Uutiset

TUTO RYÖSTI PISTEET KOKKOLASTA

27.2.2016

Hermes – TUTO Hockey 2-6 (1-2 , 0-1 , 1-3)

VÄLILLÄ HELPPOA, VÄLILLÄ VAIKEAA

Viimeksi kun TuTo kävi Hermeksen vieraana, paistoi aurinko ja peli meni meille selvin numeroin. Tänään paistoi aurinko ja pelikin tulisi menemään meille selvin numeroin. Noh, lumitöiden jäljiltä vähän takki tuuletusasennossa auki, otetaanpas nyt maltilla hetki. Ottelun juonihan oli selvä. Hermes taisteli realistisesti viitospaikasta, vastustaja puolestaan kiinni viimeisessä playoffpaikassa omaten hyvät saumat nousta seitsemänneksi. Hermeksellä pieniä säätöjä ketjuihin, muttei mitään hämmentävää. Toiseksi viimeinen runkosarjan kotipeli aluillaan ja mukavasti alkoi uimahallin päädyn ovista halliin jälleen kömpiä porukkaa. Eiköhän tänäänkin saataisi hyvä hokipeli.

Godla maaliin ja peli käyntiin. 13 sekuntia ja verkko jo heilui uimahallin vierailijoiden päädyssä, tässä vaiheessa tosin vasta päätyverkko. Ensimmäinen vaihtokierto mentiin täysin TuTon alueella. Yksi avopaikkakin kohahdettiin, muttei vielä muuta. Reilun neljän minuutin kohdalla valkopaidat saivat ensimmäisen kerran vasta tilanteen aikaiseksi, mutta aloituksen jälkeen paine siirrettiin takaisin oikeaan kenttäpäätyyn. Ajassa 05.46 TuTon toinen tilanne ja tilanteeksi 0-1. Jaahah. Aiemmin tällä kaudella olisi jo tullut mieleen, että taas me tehdään työt, kaveri tekee maalit. Nykykuntoisena Hermes ei tällaisia ajatuksia herätä, eli täysin tyynesti saattoi vain odotella, koska yhden maalin kaula ei tulisi vieraille riittämään. Kotijoukkueen paine jatkui ja niinhän siinä sitten päästiin mainoskatkon kautta ylivoimalle. Sitten kylmää hikeä. Pieni virhe viivassa ja kaveri puolittain karkuun. Vielä riparillekin kerkesi valkopaita, mutta onneksi Godla selvitti tämän. Toiseen päähän, pikku syöttelyt ja Se on Hermes huusi kaiuttimista. 10.23 tilanteeksi 1-1. Juntheikki ja Huttu pelasivat Kivilahdelle tontin josta ei erehdytä. Kaunistahan se on, kun sen osaa. Ja melkein heti perään meinasi meidän ykkönen sitten tehtailla kauden toiseksi hienoimman maalin, mutta tämä kiekko osui tolppaan. Syöttö, jättö ja laukaus postikortin kokoisessa tilassa, jossa vielä pyöti valkopaitojakin. Huhhei. Tästä pienen jatkopyörityksen jälkeen peli toiseen päähän, siirretty rangaistus päälle ja poikkisyötöstä kiekko tyhjään kotirysään. Hieno maali, pakko myöntää. Kello 12.46, tilanne 1-2. TuTo meinasi heti perään rakennella jo kaksykköstäkin, mutta inhottavasti Rantala nosti takakarvalla mailaa eikä kiekko sitten ollutkaan enää hallussa ja tämä tilanne käännettiin. Peli oli kuitenkin selkeästi tasoittunut ja pienen vaihtohortoilun johdosta pääsi kaverin kultakypärä yrittämään hyvältä paikalta lisäosumaa. Ihan kiekon mentävää koloa ei Godlan kainalosta kuitenkaan löytynyt. Viimeiselle kolmelle minuutille hallinta siirtyi täysin vieraille. Yhtäkkiä kaikki oli vaikeaa. Onneksi erätauko katkaisi tämän vaiheen ja oli oiva tilaisuus palauttaa peli omiin käsiin.

