Uutiset

HERMES TASOITTI SARJAN KOTONA

18.3.2016

Hermes – Jokipojat 2-1 (0-0 , 1-0 , 1-1)

 • Lehdistötilaisuus
 • Ottelun tilastot

  PUOLIVÄLIERÄ, OTTELU NUMERO 2

  Tästä tuskin uskallettiin ennen kauden alkua puhua, kauden mittaankin kovasti epäiltiin, mutta nyt se on käsillä. Pelataan nimittäin playoffeja. Heti tähän väliin pieni plussa, niin pelaajille, kuin valmennuksellekin. Ei aivan huono suoritus sarjanousijalta. Ensimmäisen vaiheen vastustajalle voi melkein kirjata samat tekstit. Viime kauden loppuvaiheissa pelattiin Jokipoikia vastaan, niin tänäkin vuonna. Sen verran maaseutumatkailua suoritti myös K, että kävi katsomassa ensimmäisen osaottelun Joensuussa. Tulos oli tietysti pettymys, mutta olihan hieno matsi. Varsin hienoisesti koko ajan peliä hallinnut Hermes joutui hiukan tulkinnanvaraisesti, etenkin playoff pelin linjaksi, 5-3 alivoimalle kolmannessa erässä ja tähän ottelu ratkesi, vaikka taistelu oli loppuun saakka hurjaa. Peli oli juuri sellaista playoffeilua kuin ainakin allekirjoittanut haluaakin nähdä. Vastustajakin on nyt niin rehdin kova, että kyllä tästä tulee magee sarja. Erityisen lämmin kiitos muuten sinne Joensuun hallin seisomakatsomon parvelle, jossa rannikon asukki otettiin todella ystävällisesti vastaan. Sain hyvin järjestetyn pelitapahtuman ohessa hienon perehdytyksen Jokipoikien kiekkohistoriaan. Kiekko yhdistää, peliasujen väreistä tai sukupolvesta huolimatta, se on hokihenkeä parhaimmillaan. Toki testasin myös ruokapuolen ja kyllä, kyllä se makkara maistuu idässäkin kiekkomatsissa varsin mainiosti.

  Ehkä nyt kuitenkin sitten pikkuhiljaa mennään taas tähän iltaan. Homman nimihän on selkeä. Sarjan toinen peli, kotona, me voitetaan ja tasataan sarja lukuihin 1-1. Seuraava peli nimittäin jo varsin nopeasti jo seuraavana päivänä. Reilusti alle vuorokausi aikaa palautua, levätä, valmistautua, matkustaa…ei ole helppoa, mutta tasatilanteessa kenties hivenen kevyempää. Tässähän haetaan voittajaa paras seitsemästä systeemillä, eli 4 voittoa ja jatkoon.

  Koutsit penkin taakse, Godla maaliin ja muut kentälle. Kummallakin joukkuella varsin pieniä muutoksia keskiviikkoisiin kokoonpanoihin verrattuna. No, eihän tässä vaiheessa tietysti saa pakka kovin levällään enää ollakaan. Hermes aloitti aivan kuten ensimmäisessäkin pelissä, pirteästi. Pienen hetkittäisen kaatuilun johdosta yksi valkopaita pääsi neljän minuutin kohdalla punnertamaan maalille, tämän Godla kuitenkin selvitti. Playoff tunnelmakin alkoi pikkuhiljaa herätä. Loyals löi tahtia ja muu yleisö, jota muuten näytti kertyneen kiitettävästi, pääsi mukaan. Lehdon terävän laukauksen myötä mentiin mainoksille. Sitten tarvittiinkin jo terävää tuomarointia, kun Godla kolattiin nurin. Slovakki otti hiukan happea kun tuomaristo piti kapteeniston kanssa palaveria. Hetkinen, molemmille kakkoset ja meidän ukolle kymppi. Jaahah, no en takerru tähän. Tasavajaalla jatkettiin, eikä Hermes onneksi ruvennut haikailemaan mitään mennyttä, vaan kiekko pelattiin heti kohti vierasrysää. Tämä erikoistilanne pelattiin aikalailla kahdessa minuutissa ohi. Godlalta loistava pelinluku hybridiin, tästä toiseen päähän ja Edelmannilta loistoseivi. Tänäänkään ei varmasti tämän kaksikon taakse ilmaiseksi saisi kiekkoa. Sitten kiekko katsomoon, kotijoukkueen ylivoima. Aikaa jäljellä 05.21. No sitä kesti kokonaiset viisi sekuntia ja oltiin tasavajaalla. Voi elämän kevät. No, jatketaan. Joensuulainen otti vauhtia, meni meidän ukkojen välistä kuin keiloista ohi ja punnersi Godlan tontille. Tämä surffailu päättyi komeaan ilmalentoon, josta ei onneksi vihelletty minkään muotoista pelikatkoa. Huh huh. Heti perään kiekko karkasi omalla alueella ja kaverilla aivan maaginen paikka, jossa ei onneksi siihen maalia tekevään lapaan kiekkoa saatu. Tästä uimahallin päätyyn paine ja avauserän viimeistä minuuttia mentiin jo. Olihan hieno erä, nyt tarvii hiukan huilata. Kenties hiukan energiaa, sinapilla.

