Uutiset

KEUPA HT PAREMPI KOKKOLASSA VOITTOMAALIKILPAILUN JÄLKEEN

9.3.2016

Hermes – KeuPa HT 3-4 VL (0-1 , 1-2 , 2-0 , 0-0)

 

RUNKOSARJAN VIIMEINEN HEMMAMATS

Runkosarjan viimeisessä kotipelissä oli sarjan tasaisuudesta johtuen mukavasti panosta. Hermeksen sijoitus tulisi olemaan jotain 5-7 välillä. Käytännön vaikutuksiahan tällä on ensimmäisen kierroksen vastustajan muodossa. Se mikä periaatteessa olisi paras, ei välttämättä olisikaan. Että siitä sitten sopivan ympäripyöreän hajatuksen kautta jokaiselle omavastuu tulkinnasta. Joka tapauksessa ensimmäisen Mestiskauden korostuksella voidaan olla tyytyväisiä playoff-paikasta. Ennen illan ottelua illan isäntä esitteli kulkuvälineitä. Hienosti maltilla pidettiin autot hallinnassa ja kaukalo ehjänä. Pikkuhiljaa sitten valoja pienemmälle ja kohti ottelua.

Maalissa totutusti Godla. Pirteillä aluilla jonkin aikaa piristänyt kotijoukkue oli nytkin valmiina. Ensimmäinen maalipaikka luotiin jo kymmenen sekunnin pelin jälkeen. Ensimmäisen minuutin aikana luotiin kolme tilannetta ja kaverilla jo yksi hätäripitkäkin. Ensimmäinen vaihtokierto pelattiin kokonaan uimahallin päädyssä, jokohan kohta valkoinenkin alkais pelaan. Tulihan se ensimmäinen laukaus meidänkin päätyä kohti, viiden minuutin kohdalla. Nimenomaan päätyä kohti, ei sen kummempaa. Vierasvahti sen sijaan oli varmasti jo saanut sen verran lämpöä, että alkoi vaihtopenkin takana Nemonkin olla aika hiukan herätellä omiaan. Nyt alkoi mennä pitkät poikkisyötötkin jo läpi, näihin vaan pitäisi osua ykkösellä. Mainoksille mentiin ensimmäisen Godlaa kohti tulleen kiekon myötä, YHDEKSÄN minuutin kohdalla. Toivottavasti tänään oli pullossa kaakao lämmintä, flunssanhan tuolla saa kylmissään kun seisoskelee. Huokaus kävi läpi katsomon, kun lepakkokiekko osui maskin takaa Godlan mailaan. Ja heti perään oltiin alivoimalla. Kaveri ei saanut otetta peliin, vaan se annettiin niille. Ylivoimalla aloitusvoitto, veto viivasta, pikku pomppu ja tilanne 0-1. Aika 12.55. Tämän jälkeen myös vahvaa ja tiivistä puolustusalueen pelaamista voitiin vain muistella. Onneksi kaveri ei osunut irtokiekkojen linjalle ja kotijoukkue nappasi taas otetta pelistä. Kovalla rumballa mentiinkin, mutta ihan tekopaikoissa ei laukauksiin saatu voimaa. Maskin takaa kiekkoja toimitettiin maalille asti ja sehän tarkoittaa vääjäämättä sitä, että maali on ajan kysymys. 20 minuuttia ei kuitenkaan ollut se aika ja tauolle mentiin ohuessa vierasjohdossa.

Toiseen erään odoteltiin oikeastaan jatkumoa. Mitään ei tarvitsisi muuttaa, koska tällä paineella maaleja tulee. Ja sitten kun alkaa uppoamaan, niin ties kuinka monta kihausta saataisiin. No, joku kuunteli ohjeita, sillä kaveri aloitti hyvin. Ensimmäisen kakkosen aikana joutui Godla torjumaan enemmän kuin koko avauserässä. Ensimmäisen Hermeshyökkäyksen saldona oli ylivoima, joka alkoi ajassa 23.21. Ensimmäisen pyörityksen päätteeksi loistopaikka, josta kiekko osasi ränniin. Heti takaisin alueelle ja nyt konttasi jo vierasvahtikin ympäriinsä kuin keskipihan naperot, mutta niin vain kerkesi hamuamaan kiekon itselleen. Optinen harha säikäytti kun kaverin purkukiekko pomppasi Godlan ohi, onneksi reilusti ohi maalin. Kauaa ei pelattu tasaviisikoin, kun maaliverkkoja heiluteltiin. Ajassa 25.53 tilanne 0-2. Jaahah, tästähän saatiin sitten taas työntäyteinen ilta. Keupan kolmannen maalin esteenä oli ainoastaan Godlan ilmiömäinen pelastus. Jo seuraava hyökkäys vietiinkin sitten vauhdilla meripäätyyn ja ei muuten ollut kaukana, ettei tuo ohjuri olisi livahtanut. Olisihan sitä voitu mainoksilla juhlistaa kavennusta, mutta saatiin sentään hyökkäyspään aloitus ja aivan kaamea myllytys käyntiin. Ukkoja oli kaverin maalialueella parhaimmillaan jo niin paljon, että piti oikein katsoa oliko jommalla kummalla liikaa miehiä jäällä. Kiekko Juntheikiltä Ikoselle. Tästä loistolevityksellä pelattiin Koskinen laidasta irti ja kiekko löysi tiensä yläbyyriin. Aika 31.03, tilanne 1-2. Nyt alkoi jalat käydä molemmilla joukkueilla. Ja sehän tietää sitä, että täällä viihtyy hetki hetkeltä paremmin. Loistava katko Ikoselta, poikkisyöttö josta olisi kaveri päässyt ampumaan melko hyvältä hollilta. Ja Hermespaine yltyi. Keupa iski pitkää pitkän perään, eikä saanut kontrolloituja hyökkäyksiä millään aikaiseksi. Toki roiskimallakin numerot pysyvät muuttumattomina, mutta kyllä kotijoukkueen tekeminen oli nyt niin pirteää, että verta tuolla taktiikalla kaivaa nenästään. Jääkiekon karu totuus on, että pieni virhe voi olla iso. Se todistettiin pysäyttämällä kello aikaan 39.13. Tilanne 1-3. Tauko.