Vieraat tulivat toiseen erään pirteästi. Jatkettiin melkein kuin ensimmäinen lopetettiin. Mutta eipä sitä tämä touhu tarvi kuin yhden paikan maalia kohden. Alueelle, jättö, kiekko maalille, torjunnasta kiekko hukkaan ja siitä verkkoon. Tilanne siis, jaa hetkinen, mennäänkö tästä videoille? Taitaa olla uusin Kummeli koneessa, koska maalihan oli kyllä ihan selkeä. Mutta niin vain tuomari levitti kätensä, syynä korkea maila. Tätä ei aivan helposti kotiaitiossa hyväksytty, mutta päätös piti. Ei sitte, nyt vaan tarvii tehä uus. Tämähän takasi ainakin myös sen, että illan tuomaristo oli erityistarkkailussa katsomon suunnalta. Kuuluu asiaan, kunhan kommentointi pysyy peliasioissa. Sitten meille ylivoimaa. Ei mikään paikko vaan selkeä tilanne, eli tästä hyväksyvä nyökkäys tuomareille. Ensimmäisen pyörityksen aikana TuTolainen pölli meidän ukolta mailankin. No kun kaksi keppiä lojuu jäällä niin paremmanhan sitä aina nappaa, vaikkei niin saisi tehdäkään. Toista kunnon rumbaa ei sitten nähtykään, olikohan tuo oikeasti vain minuutin jäähy. Heti tasakentällisin Appelgren nokikkain vierasvahdin kanssa, mutta osui logoon ja siitä ne ei vaan mene. Oltiin jo mainoksilla, tämä erähän kuluu ihan silmiemme edessä. Pahan näköinen irtokiekko pyöri vierasmaalilla ja Järvinen teki kyllä niin monta erilaista liikettä arvuutellessaan mitä tilanteelle pitäisi tehdä, että on ihme ellei joku paikka revähtänyt. Loppuviimein peliväline kuitenkin ajautui valkopaidoille ja tilanne selvisi hetkeksi. Hienoisesti kuitenkin hallinta oli siirtynyt takaisin kotijoukkueelle, kunnes saatiin jäähy. Tähän otti vierailija aikalisän. Hetkinen, toista puolet jäljellä, mitähän ne suunnittelee. Ensimmäinen TuTon yv-minuutti kiekottelua, muttei laukaustakaan. Toinen minuutti ja tarkalla ohjauksella molarin edestä kiekko ylänurkkaan. Ei häirintää laukojalle, ei häirintää ohjauslavalle, siinäpä se yksinkertaisuudessaan. Aika 32.29, tilanne 1-3. No niin. Nyt oli kaveri saatu siihen huonoimpaan mahdolliseen, eli kahden maalin johtoasemaan. Ja lässyn lässyn, nyt tarvi ottaa touhu haltuun ja ruveta painamaan kiekkoa verkkoon. Hermes lisäsikin liikettä ja kaveri joutui ahdinkoon, jolloin usein joutuu rikkomaan, niin nytkin. Ylivoimaa vain yhdellä miehellä, vaikka varsin ponnekkaasti vaadittiin toistakin vierailijaa boksiin. Ensimäiselle minuutille laitettiin ensin kaamea mylläkkä päälle, sitten vielä rakennettiin maltilla. Variaatioita löytyy, nyt pitäisi sitten tehdä maali. Toisella minuutilla kaverin alivoima pelasi tarkasti, paitsi aivan viime sekunneilla aivan karmea hasardisyöttö. Tästä Hermes sai vielä ilmaiseksi hyvän pyörityksen aikaan, mutta jotenkin niiden maali nyt hylki kiekkoa. Erää minuutti enää ja tasaviisikoinhan sitä mentiin. Kaverille riitti nämä lukemat ja pelasivatkin sitten varsin nöyrästi ajan pois.