  Jossain vaiheessa havahduin, että kaiuttimista hoilasi heleä naisääni. Tämä tuli yllätyksenä, en ollut nimittäin huomannut, että radio oli varsin pitkään kiinni. No, erätaukospekulaatioiden aikana ei kyllä huomaa aina vaikka joku heittäisi lumipallolla. Sellasta. Toinen erä. Ja heti Juntheikin vitjalta erinomainen maalipaikka. Porukka jäi vielä jäälle ja sen verran meni vierailijoilla puolustusalueen pelissä herne nenään, että päästiin ylivoimalle. Ja kun kaverilla ukot väheni, ajatteli Juntheikki että vielä jaksaa ja pääsi laukomaan hyvästä maskista. Hetken päästä kiekko torjunnasta tolppaan, perään kauhea kasa maalille, ei kuitenkaan merkintöjä. Puoli minuuttia ylivoimaa jäljellä, Juntheikki vieläkin jäällä. Kultakypärä heittikin Kivilahdelle ainakin 150 metrin poikkilätyn suoraan lapaan. Tästä kiekko ykkösellä kohti vierasmaalia, mutta ei vieläkään. Ylivoiman loppuun kaverille kaksykkönen, josta ei loppuviimein edes mainintaa. Tasaviisikoille ja taas mentiin päästä päähän. Hyvällä kuviolla valkopaita Godlan nenän eteen, ei maalia. Nyt joutui kotivahti urakoimaan, maalin takaa kahdella ukolla silmille, mutta patja pysyi jäässä. Seuraava tilanne, Rooban loistopassi maalille ja suora veto, mutta ei. Jos pelasivat joukkueet hienoa lätkää niin kyllä molaritkin veti ihan jees. Pieni navigaatio-ongelma omissa ja Juntheikki törmäili vuorostaan Godlaa päin. Sen verran kovemman pommin Denis otti ensimmäisessä erässä, että tämä meni moikkauksella. Sitten olikin meidän vuoro pelata alivoimaa. Vähän reilun minuutin kaveri malttoi olla ylivoimainen, sitten oltiin tasavajaalla. Hiukan hermostunutta nyt puolin ja toisin. Pätkä ylivoimaa ja Ikoselta karmea pyssy. Sen kummempaa ei minuutissa keretty rakentamaan, mutta paine jatkui. Nyt oli kotijoukkue selkeästi nostanut tempoa ja tämä konkretisoitui valkopaitojen pienoisena hätätulvana. Mutta liian helppoja koppeja heiteltiin Edelmannille, maalin edustalle pitäisi saada rähinää, koska kiekkoa pelattiin hyvin vetopaikoille ja toimituksetkin menivät perille. Mutta kylläpä sieltä kuitenkin välillä kaverikin loi paikkoja, eli tiivis oman pään pelaaminen ei saa hyökkäysrumbassakaan unohtua. Pari hyvää patjarefleksiä Godlalta, kyllä homma toimii, eli taas sitten hyökkäykseen. Ja tulihan se maalikin sieltä. Rebound, rebound ja maali. Ajassa 34.49 tilanne 1-0. Viimeisenä hakkaajana Kuntsi. Tilanne rakentui Huovisen ja Lehdon kautta. Näin. Ja maalin jälkeinen vaihtokin sujui mallikkaasti, seuravaa osumaa haettiin nyt täysillä kun kerran oli saatu pää auki. Erän viimeinen kolmonen pelattiin aivan karmealla vauhdilla. Paria tilannetta lukuunottamatta Hermes vei nyt kaveria kuin sitä litran mittaa. Huhtasen käsittelyssä yksi vieraista meinasi jo vetää zalkkovin, joka tosin lässähti niinsanotusti lappeelleen. Vähän taisi alkaa bussijalka nyt painaa, eli kolmanteen vaan vielä hiukan lisää tempoa, niin saadaan maaliero kuntoon, vaikkei sillä tietysti mitään merkitystä olekaan.

