua, mutta pääosin Mestistä. Mestiksessä laitahyökkääjänä viihtyvä Markkula on tehnyt 184 ottelussa 118 tehopistettä. Varsinkin pudotuspeleissä tahti on ollut kova sillä 11 ottelua Markkula on pelannut 1.18 pisteen keskiarvolla. Markkula kävi kaudella 2012-2013 pelaamassa kovatasoista OHL:aa Pohjois-Amerikassa ja on ollut urallaan vakiokasvo nuorten maajoukkueissa. Vyöltä löytyy mm. alle 18- vuotiaiden MM- kisaedustus 2012 Tsekistä, jossa Markkula pelasi 7 ottelua tehoin 2+0.

-Markkula on monipuolinen laituri, joka pystyy olemaan tehokas sekä hoitamaan oman ruutunsa joka puolella kenttää, Karhula kuvailee uutta laituria

Pelicansin A-Nuorista Hermekseen siirtyy hyökkääjä Jesperi Viikilä. Viikilä on 21- vuotias pelaaja, joka lähtee nyt ensimmäistä kertaa urallaan pelaamaan kokonaista kautta Mestiksessä. Viime kaudella Viikilä oli Pelicansin A-Nuorten paras pistemies 10+32 tehoilla. Mestiksestä kokemusta löytyy viime kaudelta kuuden ottelun verran Heinolan Peliittojen joukkueessa.

Porin Karhusta ja Suomi-sarjasta Hermekseen siirtyy keskushyökkääjän tontilla viihtyvä Jesse Huhtala. Huhtala on 23- vuotias pelaaja joka on urallaan pelannut Mestistä toissa kaudella 47 ottelua 6+4 tehoin. Huhtalan uran paras kausi tehojen puolesta on kausi 2013-2014, sillä porilainen voitti Rauman Lukon paidassa koko A-Nuorten SM-liigan pistepörssin 28+38=66 tehoin. Liigassa Huhtala on pelannut kasvattajaseura Ässissä yhteensä viisi ottelua. Huhtalalta löytyy myös poikien maaotteluita uraltaan 13 ottelun verran.

Viime kauden yhteistyöseura JHT:sta Hermekseen siirtyy hyökkääjä Kalle- Markus Manninen. Manninen on 22- vuotias hyökkääjä, joka on pelannut neljä edellistä kautta Suomi-sarjassa. Mannisen sopimus on mallia 1+1, mutta sisältää elokuun mittaisen koeajan.

Hermeksellä on nyt sopimukset 17 pelaajan kanssa tulevasta kaudesta. Urheilujohtaja Pasi Tuukkanen:

-Appelgren ja Markkula ovat jo osoittaneet tasonsa Mestiksessä ja kuuluvatkin ehdottomasti joukkueen tulosyksikköön

– Huhtala on mielenkiintoinen pelaaja. Keskittyi viime kaudella opintoihinsa, mutta nyt kun sai ne käyntiin niin haluaa mitata todella, mihin rahkeet riittävät jääkiekossa. A-Nuorten pörssivoitto muutaman vuoden takaa on osoitus siitä että potentiaalia on

-Viikilä voitti viime vuonna Pelicansin sisäisen pörssin ja lähtee nyt Keski-Pohjanmaalle kehittymään edelleen jääkiekkoilijana. Pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa

-Manninen on kehittynyt viime vuosien aikana paljon ja elokuussa katsotaan mihin se riittää Mestis- vauhdissa. Hyvä osoitus viime kaudella aloitetusta yhteistyöstä ja pelaajapolusta pohjanmaalla, sekä siitä aidosta mahdollisuudesta mikä on olemassa kun on kysymyksessä tavoitteellinen urheilija

-Joukkueen runko alkaa hahmottua uusien sopimuksien myötä. Joukkueeseen haetaan vielä pelaajia jokaiselle pelipaikalle, poislukien maalivahdit. Tavoitteena on että juhannukseen mennessä joukkue on valmis ja elokuussa katsotaan enään 2-3 mahdollista lainapelaajaa, Tuukkanen päättää