Kolmanteen lähdettiin väkevästi. Vähän tuuria, vähän taitoa ja niin vierasvahti piti joukkueensa johtoasemassa. Kaikki 954 silmäparia odottivat maalia, mieluusti uimahallin päätyyn. Sen verran kaverikin loi kuitenkin paikkoja, että mistään totaalihallinnasta ei voida puhua. Vihdoin työ palkittiin ja Karvinen pääsi parhaalta paikalta sytyttämään punavalon. Kavennusosuma syntyi Huovisen ja Kuntsin avustuksella. Aika 46.07, tilanne 2-3. Ilman katkoja mentiin ja aika vilisi silmissä. Yhtäkkiä oltiin alivoimalla, väärästä vaihdosta, kun peliaikaa enää 09.17 jäljellä. Tämä piti selvittää, mutta senhän te tiesittekin. Kaverin ylivoima oli melkoista sokkoilua ja eihän sillä tavalla maaleja tehdä. Tasakentällisin otettiin vetonaru käteen ja kaveri alkoi jo viimeiselle vitoselle mentäessä hiukan viivytystaistelun merkkejä. Mutta kuten aiemmin oli huomattu, ei niille tarvitsisi antaa yhtään siimaa. Tasoitusta päästiin yrittämään ajassa 56.38 ylivoimalla. Ja heti lähti rumba rullaamaan. Ensimmäinen minuutti ei kuitenkaan tuottanut tulosta, mutta toinen viisikko sai myllyn heti takaisin alueelle. Niin vain kaveri kuitenkin tämän tilanteen selvitti ja viimeinen puolitoistaminuuttinen lähti tasaviisikoin käyntiin. Godla aitioon kun vajaa minuutti jäljellä. Jaa, niille tuli vielä jäähykin. No niin. Aikalisän kautta kuudella neljää vastaan. 51 sekuntia aikaa. Se riittää. Ensimmäinen rynnäkkö päättyi vierasvahdin mahalaskuun kiekon päälle. Huomaa että pleijareita kohti mennään, kumpikin pelaa kovaa, mutta kun pilli soi, tilanne jää siihen. Ajassa 59.39 tehtiin sitten maali tavalla, joka ei sinänsä ollut ihan yllätys. Pitkä poikittaissyöttö Juntheikiltä Kivilahdelle ja kiekko verkkoon. Merkintä myös Ikoselle. Tilanne 3-3. Ja jatkoajallehan tässä mentiin. Täytyy sanoa, että vaikkei tää aina olekaan reilua niin kyllähän Hermes tämän ansaitsi.

Kentälle lisää tilaa ja peli käyntiin. Ensimmäisen minuutin kiekkoa piti Hermes, toisen minuutin alkajaisiksi Keupalle laukaus, jonka Godla selvitti. Huttu oli vähällä päästä irti, mutta kyllä nyt pelasivat molemmat tarkasti. Pientä momenttia, kun kiekko hävisi johonkin Godlan kamoihin, mutta olihan se nyt reilusti viivan oikealla puolella. Kaksi minuuttia jäljellä. Juntheikki pyöritteli aikansa pitkin Keupan aluetta, heitti sitten pelivälineen Godlalle ja vaihdettiin. Godla avasi hyvin laitaan, mutta aivan ei päästy täydellä laukalla irti. Viimeiset hetket Hermeshallintaa ja vielä poikkisyöttö johon ei aivan lapa kerennyt. Mentiin rankkareille.

Vieraat aloittivat, maali. Paikkoa lähti hakemaan Rooba ja olihan veivi. Tilanne tasan. Keupan vuoro, maali. Huoviselta kiekko karkasi kulmaan.

Ratkaisu valkopaidan käsissä, kiekko Godlan hanskassa. Pakko-onnistumisen edessä Huttu. Torjunnasta kiekko yli maalin. Lisäpiste Keuruulle.

Seuraavan kerran täällä kokoonnutaankin sitten Playoffien merkeissä. Päivä on sopivasti perjantai ja takana on ensimmäinen ottelu, ketä ikinä vastaan sitten pelataankin. Reilu viikko siis aikaa kasvattaa playoff-partaa tai ajaa se pois, vähän erinäisistä asioista riippuen. Ja hei, sotamaalit naamaan ja ääni auki. Ratkaisupeleissä ei tarvi säästellä, kesä on sitten aikaa hoitaa vaivoja.

9.3.2016/ K