  Pieni hengähdystauko ja sitten kolmanteen. Erän alkajaisiksi pienessä vauhtiväännössä valkopaita hetkeksi jään pintaan, mutta ei pientä taukoa kummempaa. Hyvä niin. Sitten kaverille poikkisyötöstä varma maalipaikka, mutta mitä vielä. Godla veti värisuorasta seuraavan kortin kehiin sellaisella Hasekilla, että oksat pois. Tästä tilanne jatkui sanotaanko hiukan sekavalla oman pään hetkellä, mutta pahaksi onneksi kun kaverilta meni maila päreiksi juuri kun piti vetää kiekko yläpeltiin, tilanne oli ohi. Sen verran vieraat saivat painetilaa venytettyä, että jouduttiin alivoimalle. Pitkä poikkisyöttö, one timeri ja nyt meidän molari näytti että kyllä liikkuu. On kyllä kertakaikkiaan hieno kiekkopeli menossa. Sanoinko sen jo? Ei haittaa, tätä kelpaa kehua. Alivoima hoidettiin vaikka aivan viime sekunnilla kaverilla meni tyhjä maali sivu suun. Ranteet pyörähti, eli jumppakuulaa vaan raakasti, kyllä se siitä. Tuossakin kotivahti oli tosin hyvin mukana, mutta jos laukaus olisi päättynyt torjuntaan, olisi sopimusta tarjottu varmasti Barcelonaa myöten. No niin, mainoskatko, 11 jäljellä. Kotiaitiossa oltiin varsin rauhallisissa tunnelmissa, eihän tässä hätää ollutkaan. Hetken pelin jälkeen oltiin tosin alivoimalla. Toinen nosti käden, toinen ei, eli jäähyhän siitä tuli. No ei siinä, tämähän hoidetaan. Vierailla hyvän näköistä pyöritystä, nyt vähän passivoiduttiin ehkä liikaa ja sitten unohtui se takatolppa. Kultakypäräukko, joka aiemmin missasi varman paikan ei erehtynyt toistamiseen, pitikin mennä antamaan reeniohjeita. Tilanne 1-1, kello 51.27. Maalin jälkeen passiivinen peli jatkui ja ellei nyt liemessä, niin ainakin semisti pulassa oltiin. Yhtäkkiä ei päästy omista hallitusti pois. No, aikaa on ja sitä jatketaankin tarvittaessa. Juntheikin kolmikko päästi viimein jalan kytkimeltä ja heti joutui kaverti rikkomaan. Ylivoima. Ensin kimmokekiekosta ohi tyhjästä maalista, mutta rumba jatkui. Kello pysähtyi aikaan 56.45 ja tilanne kirjattiin 2-1. Huoviselta kiekko Kapitänille, joka näki että Appelgren pitää mailasta kiinni. Ja siihen kun kiekon tämmää täysiä, niin eihän molari kerkeä kuin räpäyttää. Reilu minuutti ja yksi Joensuulainen ohjattiin suihkuun, toinen jäähyboksiin. Viimeiselle kakkoselle lähdettiin ylivoimalla ja tässähän se voitto varmistetaan, kun ei tarvi muuta kuin pysyä kiekolla. Vierasvahti otti kopin ja lähti rynnimään siihen malliin, että yrittää maalia. Mutta olihan siinä punapaita niin lähellä, että jos kiekon olisi tiputtanut niin sitä videota ei olisi ihan heti tarvinut katsoa. Jokipojat aikalisä. Ja kyllä, pelasivat aloitusvoitosta kiekon itselleen ja ottivat veskarin pois. Tilanne kotipäätyyn. Herranen aika, missä meidän molari on, kaverilla tyhjä rysä edessä ja laukaus yli. Pumppu ei kestä tällaista. Kiekko Rooballe laitaan, ratkaisu, ei, ohi sekin. No, kello kävi loppuun ja otteluvoitot ovat nyt siis tasan 1-1.

  Olihan kertakaikkiaan ottelu. Ellei tällaisesta syty, ei ymmärrä hyvän päälle. Seuraava peli siis jo huomenna lauantaina. Ja huomennahan se ryöstön paikka on. Kaveri menee luu kädessä bussiin, me päästään hetkeksi satiineihin. Lenkki, ruoka, vähän nauhalta Jutin -95 tuuletusta ja unta kuulaan. Siitä kohti Joensuuta, tällä ilmeellä, tällä sykkeellä. Katsomossa kerkeää juuri ja juuri pulssi tasaantua ja taas mennään mekin, nimittäin kotimatsit jatkuvat jo maanantaina. Siis livenä, nimittäin vieraspeliähän on oiva tilaisuus jännittää huomenna screeniltä Amarillossa.

  Illan yleisömäärä 1223. Hyvä lukema, mutta vielä on tilaa, eli maanantaina kun ei tarvi välttämättä illan jatko-ohjelman takia jättää matsia väliin on hyvä kiivetä lauteille.

  Hyvä äijät!!

  18.3.2016/ K