Uutiset

MESTIKSEN SEURAT JA PELAAMISTAPA KAUDELLA 2016-2017

12.5.2016

Sarjalisenssit Mestikseen kaudelle 2016-2017 on myönnetty. Mestis-lisenssin sai kolmetoista seuraa. Kaikki sarjapaikkaan oikeutetut seurat saivat lisenssin.

Mestis-lisenssin saivat seuraavat seurat:

* Kajaanin Edustushokki ry (Hokki)
* Savonlinnan Pallokerho Oy (SaPKo)
* Heinolan Peliitat Oy (Peliitat)
* Kiekko-Vantaa Hockey Oy (K-Vantaa)
* Mehtimäki Oy (Jokipojat)
* Iisalmen Peli-Karhut ry (IPK)
* Edustus Hermes ry (Hermes)
* D Team Jyväskylä Oy (JYP-Akatemia)
* LeKi Hockey Oy (LeKi)
* KeuPa Hockey Oy (KeuPa HT)
* TUTO Hockey Oy (TUTO Hockey)
* RoKi Hockey Oy (RoKi)
* Espoo United Oy

 

SARJAJÄRJESTELMÄ   2016-2017

Runkosarjassa pelataan 13 joukkueen nelinkertainen sarja (48 ottelua). Lisäksi pelataan viidessä otteluparissa revanssiviikonloppu sekä yksi kolmen joukkueen yksinkertainen välisarja. Kokonaisottelumääräksi tulee näin 50 ottelua.

Revanssiviikonloppu järjestetään 18.-19.11.2016 seuraavin otteluparein. 
Hokki – IPK 
Jokipojat – SaPKo 
JYP-Akatemia – KeuPa HT
LeKi – Peliitat
RoKi – Hermes

Välisarjalohko 16.-19.11.2016:
TUTO Hockey – Espoo United – K-Vantaa

Mestiksen puolivälieriin pääsee 8 joukkuetta. Puolivälierät pelataan otteluparein 1.-8., 2.-7., 3.-6. ja 4.-5.. Ottelut aloitetaan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä ja jatkoon pääsyyn tarvitaan neljä voittoa (pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä). Voittajat jatkavat välieriin. Välierät aloitetaan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä. Jatkoon päässeistä runkosarjassa parhaiten sijoittunut kohtaa runkosarjassa heikoimmin sijoittuneen ja toiseksi paras kohtaa toiseksi heikoimman. Neljä voittoa (pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä) välierissä saavuttaneet joukkueet selviävät loppuotteluihin. Välierien hävinneet joukkueet pelaavat runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä yhden ottelun, jonka voittaja voittaa pronssia. Mestiksen loppuottelut aloitetaan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä. Mestiksen mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa (pelataan paras seitsemästä –järjestelmällä). 

Sijoille 9.-10. sijoittuneiden kausi päättyy runkosarjaan. 

Sijoille 11.-13. sijoittuneet kohtaavat karsinnoissa Suomi-sarjan kaksi (2) parasta yhteensä viiden (5) joukkueen kaksinkertaisena pelattavassa karsintasarjassa. Karsintasarjan kaksi (2) parasta Mestikseen kaudelle 17-18. Täten Mestiksen joukkuemäärä putoaa takaisin 12:een kaudeksi 17-18.

Sarjapaikka kaudeksi 17-18 vaatii Mestiksen lisenssiehtojen täyttämisen kaikkien seurojen osalta.