Kolmas erä. Heti alkuun kirikiekko kaverin kultakypäräle, Godla haki, hassutti ja laittoi kiekon Rantalalle. Kiekko vauhtiin Juntheikille, poikkisyöttö Westermarckille ja ajassa 41.03 oltiin taas videoilla. Ensimmäinen näyttö oli maali, mutta tarkistetaanpas tämäkin. Maalihan se, tilanne 2-3, eli tämä erä alkoi hyvin. Mitäs siellä nyt tapahtuu, Godla maalissa ja niiden ukko sylissä. TuTo rankkari, jassoo. Valelaukaus, siirto sivulle, rystyltä kiekko verkkoon. Aika 42.02, tilanne 2-4. Tämän jälkeen kiekko kaksi minuuttia meidän päädyssä. Käynti keskialueella ja minuutiksi takaisin. Vihdoin meillekin paikka ja aivan hyvä sellainen. Kirikiekko kaverille ja niin vain lipui jostain kuminpalanen verkkoon. 47.04 tilanne 2-5. Heti tämän jälkeen saatiin ehkä viimeinen sauma voiton kannalta, ylivoimalla peliin oli tultava mukaan, sillä aikaa olisi vielä. Reilun minuutin pyöritys, ei maalia. Toisella minuutilla kaverin nelikko hortoili ja yhtäkkiä oli kolme meidän ukkoa veskarin kanssa nokikkain, ei maalia. Joukkueet täysilukuiset. Hermespaine jatkui, kyllä äijät taistelee hienosti ei voi moittia. Ja taas valkoinen jäähylle, aikaa kahdeksan minuuttia. Ennen ylivoimaa vielä mainokset ja viimeiset ohjeet. Kotirysä tyhjäksi, all in. Aloitusvoitto ja heti rumba käyntiin. Puoli minuuttia, TuTo purku muttei onneksi maaliin. Pieni sumppu hyökkäyssinisellä, kiekonmenetys ja kello seisahtui aikaan 52.37. Tämän pelin pisteet oli jaettu, tilanne 2-6. Vielä jatkettiin hetki ylivoimaa, mutta tuloksetta. Viimeinen vitonen käyntiin ja hätäisimmät jo ovella. Loyals rumpu sentään jaksoi soida, näin sen kuuluu olla. Yksi vastustaja lähti isoistakin ovista ulos, ikävän näköinen mutta puhdas kamppailutilanne kyseessä. Onneksi loppuviimein omin jaloin pitkin käytävää, hyvä niin. Viimeinen kaksiminuuttinen, luonnollisesti pelailun merkeissä. Viimeisellä minuutilla sitten aivan tarpeeton hölmöily kaverilta ja siitä lyhyt Hermes ylivoima ennen summeria.

Niin vain pisteet lähtivät vieraiden mukaan. Ansaitusti, vaikka sen sanominen kirpaiseekin aina. Hyvän alun jälkeen alettiin ehkä pelkäämään vähän virheitä ja oma peli sekosi hetkeksi. Kaveri käytti etsikkoaikansa, joka sekoitti tilannetta entisestään. Kun paikoista ei saatu maaleja, ei kylläkään lopetettu pelaamista, mutta ei tietenkään päästy mukaankaan. Tästä on hyvä lähteä lumipyryyn, leuka rinnassa hetkeksi jupisemaan. Mutta kohta matka jatkuu taas, eli ilme täytyy kirkastaa nopeasti. Ensi viikolla Hermes pelaa vieraissa RoKia ja LeKiä vastaan. Seuraava kotiottelu, kauden viimeinen runkosarjasellainen pelataan 9.3. Tuolloin vastaan tulee KeuPa. Eikä muuten varmaan tule olemaan huono peli, sillä tuskin meidän ukot haluaa antaa ennen playoffseja kotikaukalosta mieluisan levähdyspaikan kuvaa, josta noin vaan haetaan pinnoja. Tätä odotellessa muuten kannattaa vierailla jäähallissa katsomassa A-nuorten Mestispelejä. Vieraina 5.3 Ketterä ja 6.3 Titaanit. Loistava tilaisuus lämmitellä tulevaa KeuPa peliä varten.

27.2.2016/ K